Recept på glutenfria muffins med päron, valnötter och muscovadosocker

Glutenfria muffins med päron och valnötter | HungryHeart.se

Gudarna skall veta att världen har nog av smuliga, gummiaktiga och torra ”muffins” som glutenintoleranta (eller andra som undviker gluten) ofta får hålla tillgodo med. Men de här muffinsen är ungefär så långt ifrån det man kan komma.

De är supersaftiga och har samma konsistens som muffins med vete i. Ja, inte sjutton kan man tro att de är glutenfria när man äter dem! Dessutom är smaken av päron, rostade valnötter och muscovadosocker inte heller så dumt nu på hösten…

 

GLUTENFRIA MUFFINS MED PÄRON, VALNÖTTER OCH MUSCOVADOSOCKER RECEPT

12 st

Ingredienser:

100 g valnötter (ca 2 dl)
2 dl glutenfri mjölblandning (jag använde Finax)
1 msk psylliumfröskal (finns i glutenfria avdelningen i mataffären)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl ljust muscovadosocker
75 g smör
2 st ägg
150 g färdigrensade päron

Gör så här:

  1. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr, het stekpanna tills de får lite färg (men inte bränns).
  2. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i tärningar.
  3. Blanda mjöl, psylliumfröskal, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör därefter i muscovadosockret.
  4. Smält smöret och rör ned det tillsammans med äggen, valnötterna och päronbitarna i de torra ingredienserna. Se till att allt blandar sig.
  5. Fördela smeten i 12 st muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 180 graders värme i ca 13-17 minuter. Var noga med att inte grädda muffinsen för länge! Kolla ofta mot slutet av tiden med en sticka för att se om muffinsen är färdiga. (Tryck ned stickan i en muffins och dra ut den igen. Om stickan kommer ut utan kladd på sig är muffinsen färdiga).
  6. Låta svalna på galler. Ät helst muffinsen samma dag som du bakar dem, för då är de som godast!

Goda glutenfria muffins med päron och valnötter | HungryHeart.se

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

23 Comments

  1. Svara

    Rania { Rania Maria Photography }

    12 november, 2015

    Svar: Ja det är ofantligt skönt, jag älskar det! Ja, det känns som bra planer – jag hoppas det går lika bra att utföra dem, och att det även då känns bra. Jag behöver också en hel del kaffe innan jag känner mig vaken och redo haha. Hihi mysigt! Jag vaknar till och från under natten pga. katter som kommer och trampar på en och ska sova med en eller vill ut :P ja det kämpar nog alla med faktiskt, den där stressen i vardagen. Jag tror att man känner att man måste göra så himla mycket på en dag som man ju faktiskt inte behöver egentligen, och jag tror generellt sett vi är lite dåliga på att se till våra egna behov, att våga säga nej och göra sådant man själv mår bra av. kanske behöver vi bli lite mer själviska faktiskt. Ja, naturen och mina djur samt sambon skänker oerhört mycket välmående och lugn faktiskt – det har du så rätt i! Tränar inte så mycket nu utöver att röra på mig ute men hoppas på att ändra på det snart :)

  2. Svara

    Pernilla

    12 november, 2015

    Låter riktigt gott! Och vilka bilder sen. Så fina!

    • Svara

      Hungry Heart

      12 november, 2015

      Åh, TACK! Vad glad du gör mig! <3

  3. Svara

    Liborius

    12 november, 2015

    Men åh vad gott:D

    • Svara

      Hungry Heart

      12 november, 2015

      Japp, det kan jag lova! ?

  4. Svara

    Susanne

    12 november, 2015

    Det där passar inte alls in i mina närmsta veckor….
    Måste hålla mig!
    In och läs så förstår du vad jag menar! ;)
    Kram

    • Svara

      Hungry Heart

      13 november, 2015

      Ah, såg att du ville undvika socker ett tag. Men du kan ju alltid spara receptet till ett senare tillfälle, så kan du komma tillbaka till detta söta syndens näste! =D

  5. Svara

    Hannis

    13 november, 2015

    Sitter med morgonkaffet och känner hur det börjar knorra i magen när jag tittar på dina fina bilder!
    Jag bakar sällan men äter gärna=))

    Och tack! För fina rader hos mig.
    Härlig dag till dig.

