Dimmiga dar

Dimmiga dar | HungryHeart.se

Den senaste tiden har bjudit på många dimmiga dagar. Om det hade varit en annan årstid än höst, hade man kanske avfärdat det som ”dåligt väder”. Nu känns det bara så sagolikt vackert: sprakande höstfärger inbäddade i mjukaste dis.

Jag önskar att jag kunde fotografera precis allt runt omkring mig som är vackert och dela det med er. Höstlöven, sagodimman, solnedgångarna och prickiga valpmagen. De vackra hönsäggen i olika färger och storlekar, päronen och havtornen som vi fick av sambons familj… Men jag kom på mig själv här om dagen med att inte längre bli lugn av skogen, utan istället bli frustrerad för att jag inte lyckades fånga de fina träden tillräckligt bra på bild. Jag blev irriterad för att jag inte fick tillräckligt fina naturfoton till bloggen, och då började det ringa en liten varningsklocka.

Jag har alltid varit motståndare till när fokus läggs på att dokumentera, snarare än att vara närvarande i det som händer. Att skapa en fin bild och en bra berättelse att lägga ut på Facebook eller Instagram kan aldrig vara mer värt än att verkligen uppleva det på riktigt. Höll jag nu på att falla i precis den fällan på grund av bloggen? (Jag har bara bloggat i någon månad, så det här fenomenet är nytt för mig. Ni som har längre erfarenhet av att blogga – hur tänker/gör ni?)

För min del fanns det bara en sak att göra: lägga in kameran i ett skåp för ett tag och ta med Isbjörnen på långpromenader. Dra djupa andetag av höstluften, känna den mjuka skogsstigen under fötterna, kasta oändligt många apportpinnar och verkligen ta in naturens alla vackra färger, former, ljud och dofter. Och där kom lugnet tillbaka…

Idag får ni därför hålla till godo med två mobilbilder och vetskapen om att det kommer att komma OCEANER av lantlivs-, djur- och naturbilder här på bloggen framöver. För jag älskar ju att fotografera! Jag behövde bara få njuta lite kravlöst av hösten först…

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Stina - Tillvaron.se

  20 oktober, 2015

  Jag känner verkligen igen mig, speciellt nu på hösten. När man lagar mat på kvällarna och man så gärna vill fota det för det är så himla gott MEN så är ljuset kasst så allt man fotar ser platt, brusigt och trist ut. Då tycker jag faktiskt att man kan få bli lite sur ;)

  • Svara

   Hungry Heart

   21 oktober, 2015

   Ja men eller hur! Så himla svårt att göra den goda maten rättvisa i mörkret. Och de kalla årstidernas soppor och grytor ser dessutom inte hälften så snygga ut som sommarens sallader. Hösten måste vara emot oss bloggare, helt enkelt! =)
   Blev för övrigt väldigt glad av din peppande kommentar. TACK! <3

LEAVE A COMMENT