Recept på snabba, veganska godisremmar med bara 2 ingredienser

Snabba, veganska godisremmar recept | HungryHeart.se

I många recept på hemmagjorda godisremmar, så måste de torka i ugnen i väldigt många timmar eller så innehåller de gelatin. Eftersom många vegetarianer/veganer läser den här bloggen och jag själv inte har tålamod att vänta åtta timmar på att mitt godis skall bli färdigt, så var det läge att komma på ett smidigare recept.

Lösningen visade sig vara att använda syltsocker, vilket ger ett veganskt godis som är klart redan efter ca 1,5 timme. Receptet är superlätt, innehåller bara två ingredienser och är precis lagom för att räcka till en normal ugnsplåt.

Jag gjorde mina godisremmar på svarta vinbär, men går lika bra att använda röda vinbär, hallon, krusbär och/eller björnbär.

 

VEGANSKA GODISREMMAR RECEPT

Ger en hel ugnsplåt med remmar, ca 15-20 st

Ingredienser:

400 g svarta vinbär, röda vinbär, hallon, krusbär eller björnbär (andra bär har oftast lägre pektinhalt och behöver då längre tid i ugnen)
5 msk syltsocker
(ev strösocker att rulla remmarna i)

Gör så här:

  1.  Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 60-70 °C. Om du har varmluftsfunktion i ugnen, så sätt på den.
  3. Lägg bären i en kastrull och koka dem en liten stund tills de börjar bli mosiga.
  4. Ställ en sil över en ny kastrull. Häll bärmassan i silen och passera noga (tryck ut all vätska med hjälp av en sked). Det skall bara vara en kompakt klump av kärnor och skal i silen när du är färdig. (Dessa skall inte användas till remmarna, men spara dem och använd på gröt eller i smoothies t ex).
  5. Ta bort silen. Blanda ned syltsockret i bärpurén.
  6. Koka upp blandningen och låt koka i ca fem minuter. Rör om då och då.
  7. Bred ut blandningen på den bakplåtspappersklädda plåten med hjälp av en slickepott. Sprid ut massan över hela plåten och i ett så jämnt lager som möjligt.
  8. Sätt plåten i mitten av ugnen och låt den stå där i ca 2 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Remmarna är färdiga när de släpper från bakplåtspappret.
  9. Strö eventuellt strösocker över bärplattans båda sidor.
  10. Klipp plattan i remsor och rulla ihop dem till rullar.

 

FLER VEGANSKA RECEPT: Jordgubbsglasspinnar, Sockerfria, nyttiga glasspinnar med jordgubbar och mynta, Myntasocker

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’Instagram, Facebook och Pinterest

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

15 april, 2016

RELATED POSTS

29 Comments

  1. Svara

    Mikaela

    17 april, 2016

    ÅH jag har velat testa det här hur länge som helst, fast med blåbären jag har kvar i frysen, men det blir bara inte av. Men om det bara tar 1,5 timme så är chansen större att jag faktiskt gör det ju! :P

    • Svara

      Hungry Heart

      17 april, 2016

      Ja, vad kul! =) Tänk bara på att blåbär innehåller mindre pektin än de bär som nämns i receptet och därför tippar jag på att blåbärsremmar kanske kan behöva lite mer tid på sig i ugnen för att stelna. Du får helt enkelt prova!

  2. Svara

    Louie

    17 april, 2016

    Åh, det måste jag prova!

    • Svara

      Hungry Heart

      17 april, 2016

      Det tycker jag absolut att du skall göra! Det är supergott. =)

  3. Svara

    Sandra

    18 april, 2016

    Så enkelt och så gott <3

    • Svara

      Hungry Heart

      18 april, 2016

      Ja, bästa kombon! =)

  4. Svara

    Josefin

    18 april, 2016

    Jösses du skulle bara veta hur det vattnas i min mun nu! MUMS!

