Ett självporträtt i garn

Virkad flicka och hund | HungryHeart.se

Nu är det äntligen dags för månadens Monthly Makers! Woop woop! Denna gång är det tema garn och det är jag oerhört svag för. En garnbutik är nästan som en godisaffär för mig – så många godbitar i vackra färger som lockar på hyllorna… (Erhm, kan man få plocka till sig en massa nystan i en papperspåse och betala 9.90 kr hektot?)

Jag lärde mig virka först för några år sedan och fastnade då för att göra amigurumis (söta, virkade djur eller figurer). För Monthly Makers oktober-tema har jag spunnit vidare på det och virkat en amigurumiversion av mig själv och min hund Isbjörnen. Några kroppar hann jag aldrig göra till oss, men det är ju huvudet som är viktigast!

Amigurumi-flicka | HungryHeart.se

Här har ni garn-Ruth med patenterade snedluggen som varit med mig de senaste tio åren…

Nu har jag nästan svårt att föreställa mig det, men förra månadens Monthly Makers var första gången någonsin som jag delade ett DIY-projekt. Jag hade hållit min blogg superhemlig innan dess, men herre jisses vilket bra beslut det var att våga ta nästa steg! Vilka UNDERBARA människor jag stött på sedan dess! Så många härliga, superinspirerande bloggare jag upptäckt och så mycket pepp och kärlek det finns i bloggvärlden! Det skall bli jätteroligt att se vad ni andra MM:are har skapat utifrån månadens tema!

Amigurumi hund och flicka | HungryHeart.se

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

23 oktober, 2015
26 oktober, 2015

RELATED POSTS

23 Comments

  1. Svara

    Silje

    25 oktober, 2015

    Så utrolig kreativt og stilig! :D Digger ideen din og resultatet er jo rett og slett supertøft! :)

    • Svara

      Hungry Heart

      25 oktober, 2015

      Tack så mycket, fina Silje!

  2. Svara

    Form&Känsla

    26 oktober, 2015

    Så gulligt och fint! Och vad duktig du är på att virka, verkar klurigt när det är så smått./Linda

    • Svara

      Hungry Heart

      26 oktober, 2015

      Tack snälla du! Vad glad jag blir! =) Det är faktiskt inte så svårt med virkning av små figurer, så länge garnet inte är för luddigt. Då däremot åker svordomarna fram! =D

  3. Svara

    Pernilla

    26 oktober, 2015

    Åååh så söta!! Och jag kan bara instämma i att MM verkligen har gjort att jag har hittat massa nya fina bloggar och människor att följa.

    • Svara

      Hungry Heart

      26 oktober, 2015

      Tack så jättemycket, Pernilla! Ja, visst är Monthly Maker ett så himla bra initiativ! Att pyssla/skapa blir ännu roligare när man delar det med varandra.

  4. Svara

    Stina - Tillvaron.se

    26 oktober, 2015

    Men jag dör så himla gulligt! Hade faktiskt kunna vara jag och min Alfons, så när som på snedluggen dårå ;)

    • Svara

      Hungry Heart

      26 oktober, 2015

      Tack, fina!!
      Ja, vi är ju båda blonda och har / har haft en Golden retriever, så visst hade det kunnat vara Stina + Alfons! Hade inte du en snedlugg under tonåren om jag inte minns helt fel? Men jag tycker allt att det saknas ett gäng virkade mässingsljusstakar och tekoppar! ;-)

      • Svara

        Stina - Tillvaron.se

        26 oktober, 2015

        Haha det stämmer mycket bra, envisades under den senare delen av tonåren att få virveln att tillåta en sendlugg. Men du det vore väl ett projekt om något! :D

        • Svara

          Hungry Heart

          26 oktober, 2015

          Haha, man kan kämpa mot mycket, men mot hårvirvlar är det bara att erkänna sig besegrad! ;-) Till och med garn-Ruth hade virvlar som behövde sprayas med extrastarkt hårspray inför bloggfotograferingen! =D (Tur att man bor långt ute på landet så att ingen ser att man friserar garndockor…)
          När du får ditt nästa jobb så lovar jag att virka en tekopp till dig! =)

  5. Svara

    Emilia

    27 oktober, 2015

    Jätte fina!! Håller 100% med dig, har börjar läsa ett helt gäng inspirerande och härliga bloggar tack vare MM, sånt underbart initiativ!

    • Svara

      Hungry Heart

      27 oktober, 2015

      Tackar tackar! =) Ja, visst är det roligt med Monthly Makers. Jag har ju till exempel fått upp ögonen för din blogg! =)

  6. Svara

    Katarina

    27 oktober, 2015

    Du lärde dig virka för några år sedan? Och nu gör du sådana här härliga alster. Även om jag inte är frälst på garn så förstår jag din godisbutikskänsla, får samma känsla när jag ser ull i olika färger. En gång fick jag plocka olika ulltussar i en tovares ateljé, ”5 kronor sånt och 3 kronor sånt” liksom fast jag inte behövde betala alls. Har fortfarande känslan kvar i kroppen.

    • Svara

      Hungry Heart

      27 oktober, 2015

      Åh, tack! <3 Jag är en sådan där knasig person som kan bli halvt besatt av att lära mig saker och baka macarons två gånger i veckan i ett par månaders tid bara för att få dem rätt eller virka amigurumis tills jag har en hel armé av garnfigurer som ser okej ut. =)
      Det låter underbart med ullplockandet... Kombinationen härligt material och världens kap borde framkalla ljudet av jackpott på en enarmad bandit i huvudet! =)

  7. Svara

    Mary Sane

    27 oktober, 2015

    Så himla gulliga! :)

    • Svara

      Hungry Heart

      27 oktober, 2015

      Isbjörnen och jag tackar för komplimangen! :-)

  8. Svara

    Jess

    28 oktober, 2015

    Men åh så fina och vad kul att Monthly Makers haft en så positivt påverkan! :) Är själv så himla glad för det är initiativet, även om jag känner att tiden inte räcker till för att gå in och kommentera hos alla.

    • Svara

      Hungry Heart

      28 oktober, 2015

      Tack, Jess! Kul att du gillar dem! =)
      I takt med att Monthly Makers växer, så förstår jag att det blir snudd på omöjligt att hinna kommentera hos alla. Jag är i alla fall himla glad att du tog dig tid att titta in här och lämna en rad! =)

  9. Svara

    Mikaela

    30 oktober, 2015

    Men åh så gulliga! Vilka fina porträtt av er :D :D

    • Svara

      Hungry Heart

      30 oktober, 2015

      Tack! Visst är vi runda och goa! ;-)

  10. Svara

    Fanny

    31 oktober, 2015

    Så söta!

    • Svara

      Hungry Heart

      31 oktober, 2015

      Tack snälla!

LEAVE A COMMENT