Recept på enkel glass med 2 ingredienser

Recept på enkel glass med 2 ingredienser | HungryHeart.se

När våren kommer får jag ett sug efter att sitta i solen på min veranda och lyssna på fåglarna och mumsa hemmagjord glass. Som äss i rockärmen har jag min ”fuskglass”, så att jag inte behöver ställa mig i köket och starta igång ett stort glassprojekt enligt Italiens alla regler (man vill ju maximera tiden på verandan!)

När man gör den här glassen, så behöver man varken spis eller glassmaskin, utan man mixar bara två ingredienser, fryser och sedan är det färdigt. Enkelt, snabbt och supergott! Om du har bär kvar i frysen från förra året, kanske det här kan vara ett bra sätt att använda dem?

 

ENKEL GLASS UTAN GLASSMASKIN RECEPT

Ingredienser:

4,5 dl färska eller tinade bär, t ex smultron, jordgubbar eller blåbär
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (1,5 dl)

Gör så här:

  1. Mixa bären med en stavmixer.
  2. Tillsätt den kondenserade mjölken och mixa ihop allt till en slät blandning.
  3. Häll upp smeten i glasspinneformar eller andra små formar (den går inte att skopa) och ställ i frysen tills den stelnat.

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

17 Comments

  1. Svara

    Sandra

    30 mars, 2016

    Så himla gott! Jag har också gjort glass som kommer upp på bloggen om två dagar. Har bara en extra ingrediens egentligen men är den godaste och enklaste glassen jag vet. Passar perfekt för den här årstiden :D

    • Svara

      Hungry Heart

      30 mars, 2016

      Ja men visst blir man så glassugen så här års! Jag skall hålla ögonen öppna efter ditt recept! =)

  2. Svara

    Amanda Jona [SPONTAN]

    30 mars, 2016

    Måste testa! :)

    • Svara

      Hungry Heart

      30 mars, 2016

      Ja men gör det! =)

  3. Svara

    Katarina

    30 mars, 2016

    Är bären frusna eller tinade? Jag har ett liknande recept på cheesecake, frysta bär och creme fraiche rörs ihop. Vill man så smular man digestivekex i botten eller över. Kondenserad mjölk tycker jag låter som en väldigt söt glass, är den det eller bryts det av med bärens syrlighet?

    • Svara

      Hungry Heart

      30 mars, 2016

      När man gör frozen cheesecake med bär och crème fraîche brukar man tillsätta socker, så den här varianten blir inte sötare än så. Den stora skillnaden är att kondenserad mjölk ensam inte stelnar när den hamnar i frysen och när man blandar den kondenserade mjölken med bär blir konsistensen mjuk och glasslik när den fryses. Frozen cheesecake har å andra sidan en tendens att bli rätt hård och med stora iskristaller.
      Bären man använder skall vara färska eller tinade. Jag uppdaterar receptet med den infon!

      • Svara

        Katarina

        30 mars, 2016

        Det kanske stod socker från början men jag skipade det direkt. Gillar syrligheten. Men din glass låter värd att testa när jag har en slatt kondenserad mjölk över från något annat.

        • Svara

          Hungry Heart

          2 april, 2016

          Annars finns det ju osötad kondenserad mjölk också. Det kanske skulle passa bättre för dig?

          • Katarina

            2 april, 2016

            Osötad kondenserad mjölk? Var får du tag i den? Jag har baa sett en sort (samt den med chokladsmak då).

          • Hungry Heart

            2 april, 2016

            Jag har sett den på ICA Maxi + att den finns att beställa här: http://www.mat.se/butik/osotad-mjolk-rainbow-410g

  4. Svara

    Mikaela

    30 mars, 2016

    Vad gott! Och superfinbild!!!

    • Svara

      Hungry Heart

      30 mars, 2016

      Tack snälla du! ?

  5. Svara

    Pernilla

    30 mars, 2016

    Mums! Så gott och smidigt det verkar, måste testa detta när tillfälle ges! Längtar verkligen tills det går att sitta ute och äta glass.. Tur att den smakar bra inomhus i soffan med ;)

    • Svara

      Hungry Heart

      30 mars, 2016

      Hi hi, ja glass kan man allt äta när det är 20 minusgrader också. ;-)
      Mm, det är så himla smidigt att bara mixa ihop två ingredienser och så har man glass! Det är klart att fuskglassen inte blir riktigt lika krämig som ”vanlig” glass, men den är förvånansvärt mjuk och supergod trots den minimala insatsen.

  6. Svara

    Sofia

    31 mars, 2016

    Så himla fint! Glass utan att behöva använda glassmaskin är bra glass! :) Ha en glassig kväll! :D Kram

    • Svara

      Hungry Heart

      2 april, 2016

      Tack snälla du! Ja visst är det smidigt att kunna göra snabbglass utan glassmaskin. Då kan man dessutom göra den oftare istället. ;-)
      Hopas du får en fin helg med mycket vårsol! Kram

  7. Svara

    CreativeYou

    31 maj, 2017

    Detta var typ världens smartaste grej! Att kunna göra glass på bara två ingredienser. Den ser dessutom gudomligt god ut! Vi har tipsat om detta recept på vår inspirationsblogg :)

Leave a Reply to Mikaela / Cancel Reply