Recept på enkel syrenglass

This post is also available in: English

Syrenglass recept | HungryHeart.se

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH

Syrenglass med riktiga blommor i kan ju vara försommarens vackraste glassar. De är svalkande och läskande i den härliga sommarvärmen och dessutom väldigt enkla att göra.

Du utgår från syrénsaft som jag publicerade receptet till för några dagar sedan.

 

ENKEL SYRENGLASS RECEPT

(ca 10 st)

Ingredienser:

2 dl koncentrerad syrensaft (receptet hittar du här)
4 dl kallt vatten

Gör så här:

  1. Blanda den koncentrerade syrensaften med vatten. Rör om.
  2. Häll saftblandningen i glassformar.
  3. Lägg i några syrenblommor (inga gröna delar) i varje form. Tänk på att färska syrénblommor bara blir gott i glassen om de inte är så många… Tillsätt ett par stycken blommor så blir det både vackert och gott.
  4. Frys glassen.

enkel syrenglass recept | HungryHeart.se

FLER RECEPT PÅ GLASSPINNAR: Jordgubbsglassar, Sockerfria jordgubbsglassar med mynta, Enkel frozen yogurt

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Jag heter Ruth och bor i en liten röd stuga på landet tillsammans med Kärleken och min hund Isbjörnen. Jag älskar kaffe, har alltid någon ny idé på gång och trivs som bäst när jag får skapa eller vara ute i naturen. På Hungry Heart delar jag med mig av DIY och pyssel med steg-för-steg-beskrivningar. Jag försöker använda mig av återbruk så mycket som möjligt och skapa med hållbarhet. Du kommer även att få recept plus enkla och smarta tips för att leva ett lite mer miljövänligt liv. Jag hoppas att du ska trivas och inspireras här!

RELATED POSTS

17 Comments

  1. Svara

    Form&Känsla

    5 juni, 2016

    Åh så härliga bilder, älskar den syrenlilafärgen och frostiga känslan!

    • Svara

      Hungry Heart

      5 juni, 2016

      Tack snälla! Något måste ju få vara lite frostigt och svalkande mitt i all sommarhetta. ;-)

  2. Svara

    Evelina - Evelinas Ekologiska

    5 juni, 2016

    Åh!! <3 Så fint!
    /Evelina – Evelinas Ekologiska

    • Svara

      Hungry Heart

      5 juni, 2016

      Tack snälla! <3 Vad glad jag blir!
      Just blommor är så himla tacksamma att använda i glass. De gör allt vackrare. =)

  3. Svara

    Pernilla

    5 juni, 2016

    Alltså isglassar på hemkokt saft är bland det bästa som finns på sommaren! Gillar den fina färgen som syrénerna ger med :D

    • Svara

      Hungry Heart

      5 juni, 2016

      Ja men eller hur är det gott! Det är en helt annan sak än köpeglassar med en massa konstgjort i. Syréner gör sig dessutom väldigt bra i iskall form. =)

  4. Svara

    Mikaela

    5 juni, 2016

    Gud så fina!! Jag fick smaka på syrensaft i fredags, vad gott det var! Smakade inte alls som jag trodde!

    • Svara

      Hungry Heart

      5 juni, 2016

      Tack! <3 Ja men visst blir man förvånad över smaken! Det är liksom svårt att tänka sig att syréner inte alls smakar som de luktar!

  5. Svara

    Wilda

    5 juni, 2016

    Fantastiska bilder och om jag hinner få tag på syrén innan den blommar över så ska jag definitivt testa både saften och glassen. Annars får jag göra det på flädern när det kommer, borde ju funka lika bra förutom att färgerna inte är lika ljuvliga? <3

    • Svara

      Hungry Heart

      8 juni, 2016

      Vad gullig du är! Tack! <3 Självklart går det lika bra att göra glass på flädersaft, men jag vågar inte säga hur mycket den skall spädas. Gör den som lite för stark saft, så brukar det bli bra när den fryses till isglass. =)

  6. Svara

    Sandra

    7 juni, 2016

    Så vackra de blev! <3

    • Svara

      Hungry Heart

      8 juni, 2016

      Tack så mycket! =)

  7. Svara

    Katarina

    8 juni, 2016

    Snälla… kan du inte spara en syrengass till vintern? Eller kanske en glass av vatten och syrenblommor. Jag längtar redan nu efter foton på en blomglassätande snögubbe!

    • Svara

      Hungry Heart

      9 juni, 2016

      Ha ha, det hade jag kunnat göra om vi inte redan hade ätit upp alla syrénglassarna! =D Så går det när det är gott! =)

LEAVE A COMMENT