Det jag inte har berättat…

Apple Blossoms | HungryHeart.se

Idag fyller Hungry Heart ett år och jag hade aldrig kunnat drömma om hur betydelsefull, ja rent av livsviktig, den här bloggen skulle bli för mig.

Det jag inte har berättat är att jag är sjuk. För ett par år sedan var jag så dålig att jag bara kunde säga två ord åt gången och fick bli matad för att jag inte ens kunde kunde lyfta en gaffel till munnen. Jag har kämpat hårt för att ta mig dit jag är idag och än är det långt kvar.

Under det år som Hungry Heart funnits, har den varit min frizon där jag kunnat lämna sjukdomen för ett tag och få vara den ”friska Ruth”. Den är arenan där jag kunnat öva upp mina förmågor, hitta tillbaka till glädjen och nyfikenheten och utmana mig själv på mina egna villkor.

Bäst av allt är att jag mött så många fina och inspirerande människor via bloggvärlden och Monthly Makers. Jag är rörd och tacksam över all kärlek jag fått och jag kan knappt greppa att det på ett år kommit in mer än 1000 kommentarer som alla (utom en) varit pepp, uppmuntran och snällheter. Jag blir grinfärdig av glädje över att så många vill läsa Hungry Heart och är intresserade av att ta del av det jag gör. Fatta hur stort det är för någon som tidigare inte kunde något alls – inte ens äta själv! Att få känna sig hyfsat bra på något igen, gör att man går från att bara vara sjuk till att se sig själv som en person med förmågor.

Flower Heart | HungryHeart.se

Numera är skapandet en fullkomlig livsnödvändighet för mig och en viktig del i min identitet. Jag kämpar dock fortfarande rejält med att skriva texter och att få orden ur mig. Det är något som tar väldigt lång tid, men jag märker i alla fall att det går bättre och bättre. Idéerna och kreativiteten är det i alla fall ingen brist på och det känns som om jag har material till elvahundra blogginlägg, DIY-böcker och receptsamlingar i huvudet. För det här är ju det roligaste jag vet! Jag älskar att blogga och det känns rätt i precis hela kroppen!

Med bloggandet vågar jag, trots sjukdom, blicka lite längre framåt och börja drömma. För ja, jag har en dröm. Självklart står att bli frisk överst på önskelistan och att mina nära och kära skall ha det bra. (Och ja okej då, kärlek och barn är där högst uppe i toppen också). Men förutom det, så hoppas jag på att jag ska få jobba med det här; att jag någon gång skall kunna livnära mig på det jag brinner för. Jag vet inte om det är realistiskt alls, men oavsett vad som händer, så är jag så in i bängen stolt över mig själv för vad jag åstadkommit och hur mycket jag utvecklats.

Hungry Heart är inte ”bara” en blogg för mig. Den är något jag lägger ned hela min själ och hela mitt hjärta i. Den här nyblivna ettåringen är min passion, min stolthet och min alldeles egna väg tillbaka…

TACK fina du för att du läser Hungry Heart! Det betyder så oerhört mycket mycket för mig. <3

Nu kör vi igång med år två!

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

33 Comments

 1. Svara

  Anna María

  16 juni, 2016

  Men TACK för att du bloggar och att du kämpar. Är så glad för att ha med dig i Monthly Makers och det är en ren fröjd att läsa din blogg. Tack för att du bloggar och tack för att du delar med dig av det här. <3

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Du är så himla go, Anna Maria! ? Hoppas du får en underbar midsommar! Kram

 2. Svara

  Alicia

  16 juni, 2016

  <3!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   ❤️❤️❤️!

 3. Svara

  Pernilla

  16 juni, 2016

  Hipp hurra till bloggen och till dig som fyller den med så mycket fint och inspirerande! Du är en fantastisk inspirationskälla och jag tror att år två kommer bli minst lika fantastiskt för bloggen! Håller mina tummar för att du ska bli frisk och kunna försörja dig på hungry heart!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Vad fin du är, Pernilla! ? Tack snälla du!

