Hur man gör pumpabullar

Så gör du pumpabullar | HungryHeart.se

Att baka (bröd-) bullar som ser ut som små pumpor är ett enkelt sätt att göra höstmaten både vackrare och roligare. Pumpabullarna kan t ex bli en vacker dekoration på tallriken när man dukar fint till höstmiddagen.

Man kan också bjuda på bullarna till Halloween som omväxling till de vanliga häxfingrarna (som i ärlighetens namn sällan blir så snygga). Eller varför inte bara baka dem för att pigga upp en vanlig, mörk höstdag och dricka rykande hett te till? Det är dessutom mycket lättare att göra dem än det ser ut!

Pumpabulle | HungryHeart.se

Du kan använda dig av vilket recept för brödbullar som helst, så länge det innehåller jäst eller surdeg. Jag gjorde morotsbullar i hopp om att få en svag orange färg på bröden, men de blev snarare gula, vilket så klart också är fint. Pumpor finns ju i en massa olika färger och former! (Om du är mycket angelägen om att få till orangea pumpabullar, kan du ju blanda i lite orange pastafärg i degen).

Men nu vidare till hur man gör bullar som liknar pumpor!

Hur man gör pumpabullar | HungryHeart.se

HUR MAN GÖR PUMPABULLAR

Du behöver:

Recept och ingredienser till brödbullar, några pecannötter och en vass kniv.

Gör så här:

 1. Blanda ingredienserna till dina bullar, bearbeta degen och låt den jäsa en första omgång enligt ditt recept. Dela därefter degen i bitar och rulla till bollar. Placera bollarna på en ugnsplåt försedd med bakplåtspapper.
 2. Skär 5-7 st jack genom varje bulle med en vass kniv. Tänk dig att du skall skära till ”tårtbitar” men lämna en liten bit i mitten av bullarna orörd (se bild). Mjöla gärna kniven mellan varven så blir det lättare att få till fina snitt.
 3. Halvera pecannötterna på längden och tryck ned en nöthalva i mitten på varje bulle (se bild). Låt bullarna jäsa under bakduk enligt ditt recept, pensla dem eventuellt med ett uppvispat ägg och grädda dem därefter i ugnen.

Har du provat att göra egna pumpabullar? Länka gärna till det här inlägget eller tagga @hungryheart.se på sociala medier, så att jag hittar dig! <3

Pumpabullar | HungryHeart.se

FLER INLÄGG MED PUMPOR: DIY Pumpaljus, DIY Stjärnpumpa

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram (@hungryheart.se) och Pinterest

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Svara

  Borgmästaren

  26 oktober, 2015

  Du har så roliga och fina idéer ! Jag är glad att du tagit steget ut med din blogg och visar det du gör! Gillar amugitumihuvudens också. Så söta!

  • Svara

   Hungry Heart

   26 oktober, 2015

   Jag blev så himla glad av din kommentar! Tack snälla du!
   Nu måste jag gå in på din blogg och kolla runt bland allt spännande…

 2. Svara

  Pernilla

  27 oktober, 2015

  Wow, vilken rolig grej! Jättesöta blev de :)

  • Svara

   Hungry Heart

   27 oktober, 2015

   Tack! Vad snäll du är! =) Alltid kul när man kan göra något finare utan att det behöver vara så krångligt. Ett par snitt med kniven och en bit pecannöt och vips har det blivit en liten pumpa! =)

 3. Svara

  Catrin Sandberg

  28 oktober, 2015

  Det där vill jag testa!

  • Svara

   Hungry Heart

   28 oktober, 2015

   Klart att du skall göra det!! :-) Det vore så himla kul! Lova att berätta hur det gick!

LEAVE A COMMENT