Lingonriskrans, Julgodis och Luciafirande

Lingonriskrans | HungryHeart.se

Idag är det min absoluta favorithögtid! Helst vill jag fira den genom att uppleva luciatåg och vacker sång på plats i en kyrka, men i avsaknad av det såg jag Luciamorgon på TV tre (!) gånger. Under tiden passade jag på att binda en lingonriskrans till ytterdörren och julpyssla.

Helgen bjöd även på julgodis-tillverkning hos goda vänner och vi lagade bl a kola med brynt smör och havssalt . Eftersom kompisarnas köttermometer inte fungerade så bra att mäta kolatemperatur med, så kan man i och för sig säga att vi gjorde knäckbräck istället. ;-) Gott som attan blev det i alla fall och likaså den helt fantastiska chokladfudgen, vars recept jag fått från Pernilla på Sandydowns. Prova gärna den!

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

11 december, 2015

RELATED POSTS

10 Comments

 1. Svara

  Stina - Tillvaron.se

  13 december, 2015

  Så himla fint med en lingonriskrans – enkelt och vackert! Önskar dig ett fint avslut på tredje advent <3

  • Svara

   Hungry Heart

   13 december, 2015

   Lingonriskransar blir så vackra och effektfulla i all sin enkelhet. Jag tar alla chanser jag har att ta smycka med material från naturen! =)
   Hur går det förresten för dig på nya, spännande jobbet?
   Ha en riktigt bra tredje advent och lucia!

   • Svara

    Stina - Tillvaron.se

    14 december, 2015

    Men tackar som frågar :D Det går bra, det är kul att jobba inom det jag är utbildad (kommunikation) och jag känner att jag lär mig massor. Alltid svårt dock att sätta sig in ett stort och komplext företag, så ännu kämpar jag med den biten, haha!

    • Svara

     Hungry Heart

     14 december, 2015

     Härligt att höra att ditt nya jobb känns roligt och utvecklande! Förstår att det är mycket att sätta sig in i (själv brukar jag vara helt slut i början på ett nytt jobb). Stora, komplexa företag är jag dock inte så säker på att det finns någon som förstår till fullo egentligen. ;-) Och sedan ändrar de på sig de rackarna också! =D

 2. Svara

  Pernilla

  14 december, 2015

  Fantastiskt fin krans! Kul att godiset blev bra med :)

  • Svara

   Hungry Heart

   14 december, 2015

   Tack! Det går att göra så mycket fint och juligt med lingonris och granris. :-)
   Kanske inte så konstigt att godiset blev så gott när jag utgick från ett bra recept. ? Nu är det bara några få bitar kvar!

 3. Svara

  Helena

  14 december, 2015

  Lucia är en av mina favoriter med. Mycket för vi har som tradition av vi är flera som tillsammans julbakar och julpysslar tillsammans under en helg. Det är verkligen en fin krans du gjort. Fin måndagskväll till dig. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   14 december, 2015

   Vilken härlig tradition att samlas för att baka och pyssla tillsammans! Roligt att du gillar kransen också. =)
   Ha en riktigt härlig måndag. Kram!

 4. Svara

  Emilia

  16 december, 2015

  Vilken fin krans i sin enkelhet! Krans på dörren kommer vara ett måste om jag någon dag har eget hus! Funkar så klart i lägenhet med min i den lilla slitna jag bor nu känns det inte riktigt som att jag vill binda krans :) Lucia är även hos mig en stor favorit! Bästa dagen på året var på lucia när en fick gå luciatåg. Kommer så väl ihåg när en fick för förstå gången ha levande ljus i handen istället för ett elektriskt! Hade planerat ett redigt firande uppe i Sälen men då det inte kom någon snö (…….) åkte vi på semester till Köpenhamn istället. Kollade faktiskt på Svt:s luciasändning i efterhand och blev lite sorgsen över att ha missat denna fina tradition.

  • Svara

   Hungry Heart

   16 december, 2015

   Tack snälla! Ja, en krans på ytterdörren gör stor skillnad för julmyset. Jag började tjuvöva på att binda krans när jag bodde i lägenhet och det var nog tur, för den såg mer ut som en nolla i formen och efter några veckor som ett streck! =D Men man skall verkligen känna för att binda en krans och inte göra det ”bara för att det skall vara så.”
   Roligt att du också gillar Lucia! Och visst kändes det som en milstolpe i livet när man äntligen fick ha levande ljus! Väldigt vuxet, tyckte man då. =)
   Köpenhamnssemester låter riktigt härligt också. Det är en himla fin stad. Och vilken tur att det finns SVT Play, så att man kan kolla på luciafirandet lite i efterhand. =)

LEAVE A COMMENT