Adventspynta med granris

Granris | HungryHeart.se

Ett enkelt och snabbt tips för att fixa julstämning inför första advent, är göra mini-buketter av granris som man sätter i gamla vaser, plåtburkar och zinkkärl. Själv vill jag helst ha granarrangemang i varje rum, för då luktar det friskt och juligt i hela huset! Som tur är har vi en del träd på vår mark, så det är bara att hämta in nytt ris när det gamla börjar checka ut.

Jag tycker om att julpynta lite sparsamt och lägger gärna tonvikten på ljus och material från naturen. Två tomtar har vi i alla fall i vår ägo, men den ena ser rätt så medtagen ut. När Isbjörnen var valp fick hon nämligen fatt i tomtefar och hans tidigare så fluffiga och ståtliga skägg har nu stylats om till en backslick… (Jag kanske borde omformulera beskrivningen av min julpyntsstil till sparsmakat naturinspirerat möter Stureplan?)

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

26 november, 2015
29 november, 2015

RELATED POSTS

18 Comments

 1. Svara

  Anna María

  28 november, 2015

  Åh, granris doftar så gott!! Vill köpa mig en liten rumsgran.

  • Svara

   Hungry Heart

   28 november, 2015

   Ja men eller hur! Sedan jag tog in granriset luktar det jul i varje vrå. :-) Jag tycker absolut att du skall skaffa dig en liten gran. De är supersöta och lite mer behändliga. Finns de att köpa än?

 2. Svara

  Mikaela

  28 november, 2015

  Så jäkla fint med gran inne! Jag var ute och plockade på mig två små grenar idag som kommer synas i morgondagens inlägg ;)

  • Svara

   Hungry Heart

   28 november, 2015

   Ja, det räcker ju inte att det är fullt av granar utanför dörren, utan de måste ju faktiskt flytta in också! =D
   Lovar att hålla utkik efter dina grangrenar i morgon! ;-)

 3. Svara

  Pernilla

  28 november, 2015

  Älskar granris! Det doftar så himla gott. Vi brukar ha en minigran i lägenheten, men det är ju inget mot den stora som finns hemma hos föräldrarna. :)

  • Svara

   Hungry Heart

   28 november, 2015

   Doftljus kan ju slänga sig i väggen jämfört med granris! ? Minigranar är supersöta – jag kommer nog att plocka in ett par stycken sådana i år (ja, jag vet att jag är bortskämd med granar). En har redan åkt in i vardagsrummet! ?

 4. Svara

  Katarina

  28 november, 2015

  Nu måste du ju visa upp den där stureplanstomten :-) Håller med dig om granrisdoften, planerar att få in lite här också.

  • Svara

   Hungry Heart

   28 november, 2015

   Härligt att du har granris på väg in!
   Haha, jag skall bara försöka hitta fultomten först. :-) Just nu håller jag på att leta efter försvunna julsaker, t ex all julgransbelysning. Be en bön att det inte befinner sig i en låda hos sambons föräldrar, för då blir det varken ljus eller Stureplan denna julen…

 5. Svara

  Helena

  29 november, 2015

  Som hundfantast stannade blicken direkt på ljusstaken. Helt magiskt! Kärlek vid första ögonkastet. :-) Zink är verkligen fint. Det ger en speciell känsla av tid. Hittade en vacker zinklåda med nyckel kvar förra sommaren på en loppis. Och naturens material – det ger så mycket känsla och stämning. Önskar dig en riktigt fin första advent.

  • Svara

   Hungry Heart

   29 november, 2015

   Det var uppmärksamt av dig att se hunden i ljusstaken, Helena! Och visst är den så himla fin. Världen behöver fler hundljusstakar! =D
   Det låter väldigt vackert med zinkllådan du hittade på loppis. Ovanligt också att nyckeln var kvar! Vad förvarar du i den?
   Hoppas din första advent blir magiskt fin. Krama dina goa hundar från mig också! =) Kram

   • Svara

    Helena

    29 november, 2015

    Än har jag inte gjort något av den. Tänker att jag ska ta fram den och göra något fint. Men i år har jag mest städat ut ur mitt barndomshem och har saker överallt. När jag rensat klart då ska den få komma fram. :-) Kram

    • Svara

     Hungry Heart

     29 november, 2015

     Det låter klokt tycker jag. Först städa ut och rensa, för att sedan välja ut några extra fina saker att förvara i en speciell låda… Kan tänka mig att det är väldigt mycket att sortera när man skall gå igenom ett helt hus, plus att det kanske är många saker som väcker minnen. Kram

 6. Svara

  ISA

  29 november, 2015

  åh önskar nästan det gick att känna dofter från inlägg.. kan tänka mig hur ljuvligt det doftar hemma hos er:)

  • Svara

   Hungry Heart

   29 november, 2015

   Mm, det doftar heeeelt underbart här! Och det går ju väldigt enkelt att fixa till det själv om man själv skulle vilja prova. =) Men visst önskar man ibland att man bara kunde stiga in i en bloggvärld. Lukta på någons granris, klappa någons extra ulliga katt eller kanske framför allt få smaka på någons smarriga bakverk. Hörrni alla uppfinnare, kan ni inte fixa det? =D

 7. Svara

  Jess

  29 november, 2015

  Älskar att plocka in granris nu till advent och jul! Fint och så luktar det ju gudomligt :)

  • Svara

   Hungry Heart

   29 november, 2015

   Jag håller med dig helt och hållet! Ha en riktigt bra advent!

 8. Svara

  Stina - Tillvaron.se

  29 november, 2015

  Så fint och enkelt. Det enkla är verkligen det finaste :)

  • Svara

   Hungry Heart

   29 november, 2015

   Tack! Ja, man behöver egentligen inte krångla det i onödan. Naturen är så vacker i sig.

LEAVE A COMMENT