    • Svara

      Hungry Heart

      13 november, 2015

      Tack fina! <3 Ha det riktigt bra.

  6. Svara

    Sandra

    13 november, 2015

    Men åh, så gott det låter! Har faktiskt inte bakat några glutenfria muffins än men det måste jag ju göra snarast känner jag :)

    • Svara

      Hungry Heart

      13 november, 2015

      Ja, då har du något roligt framför dig! ;-) Det blir supergott – lovar! =)

  7. Svara

    Linnea

    13 november, 2015

    Åh, dessa ser/låter så goda! Måste göra dessa (eller ja…….. få NÅGON att göra dem åt mig) ;)

    • Svara

      Hungry Heart

      13 november, 2015

      Ha ha, ”jag kan komma och hälsa på dig men bara om du bakar de här till mig”! =) Men de är superlätta att göra, så du fixar lätt att baka dem själv!

  8. Svara

    Catrin Sandberg

    13 november, 2015

    Åh så gott det vill jag testa :)

    • Svara

      Hungry Heart

      13 november, 2015

      Gör’t! =)

  9. Svara

    Pysselbolaget

    13 november, 2015

    Du är en darling! Är så trött på torra trista glutenfria bakverk. Ska genast sätta receptet i händerna på min lilla bakexpert och hoppas på nybakt till helgen!

    • Svara

      Hungry Heart

      13 november, 2015

      Så himla roligt att du gillar muffinsen! Och vilken otrolig lyx att ha en liten bagarmästare under samma tak! ;-) Det är ju egentligen bara rostningen av valnötterna som kan vara lite knixigare – resten av receptet är plättlätt. Men det grejar hon säkert galant! =)

      P.S. Vilken giganto-ära att du vill följa mig på Bloglovin’! Wow liksom! =)

  10. Svara

    Rania { Rania Maria Photography }

    13 november, 2015

    Svar: Hahah tycker det var dåligt av dig att hejda den impulsen faktiskt ;) det är hon verkligen! Nu är det ju svårt att vara kattunge Utan att vara söt men… hon är Väldigt söt! Så lite så! Tack själv för långa, tänkvärda kommentarer! Önskar dig en fin helg :)

    • Svara

      Hungry Heart

      13 november, 2015

      Japp, Molly är helt klart en VÄLDIGT söt kattunge. =)
      Trevlig helg till dig också!

  11. Svara

    Helena

    14 november, 2015

    Jag måste bara säga att jag tycker mycket om din blogg. Underbart illustrerade foton och varierat innehåll som tilltalar mig. :-)
    Päronmuffins låter innovativt och gott. Jag ska pröva att göra de här nästa gång min glutenintoleranta vän kommer på besök. Roligt att de är så saftiga. Ha en bra lördag!/Kram

    • Svara

      Hungry Heart

      14 november, 2015

      Tack snälla, fina du!! <3 Du anar inte hur glad du gör mig! ☺️ Jag försöker verkligen få till en bra blandning av DIY, recept, lantliv, skratt och allvar. Så himla roligt att det uppskattas!
      Kul att du kommer prova muffinsen längre fram. Päronbitarna i dem bidrar till mycket av saftigheten.
      Ha en riktigt bra helg! Kramar

  12. Svara

    Borgmästaren

    14 november, 2015

    Du tar så superfina bilder!! Härlig känsla i bloggen! Jag kände lite som du med temat ljus. Har precis gjort en del på yttrat men får försöka något nytt. Har faktiskt en sak jag velat prova ett tag. Får fundera vidare. Tid finns ju. Än.

    • Svara

      Hungry Heart

      14 november, 2015

      Åh, tack snälla! Det gör mig så otroligt glad att höra det! <3 <3
      Monthly Makers-temat får en ju att tänka till något varv extra, när man redan gjort en del DIY med ljus. Men det är bara kul att få en kreativ utmaning! :-) Det låter spännande med ditt mystiska projekt som du gått och grunnat på. Jag tycker att du skall köra på det! Om det är något du vill prova, så är det ju ett bra tillfälle nu. :-)

LEAVE A COMMENT