När våren kommer får jag ett sug efter att sitta i solen på min veranda och lyssna på fåglarna och mumsa hemmagjord glass. Som äss i rockärmen har jag min ”fuskglass”, så att jag inte behöver ställa mig i köket och starta igång ett stort glassprojekt enligt Italiens alla regler (man vill ju maximera tiden på verandan!)
När man gör den här glassen, så behöver man varken spis eller glassmaskin, utan man mixar bara två ingredienser, fryser och sedan är det färdigt. Enkelt, snabbt och supergott! Om du har bär kvar i frysen från förra året, kanske det här kan vara ett bra sätt att använda dem?
ENKEL GLASS UTAN GLASSMASKIN RECEPT
Ingredienser:
4,5 dl färska eller tinade bär, t ex smultron, jordgubbar eller blåbär
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (1,5 dl)
Gör så här:
- Mixa bären med en stavmixer.
- Tillsätt den kondenserade mjölken och mixa ihop allt till en slät blandning.
- Häll upp smeten i glasspinneformar eller andra små formar (den går inte att skopa) och ställ i frysen tills den stelnat.
FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’, Facebook, Instagram och Pinterest
Sandra
Så himla gott! Jag har också gjort glass som kommer upp på bloggen om två dagar. Har bara en extra ingrediens egentligen men är den godaste och enklaste glassen jag vet. Passar perfekt för den här årstiden :D
Hungry Heart
Ja men visst blir man så glassugen så här års! Jag skall hålla ögonen öppna efter ditt recept! =)
Amanda Jona [SPONTAN]
Måste testa! :)
Hungry Heart
Ja men gör det! =)
Katarina
Är bären frusna eller tinade? Jag har ett liknande recept på cheesecake, frysta bär och creme fraiche rörs ihop. Vill man så smular man digestivekex i botten eller över. Kondenserad mjölk tycker jag låter som en väldigt söt glass, är den det eller bryts det av med bärens syrlighet?
Hungry Heart
När man gör frozen cheesecake med bär och crème fraîche brukar man tillsätta socker, så den här varianten blir inte sötare än så. Den stora skillnaden är att kondenserad mjölk ensam inte stelnar när den hamnar i frysen och när man blandar den kondenserade mjölken med bär blir konsistensen mjuk och glasslik när den fryses. Frozen cheesecake har å andra sidan en tendens att bli rätt hård och med stora iskristaller.
Bären man använder skall vara färska eller tinade. Jag uppdaterar receptet med den infon!
Katarina
Det kanske stod socker från början men jag skipade det direkt. Gillar syrligheten. Men din glass låter värd att testa när jag har en slatt kondenserad mjölk över från något annat.
Hungry Heart
Annars finns det ju osötad kondenserad mjölk också. Det kanske skulle passa bättre för dig?
Katarina
Osötad kondenserad mjölk? Var får du tag i den? Jag har baa sett en sort (samt den med chokladsmak då).
Hungry Heart
Jag har sett den på ICA Maxi + att den finns att beställa här: http://www.mat.se/butik/osotad-mjolk-rainbow-410g
Mikaela
Vad gott! Och superfinbild!!!
Hungry Heart
Tack snälla du! ?
Pernilla
Mums! Så gott och smidigt det verkar, måste testa detta när tillfälle ges! Längtar verkligen tills det går att sitta ute och äta glass.. Tur att den smakar bra inomhus i soffan med ;)
Hungry Heart
Hi hi, ja glass kan man allt äta när det är 20 minusgrader också. ;-)
Mm, det är så himla smidigt att bara mixa ihop två ingredienser och så har man glass! Det är klart att fuskglassen inte blir riktigt lika krämig som ”vanlig” glass, men den är förvånansvärt mjuk och supergod trots den minimala insatsen.
Sofia
Så himla fint! Glass utan att behöva använda glassmaskin är bra glass! :) Ha en glassig kväll! :D Kram
Hungry Heart
Tack snälla du! Ja visst är det smidigt att kunna göra snabbglass utan glassmaskin. Då kan man dessutom göra den oftare istället. ;-)
Hopas du får en fin helg med mycket vårsol! Kram
CreativeYou
Detta var typ världens smartaste grej! Att kunna göra glass på bara två ingredienser. Den ser dessutom gudomligt god ut! Vi har tipsat om detta recept på vår inspirationsblogg :)