Äppelblom och fjärilar

Äppelblom | HungryHeart.se

Äppelträden har precis börjat slå ut i min trädgård och vart jag än ser är det ett hav av vit-rosa knoppar och blommor.

Äppelblom | HungryHeart.se

Häggen står i full blom och doftar ljuvligt, den gamla eken har intensivt gröna blad, syrénerna är i startgroparna och kryddträdgården har vaknat ordentligt till liv.

Påfågelspinnare | HungryHeart.se

Äggläggande fjäril på ytterdörren fotograferad av min sambo

Även djurlivet är i full gång så här på senvåren. Sambon meddelade härom dagen att vi numera får öppna ytterdörren försiktigt, eftersom en fjäril hade lagt sina ägg på den! Ett rätt märkligt val av plats kan tyckas, för mindre påfågelspinnare (som fjärilsarten heter) brukar placera sina ägg på ett blad. Värdväxten fungerar som mat åt larverna och jag tror inte att det är så mycket näring att hämta i vår dörr…

Vi får se om vi skall hjälpa fjärilen lite på traven och flytta äggen till en bättre plats. Sambon skojade i alla fall om att vi nu inte bara har naturen precis utanför dörren utan även PÅ dörren!

FLER INLÄGG OM MIN TRÄDGÅRD:
Vår i min trädgård
I trädgården just nu
Äppelskörd

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

13 Comments

 1. Svara

  Wilda

  19 maj, 2016

  Oh my! Fjärilsälskaren här fick just sin dag gjord av denna bild! Så otroligt häftigt! Och äppelblommorna <3 Vilket dröminlägg! Tack för det!

  • Svara

   Hungry Heart

   19 maj, 2016

   Mm, visst är det coolt att fjärilen lagt ägg på dörren! Jag får uppdatera dig hur det går. =) Och alltså äppelblommen… Hela trädgården är vitrosa och ser ut som tagen ur en saga!

 2. Svara

  Mikaela

  19 maj, 2016

  Åhh! Alltså fluffiga fjärilar är typ det gulligaste som finns! En del ser verkligen ut som kaniner på nära håll med fluffiga antenner som ser ut som öron! Och äppelblom. Jag tycker nog att det är det finaste blomträdet, slår körsbären med längder!

  • Svara

   Hungry Heart

   19 maj, 2016

   Jag har nog aldrig ens tänkt på förut att fjärilar kan vara fluffiga, ludna och gulliga, men det har du ju helt rätt i! =D Dessutom är de faktiskt rätt spännande. Sambon och jag spanar in dess ägg ett par gånger om dagen för att se om det hänt något nytt… =)
   Jag håller helt med dig om att äpple är det vackraste fruktträdet när det blommar! Man hade kunnat spela in en Astrid Lindgren-saga i min trädgård just nu…

 3. Svara

  kolonilotta

  19 maj, 2016

  Å jösses vilken vacker bild och en fullträff av maken att komma precis då! :)
  Men ni gör nog rätt i att flytta äggen till ett bättre ställe. Både vad gäller mat och stressfri miljö ;)
  Vi ser ut att ha kommit lika långt med både äppelträd och syren. Ha en fantastiskt fin Torsdag! :)
  Stor kram.

  • Svara

   Hungry Heart

   19 maj, 2016

   Min karl är överförtjust i att ta makrobilder på växter och smådjur och han brukar vara riktigt bra på att uppmärksamma de där små naturupplevelserna som man lätt missar. Rätt häftigt att han tagit ett så skarpt och inzoomat foto med sin mobilkamera!
   Ha det riktigt fint nu och hoppas det går bra på jobbet med foten! Kramar

 4. Svara

  Pernilla

  19 maj, 2016

  Vilken dröm de där äppelblommorna är! Såå fina!

  • Svara

   Hungry Heart

   19 maj, 2016

   Ja men eller hur! Och när man dessutom har ett antal äppelträd så att det är rosa blommor överallt, så får man nästan nypa sig i armen för att det är så vackert.

 5. Svara

  Vicky

  19 maj, 2016

  gudars, hade nästan glömt bort att äppelblom existerade efter att bloggosfären svämmat över av körsbärsblom. fin påminnelse!

  • Svara

   Hungry Heart

   19 maj, 2016

   Ha ha, ja det har varit mycket körsbärsblom ett tag! =D Mitt körsbärsträd är så gammalt att det bara blommar lite på toppen, så enda sättet att ta snygga bilder på det är att hänga ut från sovrumsfönstret på andra våningen och det är det inte värt! =D Särskilt inte när äppelträden sätter igång och blommar strax därefter…

 6. Svara

  Lili

  26 maj, 2016

  Vilka fina bilder! Älskar äppelbom, det är verkligen härligt. Jag tycker dock att fjärilar kan vara lite obehagliga, haha! Trots det var det en fin bild också på fjärilen. :)

  • Svara

   Hungry Heart

   27 maj, 2016

   Tack snälla du! Ja äppelblom ser ju ut att vara taget från en saga… De blir nästan ännu vackrare av att de endast blommar en ynka vecka om året. Men vilken vecka sen!

LEAVE A COMMENT