Vår i min trädgård

Vårblomma | HungryHeart.se

Här på landet märks skiftningarna i årstider så mycket mer än i stan. Vinterns tystnad med det dämpande snötäcket är nu utbytt mot ett myller av fågelkvitter och hackspettens ihärdiga hackande. På kvällarna kan man höra de större djurens brunstläten och ugglan som hoar. Tranorna har tillfälligt flyttat på sig när bonden kör ut gödsel på åkern och jag vet att min kära hund tveklöst kommer att rulla sig i den…

I min trädgård dyker det upp nya blommor varje dag och jag blir så glad av allt detta liv som ger sig till känna.

Julros | HungryHeart.se

Vi hade en julros som krukväxt, men i höstas såg den ut som om den nästan var död. Vi provade att gräva ned den i rabatten istället och den har tagit sig hur fint som helst. Bredvid den börjar löjtnantshjärta att komma upp och dessutom är blå scilla och vitsippor på väg att slå ut. Jag vet att inom kort kommer vår gräsmatta att vara ett hav av vita och blåa blommor…

Vårblommor | HungryHeart.se

Min favorit i trädgården just nu är de här rosa blommorna som doftar helt magiskt gott, ungefär som liljor. Det var nära att vi ryckte bort dem i fjol, för de såg ut som ogräs tyckte vi. Som tur är var svärmor på besök och sade åt oss att behålla de fula ”pinnarna” och det är vi väldigt glada över nu… Är det någon som vet vad det är för sort?

Stockrosblad | HungryHeart.se

Stoltast är jag ändå över mina stockrosor. Jag var fast besluten om att jag skulle ha sådana i min trädgård trots att den befinner sig lite väl långt norrut. Först provade jag med några sibiriska ”extra tåliga” sorter, men de klarade sig inte. Sedan tänkte jag att om rejäla skånska stockrosor håller för alla stormar och snabba väderväxlingar, så skall de väl kunna fixa ett lite kallare klimat också. Och jodå, skånska stockrosor visade sig vara klart tuffare än sina sibiriska släktingar. Om sommaren blommar de så vackert i mörklila och vitt vid min husvägg.

Krokusar | HungryHeart.se

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

11 april, 2016
15 april, 2016

RELATED POSTS

19 Comments

 1. Svara

  Alicia

  13 april, 2016

  Gud vad fint inlägg! Saknar verkligen naturen när jag bor i stan, inte bara att komma ut i den ordentligt med jämna mellanrum utan den där chansen att samtala med den lite varje dag och se hur den tar sig. Så värdefullt! <3

  • Svara

   Hungry Heart

   14 april, 2016

   Åh, vad roligt att du gillar det! Mm, det är verkligen ett privilegium att ha naturen precis vid knuten och kunna följa den varje dag. Och bara det att kunna plocka in blommor och grenar och sätta i små vaser!

 2. Svara

  Sandra

  13 april, 2016

  Åh, men det är ju Tibast! En av mina absolut bästa kvistar. Så otroligt vackra :)

  • Svara

   Hungry Heart

   14 april, 2016

   Tack! Tibast är det ju!!

 3. Svara

  Mikaela

  13 april, 2016

  Så fint!!!

  • Svara

   Hungry Heart

   14 april, 2016

   Mm, visst är det underbart med alla blommor!

 4. Svara

  Pernilla

  13 april, 2016

  Det här är ju verkligen en så härlig årstid! Du verkar ha en riktig drömträdgård, med alla fina blommor :)

  • Svara

   Hungry Heart

   14 april, 2016

   Mm, våren är så himla härlig! Det har bott en trädgårdsmästare i mitt hus tidigare, så det finns rätt många fina och spännande sorters växter i trädgården.

 5. Svara

  Josefin

  13 april, 2016

  Så avundsjuk en blir! Jag längar så o t r o l i g t mycket efter en egen riktig trädgård! Extra mycket nu när jag ser hur fint det blommar i din!

  • Svara

   Hungry Heart

   14 april, 2016

   Åh, men jag hoppas att du snart också får en ”riktig” trädgård! Tills dess så har du ju ordnat det så himla fint med din fönsterträdgård. <3

 6. Svara

  Térèse

  13 april, 2016

  Vilka härliga bilder! Blir avis, vill också ha en trädgård! :) Ska försöka så lite sommarblommor i min kolonilott i alla fall, det är ju så härligt när det blommar!

  • Svara

   Hungry Heart

   14 april, 2016

   Det låter jättehärligt med kolonilott! Där kan du ju göra hur fint som helst med blommor och grönsaksodlingar. <3

 7. Svara

  Katarina

  14 april, 2016

  Vad härligt med alla färger. Blått verkar vara det som sprider ut sig mest i grannarnas trädgårdar häromkring. Klappa dina blommor från mig :-)

  • Svara

   Hungry Heart

   14 april, 2016

   Visst är det magiskt med färg. Det är ett tag där på tidiga våren som allt ser ut som ett urvattnat 70-talsbadrum och sedan kommer alla dessa underbara färgklickar till blommor. Älskar det.

 8. Svara

  Wilda

  14 april, 2016

  Så otroligt vackert! Våren i trädgård och skog alltså! Svårslaget.

  • Svara

   Hungry Heart

   14 april, 2016

   Ja, visst är det magiskt…

 9. Svara

  Anna

  21 april, 2016

  Såg att du redan fått svar på vad det är för pinnar du har i jorden. Tibast! Giftiga som tusan men bland de första färgglada bladen att berätta om att våren är kommen! :) Jag är så glad för mina taniga små grenar som sticker upp och blommar när det mesta annat fortfarande är vintertrött.

  • Svara

   Hungry Heart

   22 april, 2016

   Ja men visst är de underbara! De ser ju ut och luktar som sommarblommor men orkar ändå titta upp när våren fortfarande är kall.

LEAVE A COMMENT