Årets första smultron och att bli skrämd halvt från vettet

Wild Strawberries | HungryHeart.se

Nu är det allt sommar på riktigt, för årets första smultron är mogna! Jag fick syn på dem på väg hem från skogen och kunde inte låta bli att stanna till och plocka dem. Smultron på strå alltså –  det är så himla somrigt…

Wild Strawberries on a Straw | HungryHeart.se

När jag kom hem igen tog jag några bilder på smultronstrået i trädgården, men blev avbruten av ett högt BRAK från buskaget precis vid sidan om mig. Jag blev så vansinnigt rädd att jag hoppade högt och smultronen flög all världens väg.

När hjärtat återvänt till sin ordinarie plats stegade jag fram till buskaget med bestämda kliv för att se vad det var för fuffens som försiggick där. Då stod den här varelsen och tittade lugnt på mig:

Cow | HungryHeart.se

Mmm, kor är nyfikna djur och den här kossan hade trampat på ett torrt, nedfallet träd när hon skulle spionera på mitt smultronfotograferande… Tidigare har hon och hennes kompisar gått på bete en bra bit längre bort, men sedan en vecka tillbaka har grannbonden fixat en ny kohage som slutar två meter från vår trädgård. Så jag antar att det bara är att vänja sig vid att plötsligt ha stirrande (och väldigt söta) ”grannar” precis vid knuten! =)

Wild Strawberry Plant | HungryHeart.se

Translation: Picking the first wild strawberries this summer. A cow scared the living daylights out of me when spying on me in the bushes. The curious cow and her pals now live only two meters from my garden! 

FLER INLÄGG OM DJUR: Finbesök av beaglevalp, Glad midsommar, Nya husdjur

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

12 Comments

 1. Svara

  Pernilla

  13 juni, 2016

  Åh vad gott med smultron! Och kossor kan verkligen skrämma en ibland, tur att de är så söta!

  • Svara

   Hungry Heart

   14 juni, 2016

   Ha ha, ja rädslan gick över väldigt fort när jag såg vad det var som skrämt mig! Kossor är söta men så in i bomben nyfikna!

 2. Svara

  Jess

  13 juni, 2016

  Sommar alltså! Känner att jag lever lite extra genom dina inlägg som handlar lite om att bo på landet just nu, så himla fint :)

  • Svara

   Hungry Heart

   14 juni, 2016

   Men åh! <3 Vad go du är!

 3. Svara

  Lund Johanna

  13 juni, 2016

  Haha, darn it så söt :)

  • Svara

   Hungry Heart

   14 juni, 2016

   Eller hur! =D Definitivt inget att vara rädd för!

 4. Svara

  Nyster

  14 juni, 2016

  Haha, jag skulle ha dött knall och fall av skräck! Men tur att det bara var en söt kossa och inget farligt :) Himla härliga bilder också, verkligen somrigt!

  • Svara

   Hungry Heart

   15 juni, 2016

   Ha ha, eller så hade du tagit fram dina stickor och sett ut som en farlig garnninja. ;-) =D

 5. Svara

  ISA

  14 juni, 2016

  AH! skräcken jag hade känt!! tycker kossor är så läskiga, just för de har sån jäkla kraft men ser så snälla ut, de luras ;)

  • Svara

   Hungry Heart

   15 juni, 2016

   =D Ha ha, japp, de är stora och har kraft, men de är inte de smartaste djuren i vår herres hage och de är lätta att skrämma bort… ;-) Så länge man inte rör deras kalvar är de inte farliga! Men skrämmas – det kan de! =D

 6. Svara

  Wilda

  17 juni, 2016

  Haha herregud vad rädd jag hade blivit! Men så söt!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Ha ha, ja snacka om det! Och härom dagen var de lösa för att elstängslet inte fungerade! =D

LEAVE A COMMENT