Recept på glasspinnar med jordgubbar och lavendel

This post is also available in: English

Glasspinnar med jordgubbar och lavendel | HungryHeart.se

Jag har kommit in i en period där jag vill ha blommor till allt! Förutom att jag sätter buketter i varenda fönster, så finns de med i mitt skapande (månadens tema i Monthly Makers är ju växter) och i min matlagning. På sistone har det blivit syrénglass, häggblomssaft och syrénsaft och nu har turen kommit till lavendel.

Lavendel är tyvärr inte en växt som finns i min trädgård, men däremot har min mamma mängder av den. Jag fick en stor burk med torkad lavendel av henne och lite av innehållet har jag använt för att sätta smak på denna enkla, somriga och lite annorlunda jordgubbsglass.

 

GLASSPINNAR MED JORDGUBBAR OCH LAVENDEL RECEPT

ca 6 st

Ingredienser:

300 g färska eller tinade jordgubbar
0,5 tsk torkad lavendel
0,5 dl strösocker

Gör så här:

 1. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar.
 2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt småsjuda någon enstaka minut under omrörning tills sockret löst sig.
 3. Låt blandningen svalna lite och mixa den sedan noggrant så att inga hela lavendelblommor finns kvar.
 4. Häll upp smeten i glassformar och ställ in dem i frysen.

 

FLER GLASSRECEPT: Syrénglass, Sockerfria och nyttiga glasspinnar med jordgubb och myntaJordgubbsglasspinnar

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

7 Comments

 1. Svara

  Stina - Stinas tillvaro

  18 juni, 2016

  Mums, vilken härlig röd färg de fick! Älskar förresten den djupt svarta bakgrunden du använder till dina foton, är det en bakplåt eller något annat?

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Tack! Ja, det är en ugnsplåt jag använder. För att få den riktigt svart kan man smörja in den med lite spissvärta också har jag kommit på. =)

 2. Svara

  Katarina

  18 juni, 2016

  Jag är också nyfiken på fotobakgrunden. Och även om det inte är en plåt som du har använd, så som Stina funderar på, så ska jag ta och testa det. Tack för tipset Stina :-)

  Nu är det väl en stort regelverk runt gårdsförsäljning men har du lekt med tanken på att, tills du får igång det där med böcker och sånt, starta gårdsförsäljning av glass och andra godsaker?

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Stina gissade rätt – det är en ugnsplåt jag använder som bakgrund. För att få den riktigt svart smörjer jag den med spissvärta (men då skall man inte lägga maten direkt på den).
   Jojomän, visst har jag funderat på gårdsförsäljning. Men jag tycker det är så urbota tråkigt att göra samma sak flera gånger och det är ett visst hinder… Dessutom har jag inga problem med att äta upp allt jag lagar, ha ha! =P

 3. Svara

  Mikaela

  18 juni, 2016

  Så fina! Hur smakar lavendel egentligen? Har lite på balkongen som snart blommat färdigt, kanske borde plocka dem innan de blommat ut och göra något av :)

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Tack! Ja du, lavendel smakar faktiskt som det luktar. Klart du skall plocka in om du ändå har det på din egen balkong! Det går att göra mycket roligt av. =)

LEAVE A COMMENT