Fem Enkla Sätt att Dekorera Jul-Cupcakes

Hur man kan dekorera jul-cupcakes | HungryHeart.se

Det finns så många tjusiga bilder på perfekt dekorerade bakverk till jul, men det kan vara desto svårare att få till dem själv på samma sätt. Därför tänkte jag ge några tips på fem riktigt enkla (men fina!) sätt att dekorera cupcakes. Flera av dem (eller kanske alla) är så lätta att man kan göra dem tillsammans barn. Receptet jag använt är mina pepparkakscupcakes.

1.  Vinterskog-muffins (bild ovan): Korta eventuellt ståltrådarna i svamparna något och stick därefter ned ett par svampar och några grangrenar i varje muffins. Sikta över florsocker så att det ser ut som snö.

Julcupcakes | HungryHeart.se

2. Julgrans-cupcakes: Färga frostingen grön med hjälp av karamellfärg eller helst pastafärg. Lägg den gröna frostingen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa en gran genom att börja med bredare klick i mitten av muffinsen och därefter lägga ett par mindre klickar ovanpå. Dekorera med stjärnströssel i toppen (jag använde ett snöflingeformat strössel) och sikta över florsocker.

3. Adventskrans-cupcakes: Bred först ofärgad frosting över ovandelen av muffinsen. Färga lite av frostingen grön och en annan del röd. Lägg den gröna frostingen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut små klickar runt om muffinsens ovandel, så att det ser ut som en krans. Lägg den röda frostingen antingen i en spritspåse med smal, rund tyll eller i en plastpåse som man klipper ett litet hål i ena hörnet av. Spritsa små röda ”bär” ovanpå varje kransdel.

Hur man dekorerar jul-cupcakes | HungryHeart.se

4. Tomteluva-cupcakes: Färga en del av frostingen röd, lägg den i en spritspåse med stor, rund tyll och spritsa en kon. Lägg ofärgad frosting i en annan spritspåse med mindre, rund tyll och spritsa kant och topp.

5. Vinter-cupcakes: Färga frostingen isigt blå och bred eller spritsa den över muffinsen. Dekorera med snöflingeströssel.

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

11 december, 2015

RELATED POSTS

9 Comments

 1. Svara

  Pernilla

  10 december, 2015

  Wow vilka fina! Cupcakes är så himla kul tycker jag, med ganska små medel kan man göra otroligt imponerande bakverk. Jag hade nog inte kommit på att man kunde dekorera med flugsvampar, så den inspirationen tackar jag särskilt för!

  • Svara

   Hungry Heart

   10 december, 2015

   Åh men tack! Cupcakes är så bra, för man utgår från simpla muffins och så blir det ändå något himla fint utan så mycket krångel. Och flugsvampar hade jag så många av i mina gömmor att jag behövde hitta nya användningsområden! ?

 2. Svara

  Pysselbolaget

  10 december, 2015

  Men så söta de blev! Tänk så mycket festligare det blir med lite dekor. Hoppas att de är lika goda so de ser ut ;)

  • Svara

   Hungry Heart

   10 december, 2015

   Vad roligt att du tycker det! Och visst blir en vanlig brun muffins bra mycket roligare med lite pynt och frosting. =)
   Cupcakesen var görgoa, förutom flugsvamparna. ;-) Sambon åt till och med upp granbitarna även om det kanske inte riiiiktigt var min tanke! =D

 3. Svara

  Stina - Tillvaron.se

  10 december, 2015

  Men jag dör så himla söta! Den med tomteluvan var ju sockersöt alltså :D

  • Svara

   Hungry Heart

   10 december, 2015

   Åh, tack! Vad söt DU är! =)

 4. Svara

  Helena

  10 december, 2015

  Så fina! Var får du alla idéer ifrån? Kreativt och vackert. Smakar med säkerhet helt gudomligt. Önskar dig en riktigt fin luciahelg! Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   11 december, 2015

   Tack, Helena! Ja du, mina idéer bara forsar ur mig och jag hinner inte ens realisera en tiondel av dem. =D Det blir väl så när man får göra något man verkligen älskar och brinner för.
   Ha en riktigt fin och avkopplande helg. Kram på dig!

LEAVE A COMMENT