Monthly Makers 2016

Monthly Makers

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Den 10:e dagen av varje månad släpper vi ett nytt tema. Du bloggar eller instagrammar (#MonthlyMakers) ditt bidrag som i slutet av månaden sammanställs hos temavärden. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Så här går det till:

 • 12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är värdinnor för ett var.
 • 10:e, presentation av det gemensamma temat.
 • 20:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i inläggets kommentarsfält.
 • 28:e, deadline för inlämning av era bidrag.
 • Sista, sammanställer värden allt vi skapat tillsammans.

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte gå miste om någonting!

Jag är så sprickfärdigt stolt och glad över att kunna meddela att jag nu ansluter till Monthly Makers-gänget tillsammans med Wilda och Stina. Det skall bli en sann ära att få jobba med så talangfulla och inspirerande kvinnor! Tillsammans med dem, och dig, laddar vi inför ett kreativt 2016!

DSC_1669

Ni som varit med oss förra året märker att det skett några mindre förändringar i upplägget – en annan nyhet inför 2016 är att JessAgnes och Emelie avgår som administratörer, något vi andra ser på med vemod men också stor respekt. Vi önskar dem välgång med allt vad de tar sig för!

En annan nyhet är öppnandet av ett forum för den som vill diskutera aktuellt tema, tipsa, visa, bolla frågor och idéer eller prata skapande i allmänhet. Gemenskapen hittar du i vår nya Facebookgrupp: We are Monthly Makers! Vi finns också på www.MonthlyMakers.com.

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, RuthSandra, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

Under 2015 avverkade vi teman som papper, lera, tändstickor och rymden med över 400 kreationer som resultat! Du hittar alla samlingsinlägg genom att klicka på respektive tema: PAPPER, ÅTERBRUK, LERA, TÄNDSTICKOR, MAGI, MÖNSTER, RYMDEN, TEXTIL, NATUR, GARN, LJUS, GLAS

På söndag släpper Beatrice årets första tema. Missa inte det!

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

3 januari, 2016

RELATED POSTS

26 Comments

 1. Svara

  Pernilla

  5 januari, 2016

  Haha idag bestod mitt Bloglovin’-flöde nästan enbart av MM-inlägg. Så himla peppigt! Roligt att du ska vara värd med, ser lite extra framemot den månaden :)

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Gullo! Och visst är det så himla roligt med Monthly Makers. Hoppas du fortsätter haka på för det hade varit så kul att ha dig med!!

 2. Svara

  Katarina

  5 januari, 2016

  Såg på fb att du är med och arrangerar, coolt! Jag vet inte om jag kommer köra hela året, vill fortfarande inte ha fler prylar och att köra ätbart en gång till känns lite trist. MEN peta gärna på mig när det är din tur så får vi se om jag hoppar med just då.

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Man är bara med på MM-utmaningarna när man känner för det och det är precis lika okej att vara med varje gång, ibland eller inte alls. Men om det är någon som kan hitta annorlunda och finurliga tolkningar som går bortom prylarnas värld så är det du!! ? Du överraskar varje gång och får en att le av all lekfullhet.

   • Svara

    Katarina

    5 januari, 2016

    Jag veeet men det är ju så kul så när man väl har börjat så är det svårt att sluta :-D Får se, kanske hittar något annat sätt att tolka det på. Om inte annat för dina härligt glada utrop åt min galenskap ;-)

    • Svara

     Hungry Heart

     5 januari, 2016

     Ha ha, vi leder dig in i fördärvet! =D Men det är så himla roligt med någon som alltid tänker utanför boxen och bara kör på sin känsla! Du får dock göra precis som du känner för, för MM skall inte vara något måste utan bara ren och skär skaparglädje!

 3. Svara

  Beata

  5 januari, 2016

  Jay!!! Pepp :)

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Eller hur! Woop woop!! ?

 4. Svara

  Sandra

  5 januari, 2016

  Det ska bli så roligt att få med dig på den här resan, Ruth! Ser fram emot ett riktigt kreativt år ihop :)

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Tack! Jag tycker att det skall bli så vansinnigt roligt att få göra MM med er!! Nu gör vi 2016 till ett riktigt skapar-år!

 5. Svara

  Emilia

  5 januari, 2016

  Men gud vad roligt!! Ser mycket fram emot årets version och tror du och alla andra kommer göra ett underbart jobb :) Väldigt bra att ni har ändrat med datumen lite, tror jag kommer få fler att skicka in bidrag då slutet på månaden är mycket lättare att komma ihåg!

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Ja visst skall det bli så vansinnigt kul!! ? Tack för de fina orden och roligt att höra att ändringen med datumen gör det lättare att delta. The more the merrier! ? Vi alla gör ju Monthly Makers tillsammans!

 6. Svara

  Jessica

  5 januari, 2016

  Sån himla pepp! Och är så glad att du är med oss på detta nu!! HEJA!

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Alltså, det skall bli SÅ kul och jag är så grymt glad och tacksam för att jag får vara med er MM-värdar!!

 7. Svara

  Helena

  5 januari, 2016

  Det här var nytt för mig. Låter väldigt frestande att haka på… jag hade ju mer kreativitet som ett nyårslöfte… ordet kreativitet ligger kanske i betraktarens ögon ;-), men helt klart mycket frestande utmaning att vara med på. Jag ska kika och se hur det går till innan jag bestämmer mig. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Om du missat MM så har du något spännande och jätteroligt framför dig! Det är väldigt peppande och sätter riktigt bra sprutt på kreativiteten! Man skapar något utifrån ett tema och får ta del av andras spännande och vitt skilda tolkningar av det temat. 10:e januari kommer Beatrice (http://herbariumet.blogg.se) släppa nästa tema och sedan lämnar man in sin tolkning hos henne mellan den 20:e och den 28:e januari. Kolla gärna länkarna till de tidigare utmaningarna (finns sist i mitt inlägg) och fråga om det är något du undrar över! Det hade varit hur kul som helst om du ville haka på! Kram

   • Svara

    Helena

    6 januari, 2016

    Tack Ruth för dina alltid som omtänksamma och rara ord! <3 Jag länkade texten Björnspillning till inlägget. https://sciencehelena.wordpress.com/2013/09/15/bjornspillning/
    Kram och fin fortsättning på trettonhelgen!

    • Svara

     Hungry Heart

     6 januari, 2016

     Spännande! Det här var något helt nytt för mig. Jag får kika lite mer noggrant på marken nästa gång jag är i skogen! ;-) Kram!

 8. Svara

  Stina - Stinastillvaro.se

  5 januari, 2016

  Woop woop!

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Weeeeeee!! =D

 9. Svara

  Matilda

  5 januari, 2016

  Så spännande! Tror du kommer göra ett utmärkt jobb som administratör med dina kreativa skapelser! :)

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2016

   Vad gullig du är! <3 Hoppas du vill fortsätta haka på Monthly Makers-utmaningarna i år!

 10. Svara

  Form&Känsla

  7 januari, 2016

  Vad roligt att Monthly Makers fortsätter 2016! Bra med kreativa utmaningar/Linda

  • Svara

   Hungry Heart

   7 januari, 2016

   Ja visst är det superroligt med initiativ som Monthly Makers som sätter extra fart på kreativiteten. Hoppas du vill vara med i år också!

 11. Svara

  Alicia

  8 januari, 2016

  Jag är så jävla glad att du är med oss! Det känns klockrent! Detta kommer bli ett sjudundrans år :D

  • Svara

   Hungry Heart

   8 januari, 2016

   Goa, fina du! <3 Jag överlycklig över att få göra Monthly Makers med er!

LEAVE A COMMENT