Äntligen börjar sommarvärmen komma tillbaka och då är det så klart dags för svalkande glasspinnar med jordgubbar!
Jag har gått och klurat på hur man maximerar bärsmaken i isglasspinnar. För visst är det trist med smaklös, konstgjord glass eller isglass där man får all smak i början och sedan är det bara ren is kvar?
Lösningen är att använda så mycket bär som möjligt och inte tillsätta något vatten; inte ens i en sockerlag. Istället använder man florsocker som sötning.
Då får man en glasspinne som smakar som läskande färska bär men med aningen mer sötma än vad naturen bjuder på. Dessutom behöver inte ens använda spisen. Hur smidigt och gott som helst!
(Recept på glasspinnar med jordgubbar efter bilden).
Bonus är att det är precis rätt säsong nu för att göra jordgubbsglass. Jordgubbarna börjar bli snudd på övermogna, men det är då de ger som mest smak när de används till glass, sylt eller i bakverk.
ENKLA GLASSPINNAR MED JORDGUBBAR RECEPT
ca 6-7 st glasspinnar
Ingredienser:
350 g jordgubbar
0,75 dl florsocker
Gör så här:
- Puréa jordgubbarna med stavmixer.
- Häll en liten mängd av jordgubbspurén i en skål och blanda den med florsockret tills allt löst upp sig och inga klumpar finns kvar.
- Häll tillbaka jordgubbs- och sockerblandningen i resten av jordgubbspurén och blanda.
- Häll smeten i glasspinneformar och ställ in i frysen. Låt stå i frysen i minst 6 timmar.
FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’, Facebook, Instagram och Pinterest