Röd Vinbärssaft Recept och Gratis Etiketter | Free Printable Red Currant Syrup Labels

Röd Vinbärssaft Recept och Gratis Etiketter | HungryHeart.se

Vart i all världen tog sommaren vägen? När till och med min vattenälskande hund tittar på mig som om jag vore tokig när jag försöker få iväg henne på promenad i ösregnet, ja då är det allt blött.

Jag vägrar dock att tro att sommaren är slut för i år. Det kommer säkert att bli fler dagar med solskensfika på verandan med hemlagad saft, nybakade kakor och humlesurr. Så för att vara redo till dess kan man ju faktiskt utnyttja regndagarna med att göra saft.

Röd Vinbärssaft Recept | HungryHeart.se

Vinbärssaft är en av de lättaste saftsorterna att göra, i och med att det går så snabbt att plocka bären. När man gör saft behöver man heller inte repa av bären utan det kan gott följa med lite stjälkar utan att det gör något. Det räcker att man sköljer bort fnas, löv och eventuella småsnäckor. Däremot behöver man tänka på att bara använda riktigt mogna vinbär till saften, för annars riskerar man att istället få vinbärsgelé på flaska…. (vilket jag personligen kan intyga, ehum…)

Röd Vinbärssaft Recept | HungryHeart.se

När man har gjort egen saft så blir det alldeles extra fint om man bemödar sig med att ha vackra etiketter på flaskorna också. Ja, man blir faktiskt lite glad varje gång man öppnar kylskåpet och får syn på sina saftflaskor. Dessutom blir det en alldeles utmärkt gå-bort-present.

Jag utgick från en gammal botanisk illustration (tänk skolplansch) när jag gjorde mina etiketter och du kan ladda ned dem gratis i slutet av inlägget. Det enda du behöver göra är att skriva ut pdf-filen på självhäftande papper, klippa ut etiketterna och klistra på dem på flaskorna.

Röd Vinbärssaft Gratis Etiketter | HungryHeart.se

Men först saftreceptet… Det kommer från Hemmets Journal.

RÖD VINBÄRSSAFT RECEPT

Ingredienser:

2 liter röda vinbär (behöver inte repas)
7 dl vatten
6 dl strösocker per liter avrunnen saft
ev 1 krm natriumbensoat per liter saft

Gör så här:

  1. Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock, ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev mot grytans kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna.
  2. Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Skumma saften klar.
  3. Ta lite av saften i en kopp och rör ut natriumbensoatet i det. Blanda sedan med resten av saften.
  4. Häll upp saften i rena varma flaskor. Sätt på kork. Förvara saften kallt.

Röd Vinbärssaft Recept | HungryHeart.se

Nu står saftflaskorna i matkällaren och ser tjusiga ut!
Röd Vinbärssaft Gratis Etiketter | HungryHeart.se

Slutligen kommer pdf-filerna med etiketterna. Det finns två olika storlekar och den större varianten passar de flesta flaskor. Det finns även en mindre version om man vill göra söta små mini-saftflaskor.

OBS! Etiketterna får endast användas för privat bruk.

Röd Vinbärssaft Gratis Etiketter

Röd Vinbärssaft Gratis Etiketter (små)

Red Currant Syrup Free Printable Labels

Red Currant Syrup Free Printable Labels (small)

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

SparaSpara

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

28 juli, 2015
2 augusti, 2015

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT