This post is also available in: English
THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH
Syrenglass med riktiga blommor i kan ju vara försommarens vackraste glassar. De är svalkande och läskande i den härliga sommarvärmen och dessutom väldigt enkla att göra.
Du utgår från syrénsaft som jag publicerade receptet till för några dagar sedan.
ENKEL SYRENGLASS RECEPT
(ca 10 st)
Ingredienser:
2 dl koncentrerad syrensaft (receptet hittar du här)
4 dl kallt vatten
Gör så här:
- Blanda den koncentrerade syrensaften med vatten. Rör om.
- Häll saftblandningen i glassformar.
- Lägg i några syrenblommor (inga gröna delar) i varje form. Tänk på att färska syrénblommor bara blir gott i glassen om de inte är så många… Tillsätt ett par stycken blommor så blir det både vackert och gott.
- Frys glassen.
FLER RECEPT PÅ GLASSPINNAR: Jordgubbsglassar, Sockerfria jordgubbsglassar med mynta, Enkel frozen yogurt
FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’, Facebook, Instagram och Pinterest
Form&Känsla
Åh så härliga bilder, älskar den syrenlilafärgen och frostiga känslan!
Hungry Heart
Tack snälla! Något måste ju få vara lite frostigt och svalkande mitt i all sommarhetta. ;-)
Evelina - Evelinas Ekologiska
Åh!! <3 Så fint!
/Evelina – Evelinas Ekologiska
Hungry Heart
Tack snälla! <3 Vad glad jag blir!
Just blommor är så himla tacksamma att använda i glass. De gör allt vackrare. =)
Pernilla
Alltså isglassar på hemkokt saft är bland det bästa som finns på sommaren! Gillar den fina färgen som syrénerna ger med :D
Hungry Heart
Ja men eller hur är det gott! Det är en helt annan sak än köpeglassar med en massa konstgjort i. Syréner gör sig dessutom väldigt bra i iskall form. =)
Mikaela
Gud så fina!! Jag fick smaka på syrensaft i fredags, vad gott det var! Smakade inte alls som jag trodde!
Hungry Heart
Tack! <3 Ja men visst blir man förvånad över smaken! Det är liksom svårt att tänka sig att syréner inte alls smakar som de luktar!
Wilda
Fantastiska bilder och om jag hinner få tag på syrén innan den blommar över så ska jag definitivt testa både saften och glassen. Annars får jag göra det på flädern när det kommer, borde ju funka lika bra förutom att färgerna inte är lika ljuvliga? <3
Hungry Heart
Vad gullig du är! Tack! <3 Självklart går det lika bra att göra glass på flädersaft, men jag vågar inte säga hur mycket den skall spädas. Gör den som lite för stark saft, så brukar det bli bra när den fryses till isglass. =)
Sandra
Så vackra de blev! <3
Hungry Heart
Tack så mycket! =)
Katarina
Snälla… kan du inte spara en syrengass till vintern? Eller kanske en glass av vatten och syrenblommor. Jag längtar redan nu efter foton på en blomglassätande snögubbe!
Hungry Heart
Ha ha, det hade jag kunnat göra om vi inte redan hade ätit upp alla syrénglassarna! =D Så går det när det är gott! =)