Lär känna min hund Isbjörnen!

Sovande goldenvalp | HungryHeart.se

Nu är det dags att ni får bekanta er lite närmre med min fluffiga vapendragare – hunden Isbjörnen! Jag tycker helt klart att hon är det gulligaste inslaget på den här bloggen, men så är jag ju aningens partisk också…

Isbjörnen är en snart fyra år gammal Golden Retriever som nästan är vit i pälsen. (Eller tja, hon gör sitt bästa för att förvandla sig till en brun hund med hjälp av varje lerpöl, dike eller nygödslad åker inom en kilometers radie). Hon har fått oss att införa begreppet fem-sekunders-regeln, vilken innebär att oavsett var i huset hon befinner sig, så tar det max fem sekunder för henne att infinna sig vid ens sida när man öppnar ett paket med köttfärs. Att äta är en av favorithobbiesen (plus barn, bollar, att spåra och att följa med på fisketur) och hon är tämligen generös med vad hon räknar som mat. Svärmors öppna kompost ser hon t ex som en ät-så-mycket-du-kan-buffé och som valp lyckades hon även konsumera GLADPACK! (Förlåt Isbjörnen för att jag skrattade åt dig när det stack ut långa plastremsor ur din bak!)

Golden retriever-valp | HungryHeart.se

Isbjörnen får våfflad päls på öronen när det regnar och hon tycker om att ta sovmorgon, ligga i konstiga yogaliknande ställningar samt att titta folk djupt i ögonen och samtidigt lägga av en avgrundsrap. Även om Isbjörnen gärna sover fram till lunch, så vill hon att det därefter skall vara full fart. Hon är alert och nyfiken på det mesta, vilket tyvärr även gäller huggormar och jordgetingar (AJ!) Dessutom är Isbjörnen en mästare på att bryta sig ut ur sin box på hunddagis och firar sin frihet med att knycka de andra jyckarnas saker och leka med dem framför näsan på sina inburade kompisar.

Bortsett från Isbjörnens tjuvaktighet på dagis, så är hon otroligt snäll och en riktig kärleksmaskin som tycker om prick alla. Varje ny människa hon träffar betraktar hon från första sekunden som ytterligare en fantastisk, älskad och rolig kompis. Hon är mån om att försöka få med alla i gemenskapen och bjuder t o m in katter till lek. (De vill aldrig någonsin vara med, men de skall tydligen ändå få veta att de är välkomna). Om hon hade varit en människa hade hon troligtvis blivit Sveriges bästa integrationsminister någonsin.

Golden retriever | HungryHeart.se

Det existerar inte att Isbjörnen skulle vara på dåligt humör utan hon är extremt lätt att ha att göra med. Den stora nackdelen med henne är att hon tyvärr har hundvärldens sämsta immunförsvar. Om djurförsäkringsbolaget Agria någonsin går i konkurs, så har min lilla juvel troligtvis en tass med i spelet. Vi trodde inte att hon ens skulle leva tillräckligt länge för att få uppleva sin ettårsdag, men hon har tappert kämpat sig igenom elvahundra sjukdomar och veterinärbesök. Hon kommer alltid att gå på mediciner, ha lite småont och ha en stafett av smååkommor, men i jämförelse med hur det har varit tidigare, så är det bara något vi är tacksamma över.

Goldenvalp | HungryHeart.seIsbjörnen älskar att gosa och till och med att skeda. När vi inte setts på några timmar brukar hon först rusa runt av glädje och därefter har hon en liten tillgivenhetsritual där hon sätter sig framför mig och lägger sin nos mot min hals. Så sitter vi med våra huvuden tätt ihop ett bra tag medan jag stryker henne över ryggen och mitt mattehjärta håller på att sprängas av kärlek till henne…

Golden | HungryHeart.se

P.S. Glöm inte att kolla in sammanställningen av alla bidrag på Monthly Makers tema trä hos Sandra

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

33 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  1 mars, 2016

  Alltså ååh vilken härlig beskrivning, blir helt varm inombords! Och valpbilden!!!! Dör söthetsdöden! Hon verkar vara världens mysigaste hund!

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Åh tack snälla! Hon är definitivt myshunden nummer ett. ?

 2. Svara

  Agneta Stoken

  1 mars, 2016

  We have exactly the same breed of dog, a male named Pablo, 10 months old. He sounds exactly like your dog, the same personality. He is so loving and funny. We love him so much.

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   It sounds like your Pablo is a really charming dog. ? Goldens are just the best!

 3. Svara

  Pernilla

  1 mars, 2016

  Jag som inte är en hundmänniska får akutsug efter en hund när jag läser om Isbjörnen! Hon verkar ju vara den mysigaste och finaste hunden som finns!

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Haha, det låter som ett bra betyg! ? Men så är också Isbjörnen den gosigaste och snällaste lilla varelsen som finns. ?

 4. Svara

  Ida här och nu

  1 mars, 2016

  Men sötnosen då! Så roligt att läsa om henne! Kanske skulle göra ett liknande inlägg om min lilla pälsbebis. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Ja, det hade varit roligt att läsa! Gör det! ? Kram

 5. Svara

  Borgmästaren

  2 mars, 2016

  Superfina bilder av Isbjörnen och sådant passande namn. Roligt att läsa din beskrivning. Har själv aldrig haft ett djur som jag haft en relation till och har därför mycket bristande förståelse när det gäller djur, dvs jag förstår mig inte på dem. Är en sådan typ som aldrig vet hur man hälsar på en hund och känner mig inte helt avslappnad när jag träffar en heller. Har aldrig fått tillfälle att lära mig hur ett djur funkar helt enkelt. (Och inte saknat det direkt heller). Därför var det extra kul att läsa om Isbjörnen.

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Tack för dina fina ord! ? Det är klart att det kan vara klurigt att förstå varelser man inte haft så mycket kontakt med. Jag är tämligen övertygad dock att Isbjörnen hade fått dig att gapskratta och visat dig hur man kan hälsa på och umgås med hundar. Eller rättare sagt, hon hade tänkt HEJ JAG ÄLSKAR DIG VAD KUL VI SKALL HA och inte gett sig förrän du gillade henne tillbaka. ?

 6. Svara

  Sandra

  2 mars, 2016

  Åååh, vilket mysigt inlägg <33

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Kul att du gillar det! ?

 7. Svara

  Wilda

  2 mars, 2016

  Åh så himla fint skrivet. Blir så glad av att läsa. Kärleken lyser verkligen igenom både i bilder och ord!

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Tack fina du! ❤️ Kärleken till den där lilla Fluffiga Faran är så himmelens stor. ?

 8. Svara

  Alicia

  2 mars, 2016

  JADÖR. Dör för igenkänningsfaktorn och saknaden av bästa vänner jag mist, dör för våfflad päls och fri buffé och femsekundersregel, dör för de där mjuka öronen och de där kloka ögonen. Det gör ont i hela min själ av lycka över att hundar får finnas för fyfan vad jag älskar dem!
  Är så glad att du gjorde det här inlägget. När jag nån gång gör ett presentationsinlägg om mig själv på bloggen ska jag göra ett var åt katterna också. Så himla fint att få läsa detta <3

  • Svara

   Hungry Heart

   4 mars, 2016

   Alltså, hundar är sådana magiskt underbara varelser som bara ger och ger och ger kärlek och glädje. De kidnappar ens hjärta på studs och sedan behåller de det för alltid. <3
   Jag tycker det låter som en väldigt fin idé att göra presentationsinlägg av Tofslan och Vifslan. Ser fram emot att läsa det!

 9. Svara

  Louise

  2 mars, 2016

  Alltså, goldens! <3 Bodde med en tjej som hade en golden-labrador, så himla söt! Han hade också de där crazy yogaposerna för sig jämt, förstod aldrig hur en tämligen ograciös hund kunde vrida sin ryggrad så pass mycket.

  Din Isbjörn verkar helt fantastisk, så himla snälla ögon!

