Recept på Halloumisallad med Granatäpple, Avocado och Rostade Solroskärnor

Halloumisallad recept | HungryHeart.se

Det här är min ultimata favoritsallad som jag har lagat gång på gång i många års tid. Kanske inte så konstigt, för den har allt: salt halloumiost, krispiga och sötsyrliga granatäpplekärnor, nötiga och knapriga rostade solrosfrön, krämig avocado och fräsch sallad.

Den funkar lika bra att svänga ihop en vardagskväll som till lite festligare sammanhang. Dessutom innehåller den bara 5 ingredienser, är vegetarisk, glutenfri och superlätt att göra. Spara receptet!

 

VEGETARISK SALLAD MED HALLOUMI, GRANATÄPPLE, AVOCADO OCH ROSTADE SOLROSFRÖN RECEPT

(2 port)

Ingredienser:

75 g salladsmix (t ex ruccola, mangold och spenat)
150 g halloumi
1 avocado
0,5 dl solrosfrön
ett halvt granatäpple

Gör så här:

  1. Rosta solrosfröna i en torr, het stekpanna tills de får färg.
  2. Skär avocadon i bitar. Ta ut kärnorna från det halva granatäpplet.
  3. Skär halloumin i bitar och stek dem på medelhög värme på båda sidor tills de är ljusbruna.
  4. Lägg upp salladen och avocadon på ett fat och toppa med halloumin, solrosfröna och granatäppelkärnorna.

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

18 Comments

  1. Svara

    Mikaela

    3 mars, 2016

    Nomnomnom, ååh älskar granatäpple i sallader! Godaste som finns! Lätsvingott att ha i halloumi också, jag brukar alltid köra på feta i sallad, men ska nog testa halloumi någon dag :)

    • Svara

      Hungry Heart

      3 mars, 2016

      Ja men visst blir det supergott med lite sötma från granatäpple mot det salta i osten! Jag har äntligen lärt mig säga halloumi också efter att ha kallat den ”gnisselost” ett bra tag ?

  2. Svara

    Helena

    3 mars, 2016

    Mums så gott! En rätt i min smak. Jag sparar det här receptet i mappen inspiration och hoppas jag kan pröva göra det till helgen. Kram

    • Svara

      Hungry Heart

      4 mars, 2016

      Roligt att du gillar det! När snön vägrar att ge sig och man bara längtar efter varmare tider, så är det inte så dumt att göra en somrig sallad och låtsas att det är grönt istället för vitt utanför fönstret… =)

  3. Svara

    Wilda

    3 mars, 2016

    Alla mina favoriter i samma sallad! Det här måste vara en dröm. Måste prova den innan jag vaknar ;) Hehe. Tack för bra tips!

    • Svara

      Hungry Heart

      4 mars, 2016

      Ha ha, ja i det här snöslasket kan man behöva lite somrig, drömmig sallad. ;-)

  4. Svara

    Pernilla

    3 mars, 2016

    Granatäpplekärnor är ju så himla gott så det här måste vara en kanonsallad. Ska spara receptet på en gång!

    • Svara

      Hungry Heart

      4 mars, 2016

      Mm, ÄLSKAR granatäpple! Dessutom har det fruktvärldens coolaste namn! =D

  5. Svara

    Sanna

    3 mars, 2016

    Åh det lät riktigt riktigt gott!! =)

    • Svara

      Hungry Heart

      4 mars, 2016

      Vad roligt att du tycker det! Jag kan intyg att den är totalt mumsig. ;-)

      • Svara

        Sanna

        4 mars, 2016

        Jag har ganska nyligen upptäckt halloumi osten, så jag älskar det mesta som innehåller det just nu… ;) Nyhetens behag.
        SV: Själv funderar jag på att testa mangosorbet nästa gång, köpte hem fryst mango idag så jag har hemma när lusten faller på, svartvinbär lät också spännande… =)

        • Svara

          Hungry Heart

          4 mars, 2016

          Åh, välkommen till halloumiberoendet! =D Jag minns när jag fick smak på den och åt den till middag typ tre dagar i veckan. =)
          Ah, spännande med mangosorbet! Det låter också supergott. Ha en riktigt fin helg!

  6. Svara

    Borgmästaren

    4 mars, 2016

    Ska spara receptet. Använder ofta de ingredienserna i sallader men har inte satt ihop dem i just den kombinationen. Tack för tipset.

    Ja, jag tror kanske att Isbjörnen hade fått mig att tina upp lite mot djur (trots hens namn, hehe).

    Jag tänkte som du med den broderade allvarliga kvinnan, att inte alla bilder måste visa leende människor, men ju mer jag sydde på henne desto mer kände jag att just den här kvinnan inte hade något gott i sinnet ;)

    • Svara

      Hungry Heart

      5 mars, 2016

      Ha ha, ja hon är garanterat den snällaste isbjörnen på denna jord. ;-)
      Jo, det är klart att det kanske är läge att ändra en tavla om man känner att personen som avbildas verkar tänka på hur hon skall göra sig av med familjen hon bor hos… =) Tur att det går att ändra hennes avsikter med bara några stygn! =D

  7. Svara

    Jess

    5 mars, 2016

    Sparar! Är inte så förtjust i avokado men det går ju säkert fint att byta ut mot något annat, låter som en perfekt sallad nu i vår och till sommaren.

    • Svara

      Hungry Heart

      5 mars, 2016

      Visst går det bra att byta ut avokadon! Om man ändå vill åt den lite krämiga konsistensen kan man ju använda stekt/grillad squash eller aubergine tex.

  8. Svara

    Sofia

    29 mars, 2016

    Jisses sicken fin blogg du har! Hur har jag kunnat missa denna? En ny favorit och en herrans massa inlägg jag måste läsa igenom och komma ikapp med. Kram!

    • Svara

      Hungry Heart

      30 mars, 2016

      Åh men tack snälla du! <3 Du anar inte hur glad du gör mig! Kram

LEAVE A COMMENT