Om vådan att ta en ny profilbild

Apple tree seen through a window | HungryHeart.se

Det är bara att erkänna att jag har ett blogghandikapp: jag gillar inte att vara med på bild. Men så vaknade jag upp en morgon till en bedövande vacker trädgård full av äppelblom som skulle bli den perfekta fotogbakgrunden. (Det här ↑ var utsikten från mitt fönster). Så jag tänkte att okej då, nu var det väl dags att jag fastnade på en ny bild.

Eftersom jag har för korta armar för att ta en selfie med en systemkamera (är det bara jag?), så bad jag min sambo om hjälp. Han greppade kameran medan jag försökte lirka mig in bland blommande grenar och ett myller av humlor och bin som flög kors och tvärs. Det var ett fullkomligt dånande insektssurrande i äppelträden och för mig lät det som ljudet av ett välfungerande ekosystem medan sambon fick associationer till Essingeleden…

Trots sambons oromantiska tolkning av humlesurr, så är han lite av en naturnörd som gillar att ta närbilder av blommor och småkryp. Om vi säger så här: det märks att det är växtligheten han är intresserad av att fotografera… Det här var hans bästa bild av mig:

Misslyckad profilbild

Jo men tack för den hjälpen sade jag, skickade bort sambon och systemkameran och försökte istället ta en selfie med mobilen. Det jag inte tänkte på var att min kära hund Isbjörnen är en blomsterälskare av rang som aldrig missar ett tillfälle att lukta på blommor. Varje gång jag placerar ut växter på trappen så stannar hon och sniffar på dem länge och väl. Ibland ställer hon sig även på bakbenen för att nå upp till syrénbusken och dofta på dess blommor. Gullhund. <3

Så vad händer om tjuren Ferdinand i hundversion är i närheten när jag tar fram en äppelkvist och försöker ta några bilder? Klassisk fotobombning så klart…

Hund fotobombar

Trots att Isbjörnen kammade hem extra söthetspoäng för sitt tilltag, så fick hon gå in för att jag skulle få ha mina blommor ifred. Sedan stod jag där själv med min mobil bakom en blommande gren och log ljuvt och kände mig jättedum. Jag kollade mig oroligt omkring så att inget folk från bygden var i närheten och kunde bevittna hur en knasig, f.d. stadsbo tog selfies bland äppelblommen. Och så till slut blev det äntligen en ny profilbild…

Ruth at HungryHeart.se

Hej hej! Här står jag och är ljuv!

Translation: Taking a new profile picture amongst the apple blossoms in my garden. My boyfriend tried to help me but only focused on the flowers and my dog Polar Bear photo bombed the pic! =D At last I took a selfie with my cell phone. 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

18 Comments

 1. Svara

  kolonilotta

  8 juni, 2016

  Du är så vacker kvinna! Härligt att du vågar visa det! :)
  Älskar dessutom vårat avlånga land som gör att det nu är er tur att njuta av äppelblommor när våra blommat ut!
  Önskar dig en kanonfin Onsdag!
  Kram ?

  • Svara

   Hungry Heart

   9 juni, 2016

   Men åh vad go du är! ? Min ovilja att visa mig på bild har dock inget att göra med att jag inte skulle gilla mitt utseende. Däremot känns det vääääldigt konstigt för mig att fota mig själv och lägga ut bilder på mig. ?
   Ja alltså dessa äppelblommor… Så oändligt vackra och överblommade i ett nafs. ?
   Kram på dig!

 2. Svara

  Katarina

  8 juni, 2016

  Skrattar gott här åt alla försök. Vilket härligt leende du har på isbjörnsbilden.

  • Svara

   Hungry Heart

   9 juni, 2016

   Åh tack! Det har säkert att göra med att det var ett naturligt skratt åt Isbjörnens äppelblomssniffning till skillnad från när jag pose:ade medvetet för en bild. =)

 3. Svara

  Mikaela

  8 juni, 2016

  Hahaha ååååh Isbjörnen! Så gullig!!! Bilden blev ju jättefin <3

  • Svara

   Hungry Heart

   9 juni, 2016

   Haha, ja men visst är hon för underbar! =D Vilken annan hund är intresserad av att lukta på blommor liksom? <3

 4. Svara

  Borgmästaren

  8 juni, 2016

  Ha ha vilken rolig hund och vilken dråplig berättelse för att ta en selfie. Men skam den som ger sig. Blev fint till slut. Men väldigt roligt på vägen dit.

  • Svara

   Hungry Heart

   9 juni, 2016

   Ha ha, Isbjörnen är hysteriskt rolig den lilla tokan. =) Hon får oss att skratta varje dag.

 5. Svara

  Milla

  8 juni, 2016

  Hehe, tycker första bilden (hans) blev fin ändå :)

  • Svara

   Hungry Heart

   9 juni, 2016

   Ha ha, ja det är den ju faktiskt! Äppelblommen gjorde sig riktigt bra i alla fall, men det är något störande i bakgrunden! =D
   Min sambo blev förresten väldigt glad över din kommentar och fick vatten på sin kvarn på att jag skulle använda hans foto som profilbild. (Nope, så blir det inte…)

 6. Svara

  Alicia

  8 juni, 2016

  Men hahaha känner så väl igen mig i detta! Avskyr att vara med på bild, men när en försöker göra det lite mystiskt och poetiskt så ser det bara påklistrat ut. Och så räds jag att nån ska se mig eller så kommer en katt och välter ner kameran. Vilket gissel alltså! Men tack för att du bjöd på både det fina resultatet och vägen dit. Skrattade gott gjorde jag!

  • Svara

   Hungry Heart

   9 juni, 2016

   Ha ha, det är så sabla svårt att vara mystisk och poetisk när man är omgiven av katter, hundar, grannar eller realistiska sambos! ;-)

 7. Svara

  Nyster

  9 juni, 2016

  Haha, åh vilka härliga bilder! Älskar dem allihop, de är så fina på olika sätt :) Roligt att få ett ansikte på dig också, tror inte att jag sett dig på bild förut! <3

  • Svara

   Hungry Heart

   11 juni, 2016

   Åh tack! <3 Ha ha, nej jag har inte varit med på så många bilder på bloggen förut. Tycker det är roligare att fotografera natur, hundar och mat, he he! =D

 8. Svara

  Ida här och nu

  9 juni, 2016

  Tycker du har lyckats ta fantastiska bilder. Och så vacker du är! Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   11 juni, 2016

   Men åh vad gullig du är! <3 Tack! Kram

 9. Svara

  Wilda

  17 juni, 2016

  Åh du är så fin och äppelblommen passar så fint till ditt ljusa hår! <3

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Åh men tack! <3 Vad gullig du är!

LEAVE A COMMENT