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Haha, finns det fler yogakonstnärer i hundvärlden alltså! Vi får väl vänta och se om vi en vacker dag får se Goldens som står på huvudet! ?
   Tack för dina fina ord om Isbjörnen! Jag tycker att det ryms så mycket kärlek, klokhet och snällhet i hennes ögon. ❤️

 10. Svara

  ISA

  2 mars, 2016

  klarar knappt valpbilder alltså, sån himla fining! vilken kompis va <3

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Mm, världens bästa, trofastaste kompis! ❤️❤️

 11. Svara

  Jess

  2 mars, 2016

  Men åh, så himla fint <3

  • Svara

   Hungry Heart

   3 mars, 2016

   Taaack! ❤️

 12. Svara

  Katarina

  3 mars, 2016

  Det känns som allt jag ville säga redan är sagt så det kanske räcker med om jag ååååhar och ooooaar lite? Eller ganska mycket får jag nog erkänna. Gillar sättet du skriver på när du väljer att vara mer personlig, du har en väldigt härlig, naken och humoristisk ton. Så bortsett från allt åååhande och ooooande så är det ett stort WOW vad bra du skriver, ta nu och leta fram någon idé och börja skriva. Sagt vare sig jag får läsa eller ej, du har en känsla, lek vidare med den!!!!! Om du vill alltså. Men låt ingen dåtida dumming få dig att tro något annat för WOW alltså. Ok?

  • Svara

   Hungry Heart

   4 mars, 2016

   Men alltså, nu får du mig att börja lipa för att jag blir så rörd! TACK finaste du. Du gjorde precis hela min dag. <3 <3

 13. Svara

  Helena

  3 mars, 2016

  Åh vilken fin beskrivning av isbjörnen! Dessa ljuvliga fyrbenta varelser. Man gör allt man kan för att de ska må bra. Blåöga här oss mig mår allt sämre (orsak till att jag inte är så mycket på bloggen just nu – det tar så mycket energi). Idag var vi hos veterinären och fick veta att läget är nu sämre… Orolig att det är en tidsfråga.
  Måste säga att du är fantastisk på att beskriva och skriva. Tänker på inlägget om att flytta till landet och det här om isbjörnen. Varma berättelser med humor. Det får mig att dra på mungiporna, liksom leva mig in i din berättelse. Är du författare?
  Kram och hoppas du har en alldeles underbar torsdag!

  • Svara

   Hungry Heart

   4 mars, 2016

   Åh nej! Mitt hjärta går lite sönder av att höra att Blåöga mår sämre. Tappra, fina Blåöga… Jag hoppas av hela mitt hjärta att han klarar att kämpa sig igenom även detta. Usch, det måste vara fruktansvärt oroligt och påfrestande för dig som matte. Och trots det och trots att energin inte finns för att blogga så mycket (vilket jag verkligen förstår), så tar du dig tid att lämna snälla kommentarer hos mig. Du är helt otroligt omtänksam du, Helena. <3
   Massor av kramar till dig och Blåöga!

 14. Svara

  Annica

  7 mars, 2016

  Vilket roligt inlägg, det kanske jag måste kopiera ;) Men vad fin hon är och hon verkar ju helt underbar!! tråkigt att hon har varit sjuk och måste gå på mediciner :'( Det gör så otroligt ont i ens mattehjärta när djuren mår dåligt.

  • Svara

   Hungry Heart

   7 mars, 2016

   Ja, kan du inte göra det! Det hade jag tyckt varit jättekul att läsa!
   Och visst är min lilla Isbjörn fin. =) Hon har tyvärr ätit så mycket piller inpillade i leverpastejsbitar i sina dagar att hon börjar salivera och tror att det vankas godis varje gång jag tar fram en vitamintablett eller Alvedon. =( Men hon är go och pigg och glad ändå den lilla kämpen. =)

 15. Svara

  Evelina - Evelinas Ekologiska

  17 mars, 2016

  Åh, Isbjörnen! Vilket fint inlägg <3
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  • Svara

   Hungry Heart

   18 mars, 2016

   Tack snälla du! <3

 16. Svara

  vardagskonst

  19 april, 2016

  Haha, skrattade en hel del när jag läste detta för att igenkänningsfaktorn var så hög! Det skulle kunnat vara min hund du beskrev!

  • Svara

   Hungry Heart

   20 april, 2016

   Åh, hundar alltså. <3 Jag var tvungen att tjuvkolla lite bakåt i ditt arkiv, för jag kunde inte minnas att jag sett Charlie på bild. Men du har ju också en golden! Då förstår jag verkligen varför de är så lika. =)

LEAVE A COMMENT