 4. Svara

  Grahnslöjd

  16 juni, 2016

  Du har verkligen en jättefin och inspirerande blogg, ser fram emot år 2!!:) Hoppas att du får bli frisk snart!! Tack för all inspiration du ger!!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Tack snälla du! ? Det betyder jättemycket för mig att höra det. ?
   Eftersom jag inte kan kommentera på din blogg: hoppas lillen mår bättre, grattis till fin-kaninen (alltså hur söt?) och high five och vågen för din underbara påfågelbörs!

 5. Svara

  Mikaela

  16 juni, 2016

  Hurra grattis till ettåringen! Du är helt fantastisk, tack för att du bloggar och för att du gör ett så bra jobb med Monthly Makers <3 PS. Drömde om dig inatt, haha. Men jag minns inte riktigt vad som hände mer än att du var där :P Kollade min bloglovinfeed precis innan jag somnade och tänkte att det här inlägget måste jag spara till imorgon för det verkade vara så viktigt, och vips var du i mina drömmar! :)

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Åh, tack Mikaela! ❤️ Spännande att jag hoppat in i dina drömmar, ha ha! ? Jag vek säkert origami eller kokade saft på en konstig blomma! ?

 6. Svara

  Pysselbolaget

  16 juni, 2016

  Grattis på ”födelsedagen” och till ett fantastiskt första bloggår, Ruth! Lika ledsen som jag blir att höra att inte är frisk, lika glad blir jag att läsa att du mår bättre och att bloggen fyller en viktig och bra funktion. Jag hoppas på att få besöka HungryHeart många år framöver och ser dig, trots att vi inte träffast, som en vän i bloggvärlden. Keep dreaming big, jag tror att du hittat en väg till framgång!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Jag blev så oerhört glad för din kommentar, Karin. Tack goa du! ❤️ Jag är stolt över att ha dig som bloggvän.

 7. Svara

  Katarina

  16 juni, 2016

  Nu förstår jag varför jag bara var tvungen att dra igång det där tårtbaket igår kväll! ;-) Hipp hipp hurra för dig och för den upptäckarglädje som du sprider genom din blogg. Gissa om jag får lust att teama med dig för att förverkliga den där drömmen om att inte bara leva för det man brinner för utan även leva på det. Puss och kram och pukor och fanfarer och glitter i massor och kärlek i ännu större mängt. Go girl!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Åh, en telepatisk tårta!!! =D Med marängsmörkräm och allt! =)
   Tack fina du för pepp och kärlek! <3

 8. Svara

  Anki

  16 juni, 2016

  Tack för att du skriver! Gillar din blogg mycket :)

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Tack snälla du! Det blir jag jätteglad av att höra! <3

 9. Svara

  Ida i ett krypin

  16 juni, 2016

  Tack för att du delar med dig och skänker så mycket inspiration. Jag ser fram emot år två i din blogg. Och jag tror absolut att din dröm kan bli sann. Fortsätt framåt mot din dröm. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   TACK fina du för pepp! ❤️ Det betyder mycket för mig att höra det.

 10. Svara

  Jess

  16 juni, 2016

  Vilket vackert och modigt inlägg <3 Jag är så glad och tacksam att få ta del av det du delar med dig på bloggen, det är ren fröjd att läsa dina texter med glimten i ögat, inspireras av dina DIY's och njuta av dina fantastiska bilder. Grattis till dig och bloggen på ettårsdagen, jag ser med glädje fram emot år två!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Åh, tack snälla du! <3 Vad glad jag blir av dina fina ord om bloggen.
   Hoppas du får en riktigt härlig midsommar! Kram

 11. Svara

  Lund Johanna

  16 juni, 2016

  Först grattis till ett år! Bra jobb. Och kan inte säga annat än att det märks att du trivs här och gillar det du gör, det är det som gör att det är så trevligt här. Så all lycka till dig, och TACK för att du bloggar :)

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Tack snälla du! <3 Vad härligt att höra att det är trivsamt här på bloggen och att min glädje för att göra den skiner igenom! Ha en riktigt fin midsommar nu!

