Grävlingbekymmer

Uthus | HungryHeart.se

Grävlingens nya bostad

Minns ni den där grävlingen som jag hade på tomten? Den som jag tyckte det var så ”häftigt” att stå öga mot öga med utan att den blev rädd för mig? Just nu känns det som en ytterst korkad stadsboreaktion. Förvisso tycker jag om att bo nära naturen med allt vad det innebär, men när djuren kommer alldeles för nära ens hus blir det oundvikligen lite problematiskt.

Min grävling har redan tröttnat på att bo i sin lilla ihåliga stubbe och kom på den briljanta idén att det fanns ett stort förråd att flytta in i istället! Dessutom gör grävlingar alltid sina behov på en och samma plats och för min grävling är den platsen… drumroll please… i förrådet!

Varenda dag får jag gå med en skyffel och ta bort senaste dygnets bajsproduktion, vilken är högst imponerande för ett så pass litet djur. Om man har ärenden till förrådet numera blir det till att hålla andan, rusa in och ta det redskap man behöver och hoppas på att grävlingen inte känner sig trängd och vill anfalla. Den stinkande bajsmaskinen behöver således tyvärr avlägsnas, men grävlingar är fredade i juli. Men om fyra dagar kommer du att leva farligt, mr Badger…

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT