MONTHLY MAKERS APRIL

Nu är det äntligen dags att avslöja Monthly Makers tema i april! Jag som är värd för första gången är så himla pepp inför det här temat! Hoppas du är det också!

Monthly Makers

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Den här månaden är det som sagt jag som har äran att vara värd och temat för april är högaktuellt, nämligen…

Våren | HungryHeart.se

VÅREN! Ett tema som går att tolka väldigt brett och där det är fritt fram för personliga associationer. Kanske har du en speciell tradition som du förknippar med våren, kanske vill du odla något, göra egen glass, spela in ett vårskrik, måla av det skira ljuset eller sätta ord på dina vårkänslor? Kanske är det läge att piffa till din vårjacka eller dina solglasögon? Kanske tänker du inte alls på spirande liv och glädje när du hör våren utan tycker att den är blä och pollenallergi? Gör då en mandala av dina allergitabletter eller något!

Alla tolkningar, associationer och bidrag är välkomna och du behöver verkligen inte göra något stort eller ens bli färdig med det. Det viktigaste är att du skapar något och att du tycker att det är roligt! Precis vartenda bidrag är värdefullt och vi i Monthly Makers är superglada över alla som vill vara med. <3

Som inspiration kommer här 20 saker man kan DIY:a på tema våren:

9 Spring DIYs | HungryHeart.se1. Girlang med pappersblommor 2. Cykelkorg med blommor 3. Paraplyer med fruktmotiv 4. Ärmlappar med glassar 5. Tyllkjol från Anthropologie. Beskrivning av hur du gör en egen hittar du här 6. Shorts med tusenskönor 7. Solglasögon med tusenskönor. Bild av Natasha Lillipore 8. Gör markörer i lera för att kunna skilja dina olika växter åt 9. Tights med hjärta på (finns inte längre att köpa, men visst funkar de som DIY-inspiration?)

Spring DIYs | HungryHeart.se1. Minivas som jag har gjort av gamla patronhylsor 2. Fina körsbärsblommor av papper 3. Beskrivning av hur man gör en paj med kant av tusenskönor 4. Vårmobil med inspiration från naturen 5. Lampa med fågelmotiv

Monthly Makers Spring | HungryHeart.se

Mina kära Monthly Makers-kollegor har också skapat fina och våriga saker: 1. En bedårande liten kanin av Jessica 2. En vacker blomsterkrans av Stina 3. Peppiga kvinnotecknet i vårskrud av Sandra 4. En fin blomsterkrans av Anna María 5. Ett fantastiskt broderi av Alicia 6. En smart vas tillverkad av en glasflaska av Wilda

 

Det hade varit superroligt om du ville vara med och skapa med oss! Det enda som behövs för att delta är att du bidrar med något du skapat under april och som på ett eller annat vis kan kopplas till våren. (Det kan vara hur långsökt som helst och i vilken skapandeform du känner för). Du länkar ditt bidrag i kommentarsfältet till mitt bidrag som kommer upp här på Hungry Heart den 20:e april. Deadline är 28:e april och om du inte har en blogg, så går det bra att länka från t ex Instagram eller något annat forum. 

Så här går det till:
12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är värdinnor för ett var.
10:e, presentation av det gemensamma temat.
20:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i inläggets kommentarsfält.
28:e, deadline för inlämning av era bidrag.
Sista, sammanställer värden allt vi skapat tillsammans.

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte gå miste om någonting! Den som söker ett forum för att diskutera kreativitet hittar det i vår Facebookgrupp. Nytt för i år är även en separat Pinterestsida där ni bl a hittar en inspirationsboard för månadens tema!

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

48 Comments

 1. Svara

  Jessica

  10 april, 2016

  Alltså SÅN pepp!! Älskar dina exempel på associationer haha! Mandala av allergitabletter! Jag har funderat mycket på att våren ofta kopplas till liksom positivitet och sådär men det är ju många som får vårdepression och personligen så dog min pappa under våren så det behöver ju inte bara vara blommor och rosa liksom! Det går att uttrycka mycket. :) Hahaha sån Debbie Downer som bara: HALLÅ NI BEHÖVER INTE PEPPA VÅREN SUGER OCKSÅ men hehehe

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Ja men visst är det underbart med ett nytt tema!! PEPP!!! =D
   Du har så rätt i att våren inte måste innebära glädje och pasteller och det är superviktigt att det får plats att uttryckas. <3
   På tal om mandala av allergitabletter så hittade jag förresten de här konstverken: http://www.colleenwolstenholme.com/page4a.html

  • Svara

   Mary Sane

   10 april, 2016

   Älskar din kommentar, Jessica! ?

 2. Svara

  Pernilla

  10 april, 2016

  Jaa äntligen! Kul tema, ska bli kul att se vad jag och alla andra lyckas klura ut för fantastiskt den här gången :D

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   YEY!!!! =D Håller med, det skall bli så himla roligt att få se allas tolkningar av det här temat!

 3. Svara

  Jenny

  10 april, 2016

  Åh vilket härligt tema! Dags att börja klura då :D är redan sjukt nyfiken på samlingsinlägget, detta kan ju tolkas hur som helst!

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Åh, vad kul att du gillar temat! =) Japp, det kan verkligen tolkas hur brett som helst, så det skall bli så himla spännande att se alla bidragen!

 4. Svara

  Louie

  10 april, 2016

  Yey, vilket roligt tema! :D

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Ja men eller hur?? PEPP!! =D

 5. Svara

  Josefin

  10 april, 2016

  Kul! Detta ska jag också ta mig ann :)

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Åh, vad glad jag blir över att höra det! ? Superkul!!

 6. Svara

  BAMBI

  10 april, 2016

  Vilket passande och roligt tema! Det finns så mycket att skapa och min hjärna går på högvarv!

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Åh, vad roligt att höra att temat fått din inspiration att spinna igång! Det här kommer bli en så himla kul skaparmånad!

 7. Svara

  Wilda

  10 april, 2016

  Peppande och härligt inlägg! Fastnade direkt i dagdrömmar om körsbärsblom och vitsippor och tygskor. Åh helt underbart! Det här temat är det som inspirerar mig mest hittills. Jättefint presenterat. Gillar verkligen upplägget. Känns mycket du, och det är ju verkligen det bästa! :D

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Tack snälla, fina du! Jag blir så oerhört glad över dina kommentarer skall du veta. <3

 8. Svara

  Anki

  10 april, 2016

  Roligt! Nu börjar man filura på vad man kan hitta på ^^

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Härligt att höra att dina idéer redan börjar sätta fart! =) Skall bli superkul att få se ditt bidrag mot slutet av månaden!

 9. Svara

  Mikaela

  10 april, 2016

  HURRA! Vad fint du presenterat, både i text och bild, hade en idé men nu satte du flera tankar i huvudet på mig!

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Va roligt att höra! Tack! ❤️

 10. Svara

  Alicia

  10 april, 2016

  Åååh sååå fint presenterat!!! Älskar alla inspirationsbilder och din ordmagi. Så roligt med medicinmandala, haha. Känns ljuvligt att få jobba med detta tema :)

  • Svara

   Hungry Heart

   10 april, 2016

   Du är så himla fin och peppig! <3 Tack!! Jag tycker också att det skall bli så himla kul med det här temat och undrar så hur alla tolkningar kommer att se ut. =)

 11. Svara

  Anna María

  10 april, 2016

  idag har vi haft världens vårdag här i Stockholm och jag är så peppad på tema VÅREN! Ge mig vår till max säger jag. Dock hör ju jag till en av de här som är allergiska. Får se om det blir en medicinmandala eller något blommande. Jag är redo!

  • Svara

   Hungry Heart

   11 april, 2016

   Ja, våren visar sig verkligen från sin allra finaste sida nu med en massa härliga sol och blommor. =) Så himla underbart!!
   Hoppas allergitabletterna hjälper så att du ändå kan njuta av årstiden. =)

 12. Svara

  Sandra

  11 april, 2016

  Vad pepp jag blev av ditt inlägg trots att jag inte har en enda idé so far. Ska ut och påta i trädgården idag för att se om jag kan komma på något ;)

  • Svara

   Hungry Heart

   11 april, 2016

   Vad kul att höra! Att fixa i trädgården och hålla på med växter brukar vara grymt bra för inspirationen, så jag är säker på att du kommer på något riktigt fint. =)

 13. Svara

  Form&Känsla

  11 april, 2016

  Vad roligt, stort tema som kan sluta med vad som helst! Bara att börja fundera och klura lite då…..

  • Svara

   Hungry Heart

   12 april, 2016

   Kul att du gillar temat och att idéprocessen satts igång! =) Vi försöker välja teman som är öppna och mångtydiga, för att de skall passa så många som möjligt och kunna tolkas på många olika sätt.

 14. Svara

  Julia

  13 april, 2016

  Jippii – det här temat får jag inte missa!

  • Svara

   Hungry Heart

   13 april, 2016

   Nä men eller hur! Klart du skall vara med!!

 15. Svara

  Karin Brismo / designbyBrismo

  18 april, 2016

  Hej, hej VÅREN och alla skaparglada! Här kommer mitt bidrag från mig till Er
  http://designbybrismo.blogspot.se/2016/04/tombola-monthlymakers-varen-textilkonst.html

  • Svara

   Hungry Heart

   18 april, 2016

   Alltså, WOW! Vilket fantastiskt bidrag! Jag förstår att du är ivrig att lämna in det, men du får vänta liiiite till. =) Den 20:e publicerar jag som värd mitt bidrag här på Hungry Heart och det är i kommentarsfältet till det som du länkar ditt eget bidrag för att vara med i sammanställningen. Så återkom med ditt superfina bidrag om två dagar! Ha en riktigt fin dag!

   • Svara

    Karin Brismo / designbyBrismo

    18 april, 2016

    Hoppsan då, jag har visst ingen koll på datumen längre! Får skylla på att det är vår i luften och då blir man ju lite prillig!

    • Svara

     Hungry Heart

     18 april, 2016

     Det är verkligen ingen fara! Nu fick jag ju något riktigt fint att börja dagen med. =)

LEAVE A COMMENT