Recept på sockerfria, nyttiga och veganska glasspinnar med jordgubbar och mynta

This post is also available in: English

Sugar-Free & Vegan Strawberry & Mint Ice Cream Popsicles Recipe | HungryHeart.se

Idag snöade det här, men det låtsas jag inte om, för i min värld är det vår och därmed tid för hemmagjord glass! =)

Dessa läskande isglasspinnar är sockerfria men innehåller heller inga konstgjorda sötningsmedel. De är laktosfria och veganska för att passa fler, innehåller bara 3 ingredienser och är totalt busenkla att göra. I och med att glassmeten inte är utblandad med någon sockerlag, så smakar de färdiga glassarna verkligen jordgubb. Därtill kommer lite sötma från banan och friskhet från färsk mynta. Supergott!!

 

SOCKERFRIA & VEGANSKA ISGLASSPINNAR MED JORDGUBBAR OCH MYNTA RECEPT

(ca 10 st)

Ingredienser:

500 g jordgubbar (färska eller tinade)
2 st ”normalmogna” bananer (ej gröna eller bruna)
en näve färska myntablad

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät smet utan klumpar. Smaka av om det är lagom mängd mynta.
  2. Häll upp smeten i glassformar och frys den. Så lätt var det!

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

17 Comments

  1. Svara

    Johanna

    24 april, 2016

    men alltså, perfekt att ha i frysen när sockersuget smyger på ju! Detta ska jag göra i veckan. superfin bild också!

    • Svara

      Hungry Heart

      24 april, 2016

      Ja precis! De innehåller ju bara frukt och bär och är som en nyttig smoothie fast i fryst form, samtidigt som det är som att äta en isglass! Superroligt att du tänker prova dem! ?

  2. Svara

    Anki

    24 april, 2016

    Ser riktigt gott ut! Håller med kommentaren ovan, verkligen jättefin bild! :)

    • Svara

      Hungry Heart

      24 april, 2016

      Åh, vad roligt att du gillar dem! ❤️ De ÄR riktigt goda också kan jag intyga! ?

  3. Svara

    Josefin

    24 april, 2016

    Mumma! En bör helt klart investera i glassformar.

    • Svara

      Hungry Heart

      24 april, 2016

      Mm, glassformar är inte så dumt att ha alls! ? Annars kan man ju använda tomma portionsyoghurtförpackningar eller något annat i plast också och bara stoppa ned en pinne.
      Jag var förresten inne på din blogg tidigare idag och försökte kommentera men det funkade inte. Vet inte om det är för att jag brukar blocka Flash eller vad det är. ? Eller så gick kommentarerna fram och du har typ 30 stycken från mig! ?

  4. Svara

    Sandra

    25 april, 2016

    Åh, det låter verkligen helt ljuvligt! Älskar verkligen isglass så jag måste skaffa mig en bra glassform och sedan testa det här receptet!

    • Svara

      Hungry Heart

      25 april, 2016

      Tack snälla du för det fina berömmet! ❤️ En glassform är perfekt att ha såhär på våren och sommaren. Själv letar jag efter en variant där det går lite lättare att få ut de färdiga glassarna ur formarna, så att de inte är halvsmälta innan de äntligen lossnar… ?

  5. Svara

    kolonilotta

    25 april, 2016

    Mums för mig som älskar glass men som är laktosintolerant! :)
    Och riktigt somrigt med jordgubbar!!
    Hoppas du har det bra och allt är väl med dig!
    Kram ❤

    • Svara

      Hungry Heart

      25 april, 2016

      Ja men då passar det ju alldeles utmärkt! Och nu när du är hemma och vilar foten, så tycker jag allt att du behöver lite göttig glass som plåster på såren. Hoppas den där värken tar och ger med sig snart! Kramar ❤️

  6. Svara

    Borgmästaren

    25 april, 2016

    Låter som att det passar toppen ihop! Gillar även receptet på remmarna som du lade ut nyss. Det måste absolut testas vid tillfälle. Verkar så enkelt men ser så svårt ut när man bara ser bilden.

    • Svara

      Hungry Heart

      25 april, 2016

      Mm, det blir så himla fräscha och goda smaker tillsammans. ? Jag är väldigt förtjust i recept som är superenkla att göra och både glasspinnarna och remmarna hör dit. Särskilt i och med att remmarna inte har gelatin i sig, blir de så mycket lättare att lyckas med.

  7. Svara

    Katarina

    26 april, 2016

    Jag gillar också glass med banangrund. Har du även testat med avokadogrund? Avo och hallon är en fin kombo. Ditt foto på glassarna är ett konstverk i sig.

    • Svara

      Hungry Heart

      26 april, 2016

      Tack! <3 Nej, jag har faktiskt inte testat glass med avokado i. Blir den lite mer åt det krämiga hållet snarare än isglass?

      • Svara

        Katarina

        26 april, 2016

        Krämigt blir det och jättefint att spritsa ut som toppar om man vill servera vackertm Tycker du bananglass blir som isglass? Iofs har du gjort på pinne med ofrysta bananer, jag gör med en del frysta bananer och en del ofryst frukt och äter direkt.

        • Svara

          Hungry Heart

          26 april, 2016

          Bra tips, jag får testa det någon gång! Den här glassen blir isglass i och med att ingredienserna inte är frysta från början och att det är så pass mycket mer jordgubbar än bananer i. Jag ville inte ha direkt banansmak på dem utan bara lite sötma att lyfta jordgubbarna med. Annars när man gör ”nicecream” så brukar bananen bli det som tar över smakmässigt och jag ville hellre ha den läskande, friska bärsmaken.

Leave a Reply to Katarina / Cancel Reply