Svartvinbärsgröt recept

Gröt med svarta vinbär | HungryHeart.se

Det är en sådan oerhörd lyx att kunna gå ut i sin trädgård och plocka färska bär och lägga på gröten. Inga bekämpningsmedel, inga långa transporter och inga svindyra minitråg med vinbär från ICA. Vill man ha en extra färgglad frukost kan man prova att mixa färska svarta vinbär med sin gröt och eventuellt söta med riktigt mogen banan. Enkelt, gott och nyttigt!

 

SVARTVINBÄRSGRÖT RECEPT

1 portion

Ingredienser:

1 dl havregryn
2 dl vatten
en nypa salt
2 dl svarta vinbär
ev en riktigt mogen banan

Gör så här:

  1. Blanda havregryn, vatten och salt i en skål och kör den i mikrovågsugn 3 minuter på full effekt (alternativt laga gröten i kastrull på spisen).
  2. Mixa under tiden vinbären plus eventuellt en banan med stavmixer.
  3. Mixa därefter den färdiga gröten tillsammans med vinbärsmoset och häll sedan upp i en skål och servera med mjölk.

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT