Kallaste dagen på året och en krasslig vecka

Snöhund | HungryHeart.se

Igår var det 22 minusgrader här och den kallaste dagen denna vinter. Jag åkte iväg till läkaren en kort sväng och skulle tanka bilen på vägen, men upptäckte att tanklocket frusit fast. När jag bad om hjälp på macken så tänkte jag att de säkert skulle försöka sälja någon svindyr anti-frys-spray till mig, men mackgubben var uppenbarligen lite mer av typen fiffig DIY:are. Han tog fram två plastpåsar, lade den ena påsen i den andra så att det blev en dubbelpåse och fyllde den med hett vatten från kaffeautomaten. Sedan var det bara att lägga ”värmedynan” på tanklocket ett tag och vips så var problemet löst!

Annars har det varit en krasslig vecka. Som väl är har inte sambon haft någon mer krampattack utan vi har ”bara” haft influensa båda två. Ja, det har faktiskt aldrig känts så lindrigt att ha influensa som när man har något sådant att jämföra med!

Däremot har jag lite dåligt samvete för att vi inte orkat med att ta några ordentliga promenader med hunden Isbjörnen när vi hostat och haft feber, och hennes motion har den senaste veckan mest bestått av att springa och hämta bollar som jag sparkat ut från verandan.

Så här har det sett ut: Isbjörnen hoppar så glatt och smidigt ut direkt i snön med sin ytterst praktiska och värmande päls, medan jag står och huttrar i så mycket kläder att jag knappt kan att röra mig. (Jag har dessutom en förkärlek för överdimensionerade halsdukar som jag lindar så många varv runt min nacke att de blir som en stödkrage). Jag sparkar bollen cirka två meter och kan aldrig förutsäga åt vilket håll den kommer att gå (ibland går den även baklänges), men Isbjörnen är ändå ytterst entusiastisk medan jag bara är glad att ingen fönsterruta går sönder… =) Idag blev det dock äntligen en långpromenad för henne tillsammans med husse och lyckan var total.

Mina finaste ljusglimtar från denna vecka:

 1. Att sambon inte fått någon mer attack och att bara få sitta bredvid honom i soffan och snörvla
 2. Att sträckkolla på den danska serien Brottet – så vansinnigt bra!
 3. Att se Isbjörnens reaktion när hon för första gången hörde en brustablett. Hon var ytterst nyfiken på den tills den stänkte henne på nosen och då var det visst bäst att börja morra åt den. =)

Snöigt träd | HungryHeart.se

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

14 januari, 2016

RELATED POSTS

12 Comments

 1. Svara

  ISA

  16 januari, 2016

  tackar för serietipset, sånt gillar vi! Hoppas ni kryar på er snabbt, men gör något mysigt av den lite ynkliga, snörvliga perioden <3

  • Svara

   Hungry Heart

   17 januari, 2016

   Alltså, Brottet är så vansinnigt spännande. Se!!
   Du har rätt i att det gäller att försöka gör något mysigt även när man är sjuk. Ibland tror jag nästan att det krävs att man blir sjuk för att man skall ta det riktigt lugnt och bara spendera några dagar framför TV:n. =)

 2. Svara

  Ida här och nu

  16 januari, 2016

  Lilla gullet då! Här har de varit runt -20 ett tag nu. Alldeles för kallt för mig. Med fibromyalgi är inte kylan min favorit. Som tur är tycker inte min lilla doris om kylan heller så hon vill ut fort och kissa och sen in och lägga sig vid elementet igen. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   17 januari, 2016

   Aj då, jag kan förstå att fibromyalgi och smällkall vinter inte är någon bra kombo. =( Vi får hoppas att det blir lite mildare där du bor snart för både din och Doris skull! Kram

 3. Svara

  Pernilla

  17 januari, 2016

  Hoppas ni blir friska snart! Skönt att höra att sambon klarat sig från fler krampattacker dock!

  • Svara

   Hungry Heart

   17 januari, 2016

   Tack! Ja, att sambon håller sig frisk är det viktigaste. Influensa går ju över rätt snabbt!

 4. Svara

  Susanne

  17 januari, 2016

  Fy va otäckt det lät makens attacker! :(
  Skönt att det inte blivit fler! ❤
  Fin lista di fick till trots allt!
  Hoppas ni kryar på er snart där hemma.
  Här är det bara jag kvar som skall tillfriskna.
  Hostar och snörvlar jag med.
  Men idag skall vi ändå ge oss iväg till kolonin och titta till!
  Ha en jätte skön söndag!
  Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   17 januari, 2016

   Usch ja, det var riktigt otäckt. =( Influensan är på bättringsvägen och jag hoppas att du också snart blir frisk! Ha en fin dag på kolonin! Kram

 5. Svara

  Helena

  17 januari, 2016

  Vilket bra tips med fruset tanklock. I fredags frös mitt tanklock fast. :-) Så bra att ni kan snörvla tillsammans. Det tror jag är viktigt. Skrattade när jag läser om isbjörnens reaktion på brustabletten. Blev nästan lite sugen att se hur mina Grabbar reagerar. :-) Hoppas ni får en fin söndag tillsammans. Stor kram

  • Svara

   Hungry Heart

   17 januari, 2016

   Hihi, då vet du ett smart och konstigt trick till nästa gång tanklocket fryser fast då! =) Mackägaren berättade att någon som råkat ut för samma sak försökte värma locket till bensintanken MED EN TÄNDARE! All DIY är uppenbarligen inte bra! =D
   Ha en riktigt härlig vintersöndag! Kramar

 6. Svara

  Sandra

  18 januari, 2016

  Alltså isbjörnsgodingen! Hoppas att ni får en vecka där ni båda får vara friska :)

  • Svara

   Hungry Heart

   18 januari, 2016

   Mm, hon är allt bra söt min lilla isbjörn. =)

LEAVE A COMMENT