DIY Halloweenpumpa med stjärnor

This post is also available in: English

DIY Star Pumpkin | HungryHeart.se

Nu är det dags för mer höstpyssel! Halloween börjar närma sig och då är det väl klart att man skall karva en pumpa och ställa på trappen!

Själv hoppar jag gärna över de läskigaste bitarna av Halloween, för jag är en sådan där person som varken vågar kolla på skräckfilm eller åka spöktåget på tivoli… Istället för den klassiska Jack-O’-Lantern gör jag därför en mysig och fin pumpa med stjärnor som ljuset kan lysa igenom. I ärlighetens namn lyckades till och med denna pumpa skrämma mig, för jag råkade backa rakt in i en råttfälla när jag skulle fotografera den… (Eh, ja, har inte ni också fem råttfällor ståendes i finrummet??) =)

DIY Star Pumpkin Tutorial | HungryHeart.se

DIY PUMPA MED STJÄRNOR

Material som behövs:

Pumpa, vass kniv, penna, glasskopa, marschall eller gravljus om pumpan skall stå utomhus – värmeljus om pumpan skall stå inomhus.

Så här gör du:

 1. Rita en cirkel där du vill skära ut ett lock. (Jag använde en marschall som mall).
 2. Skär längs din markering och tag bort locket.
 3. Gröp ur pumpans innehåll med en glasskopa (en sked böjer sig bara och man får inte med lika mycket i varje tag).
 4. Skär ut en liten triangel i pumpkan med kniven. Skär därefter ut en v-form i mitten av varje sida av triangeln, så att det blir till en stjärnform. Skär till stjärnor på samma sätt hela vägen runt pumpan.

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

20 oktober, 2015
23 oktober, 2015

RELATED POSTS

14 Comments

 1. Svara

  ISA

  22 oktober, 2015

  jäklar du vad svårt det där kändes. Fan rätt hårt att skära i pumpa ju. Men skitsnyggt resultat :D

  • Svara

   Hungry Heart

   22 oktober, 2015

   Faktiskt inte alls svårt! Bara att meja ned en vass kniv för att få av locket och sedan är ju innanmätet mjukt och gojsigt. Testa! :-)

 2. Svara

  Matsdotter

  23 oktober, 2015

  Åh av fint! Detta blir man ju sugen att pyssla med i helgen!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 oktober, 2015

   Tack snälla du! Alltid roligt när man kan inspirera! :-) Och jag tycker definitivt att du skall prova att göra dem. Berätta gärna hur det gick!

 3. Svara

  Linnea

  25 oktober, 2015

  Åh, det blev ju jättefint! MÅSTE prova detta!!

  • Svara

   Hungry Heart

   25 oktober, 2015

   Tack, Linnea! Vad roligt det vore om du provade!

 4. Svara

  Emilia

  27 oktober, 2015

  Det här var superfint! Ska karva pumpa nu i veckan och klurat några dagar på vad jag ska göra, men stjärnor hade jag inte ens tänk på! Kul med något annat än en enda figur, utan ett mönster över hela pumpan :)

  • Svara

   Hungry Heart

   27 oktober, 2015

   Men vad roligt! Tack! Ja, med ett mönster runt om sprider ju pumpan ett vackert ljus i alla väderstreck. Då ser det fint ut när man som pumpakarvare tittar ut genom sitt fönster också – det kan ju inte bara vara grannarna som skall få njuta av det vackra! =) Dessutom är det enkelt att få till stjärnor, eftersom det bara är raka snitt med kniven. Blir någon stjärna lite vajsing, ja då karvar man bara lite till så att det blir en större stjärna! =)

 5. Svara

  Malin

  3 oktober, 2016

  Vilken rolig idé! Det ska jag helt säkert pröva. Tack för tipset!!

  • Svara

   Hungry Heart

   4 oktober, 2016

   Åh, vad roligt att höra!! =) Om du vill får du jättegärna lämna en bild eller länk till din stjärnpumpa här så att jag får se den. =) Lycka till!

LEAVE A COMMENT