I trädgården just nu

Hallon | HungryHeart.se

Vi har mängder med olika frukter och bär på vår tomt och det är jag så tacksam för. Jag älskar att tassa ut barfota i trädgården på morgonen och plocka färska bär som jag lägger på frukostgröten…

Förutom att äta frukten och bären naturella använder vi dem i bakverk, sylt, saft och smoothies. Ändå blir det så pass mycket över till att frysa in, att vi kan äta sommarbär varje dag hela långa vintern.

Smultronens och jordgubbarnas tid är förbi nu, men det finns fortfarande mycket hallon, krusbär och framför allt röda och svarta vinbär att plocka.

Vinbärsplockande | HungryHeart.se

Enda kruxet med att ha en tät vinbärsdjungel är att man inte kan ställa ned plock-skålen på marken, men då får man hitta på egna lösningar! För att slippa slingra sig ut ur växtligheten varje gång vi fått en näve full med bär, lastar vi istället av vinbären i en yoghurtbunke fastspänd i livremmen. (Vi gillar det där med att hitta på hemmagjorda lösningar och billiga alternativ till köpta saker).

Äpple | HungryHeart.se

Näst på tur att mogna framöver i trädgården är äpplena, rönnbären, nyponen och vindruvorna, men till dess är det vinbär, vinbär och åter vinbär som gäller… Inom kort kommer jag att lägga upp flera vinbärsrecept här på bloggen, så håll utkik!

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT