Liljekonvalj-dungen

Lily of the valley | HungryHeart.se

En liten bit från mitt hus ligger det en skogsdunge som är fullkomligt täckt med liljekonvaljer så här års. Förutom där träden sticker upp, finns det inte en endaste markfläck utan liljekonvaljer och havet av blommor sträcker sig så långt ögat kan nå.

Lily of the valley | HungryHeart.se

Jag tror inte att det är någon annan än jag som hittat till liljekonvaljdungen, förutom hjortarna som brukar fälla sina horn där på våren. Varje maj återvänder jag för att se daggvåta liljekonvaljer belysta med solstrålar som letat sig förbi trädens bladverk.

Lily of the valley | HungryHeart.se

Det mest slående är ändå den fullkomligt överväldigande doften av alla dessa liljekonvaljer på ett och samma ställe. Jag står bland dem ett bra tag och bara tar in alla intryck, väl medveten om hur kort tid deras blomning varar. Sedan passar jag på att plocka med mig ett rejält fång hem.

Lily of the valley | HungryHeart.se

Nu står det liljekonvaljbuketter runt om i mitt hus och doftar magiskt.

Lily of the valley | HungryHeart.se

Translation: I found a hidden grove with lily of the valley completely covering the ground. The smell is just heavenly.

P.S. Du missar väl inte att temat för Monthly Makers juni avslöjades igår hos Beata

FLER INLÄGG OM NATUR: När himlen brinner, En solig höstutflykt, Vinter

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

13 Comments

 1. Svara

  Ida här och nu

  11 juni, 2016

  Gud så vackert! Älskar liljekonvalj. Tyvärr han jag inte ta in dom då doften ger mig huvudvärk. Men jag älskar dom ändå.

  • Svara

   Hungry Heart

   13 juni, 2016

   Ja visst är de vackra! Jag kan förstå att doften blir lite för intensiv för många om man tar in buketter, men de är ju väldigt fina att titta på när de står ute i naturen också. =)

 2. Svara

  Mikaela

  11 juni, 2016

  Åååh så fint, en av mina favoritblommor! Här har de redan blommat ut :(

  • Svara

   Hungry Heart

   13 juni, 2016

   Ja blomningen varar ju inte så länge, så det gäller att passa på att njuta av dem. Men det blir också lite av tjusningen…

 3. Svara

  Pernilla

  11 juni, 2016

  Så fint och härligt med liljekonvaljer! Det påminner mig om när jag brukade plocka det hos mina morföräldrar som barn :)

  • Svara

   Hungry Heart

   13 juni, 2016

   Åh, jag får också minnen från barndomen med liljekonvaljer! Farmors parfym och mormors trädgård… =)

 4. Svara

  Wilda

  12 juni, 2016

  Åh så vackert!

  • Svara

   Hungry Heart

   13 juni, 2016

   Tack <3

 5. Svara

  Lund Johanna

  12 juni, 2016

  Vackert! Kommer ihåg när jag var liten och vi hade en årlig tur till en fäbod någonstans norr om hembyn och plockade blommor, främst liljekonvaljer. För det är vad jag minns mest, havet av liljekonvaljer runt de gamla husen. Magiskt!

  • Svara

   Hungry Heart

   13 juni, 2016

   Åh, vad mysigt det låter! Det verkar som om liljekonvaljer väcker fina barndomsminnen hos många… =)

LEAVE A COMMENT