    • Svara

      Hungry Heart

      18 april, 2016

      Ha ha, du vet väl att det enda sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den. ;-)

  5. Svara

    Ema

    18 april, 2016

    Så fiffigt! Dessa skulle min son älska! Och jag med såklart ;)

    • Svara

      Hungry Heart

      20 april, 2016

      Åh, vad gullig du är som lämnar en så fin kommentar! Hoppas du och din son får testa de där godisremmarna så småningom! =)

  6. Svara

    Lund Johanna

    19 april, 2016

    Nomnom!

    • Svara

      Hungry Heart

      20 april, 2016

      Ja men eller hur!!

  7. Svara

    Wilda

    23 april, 2016

    Helt fantastiskt recept! Vill göra bums men får skjuta upp till tider då livet är lugnare. Sparar det! Tack!

    • Svara

      Hungry Heart

      23 april, 2016

      Vad roligt att du gillar det! =) Ta hand om dig och var rädd om dig. Det kommer gott om tid längre fram för att göra godisremmar… <3

  8. Svara

    Amanda

    1 maj, 2016

    Låter så smarrigt! Ska testa detta imorgon :)

    • Svara

      Hungry Heart

      1 maj, 2016

      Åh, vad roligt att höra!! Berätta gärna hur det gick. <3

  9. Svara

    felicia

    1 maj, 2016

    tack för tipset

    • Svara

      Hungry Heart

      1 maj, 2016

      Det var så lite så! Jag älskar att inspirera. =)

  10. Svara

    Pupa

    2 maj, 2016

    De är så himla bra! Vi kallar dem fruit roll ups och jag gör dem utan socker till mina barn att ha med sig som snack till skolan. Det funkar bra med frukt också, inte bara bär :)

    • Svara

      Hungry Heart

      2 maj, 2016

      Ja visst är de bra! Fruit leather, fruit roll ups eller godisremmar – kärt barn har många namn! Kan tänka mig att de utan socker är perfekta att ha med som mellanmål åt barnen. Och visst går det bra att göra remmar med frukt också. Anledningen till att jag bara listade (vissa) bär är för att sockermängden i receptet skall stämma och för att torktiden skall vara lika. Frukt är ju lite sötare än bär och innehåller oftast lite mindre pektin. Men känner man för att experimentera sig fram så är det självklart bara att prova!
      Ha en riktigt fin vårdag!

  11. Svara

    Fröken

    2 maj, 2016

    Tack för tipset! Måste testa någon gång inom snar framtid… :-)

    • Svara

      Hungry Heart

      2 maj, 2016

      Det tycker jag absolut att du skall göra! :-)

  12. Svara

    Therese Snöberg

    4 maj, 2016

    Det här låter ju kanongott. Perfekt för mig som har hela frysen full av bär:-) Tack så mycket

    • Svara

      Hungry Heart

      4 maj, 2016

      Åh tack! ? Ja, så här års brukar det ju vara dags att rensa frysen från fjolårets sista bär, så då passar det ju utmärkt att göra remmar av dem!

  13. Svara

    Kitty B.

    5 maj, 2016

    Låter underbart och enkelt! Tackar! :D

    • Svara

      Hungry Heart

      5 maj, 2016

      Vad roligt att du gillar det! Och det är verkligen både enkelt och jättegott. Prova! =)

  14. Svara

    Emilia

    4 augusti, 2017

    Åh, hittade detta recept nu men är katastrof i köket! Jag älskar dessutom sura remmar, har du något förslag på hur jag kan möjligtvis göra halva plåten med socker och halva med surt? Ska testa dessa och bjuda min vegan-kusin på!! :)

    • Svara

      Ruth

      4 augusti, 2017

      Hej Emilia! Ja visst är det gott med sura godisremmar! Jag tror att du kommer att fixa det här receptet utan problem, för det är riktigt lätt. =)
      Det går hur bra som helst att göra hälften av remmarna söta och hälften sura! Torka fruktmassan i ugnen enligt receptet och skär sedan bärplattan i två delar. (Skär i mitten och åt samma håll som långsidorna går). Strö strösocker över den ena plattan och strö en blandning av 1 dl strösocker och 1 krm citronsyra över den andra.
      Stort lycka till!

  15. Svara

    Linda

    18 juli, 2018

    Hur länge står de sig?

LEAVE A COMMENT