 12. Svara

  Sandra Bergström

  17 juni, 2016

  Precis som flera ovan här vill jag också säga TACK för att du bloggar och vill faktiskt ge dig ett ännu större tack för de fina avtryck du lämnar i form av varma kommentarer som alltid gör mig så glad. De betyder mycket för mig, särskilt då bloggen varit mitt största fönster ut mot världen de senaste åren. Stor kram från mig och stort grattis till ett helt år med den här fina, kreativa bloggen.

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Tack snälla du för din fina kommentar! <3 Den gjorde mig väldigt glad.
   Jag tycker så mycket om din blogg och ditt fantastiska sätt att skriva på. Då är det ju klart att jag vill tala om det för dig! =)

 13. Svara

  Borgmästaren

  17 juni, 2016

  Förstår att du måste ha kämpat och fortfarande kämpar mycket. Så roligt att höra att bloggen blivit ett stöd och det är verkligen så kul att ha dig i bloggvärlden. Blir glad när jag ser att du har en massa idéer till inlägg framöver. Bra – för då får vi se dig i cyberspace länge hoppas jag :)

  Skickar dig omtanke och styrka och hoppas att du blir bättre och bättre!

  Och nu känns det ju futtigt att skriva om ljushållarna, förstås… Nej, de är inte återbrukade utan jag har köpt de för ett tag sedan just för att ha till spikbandsljuskronan. Det är en ljushållare och en pinne som går rakt ner under som gör att man lätt kan trä in pinnen mellan spikbanden och surra fast med ståltråd.

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Tack snälla du för dina omtänksamma och fina ord! <3

 14. Svara

  Wilda

  17 juni, 2016

  Jag är så djupt berörd över ditt bloggande och känner igen mig så väl i din resa, även om den blir unik för oss båda eftersom vi ju är helt olika individer. Du är så jäkla stark och klok, Ruth. Och inspirerande. Eftersom också jag har hittat vägen med kreativiteten ur sjukdom så är det extra fint att ha en bloggvän som kämpar på samma bana. Och som inspirerar mig att komma ännu längre, utmana mig i nya kreativa projekt och tekniker. Så mycket kraft det bor i dig! Tack för att du delar med dig.

  • Svara

   Hungry Heart

   28 juni, 2016

   Tack för dina alltid så peppande och kärleksfulla ord, Wilda. Det betyder så himla mycket för mig. <3
   Jag känner ofta igen mig i din tillfriskningsprocess också och även om jag så klart önskar att du aldrig behövt vara sjuk, så gör det samtidigt att kämpandet känns mindre ensamt för mig. Med kreativitet, natur och omtänksamma och stöttande kommentarer så går resan så mycket lättare… Kram på dig!

 15. Svara

  Jenny

  17 juni, 2016

  Grattis bloggen! Måste säga att jag blev lite chockad när jag läste att du ”bara” bloggat ett år, alla inlägg är så fina och välarbetade och hela bloggen känns så proffsig så jag antar att jag bara tog för givet att du hållit på hur länge som helst.
  Det känns fint att du delar med dig av något så personligt, och otroligt inspirerande med fler exempel om hur kreativitet kan vara så viktigt och hjälpa så mycket. Ska bli spännande att följa dig under år två, och jag hoppas det innehåller framgångar och glädje i massor för både Ruth och HungryHeart!

  • Svara

   Hungry Heart

   25 juni, 2016

   Tack snälla, snälla du! Jag blev så himla glad för din fina kommentar. <3

 16. Svara

  Sandra

  18 juni, 2016

  Fina du! Grattis till att bloggen funnits i ett år men framför allt: så jäkla bra kämpat <33

  • Svara

   Hungry Heart

   25 juni, 2016

   Tack snälla! <3<3

LEAVE A COMMENT