This post is also available in: English
Jag har kommit in i en period där jag vill ha blommor till allt! Förutom att jag sätter buketter i varenda fönster, så finns de med i mitt skapande (månadens tema i Monthly Makers är ju växter) och i min matlagning. På sistone har det blivit syrénglass, häggblomssaft och syrénsaft och nu har turen kommit till lavendel.
Lavendel är tyvärr inte en växt som finns i min trädgård, men däremot har min mamma mängder av den. Jag fick en stor burk med torkad lavendel av henne och lite av innehållet har jag använt för att sätta smak på denna enkla, somriga och lite annorlunda jordgubbsglass.
GLASSPINNAR MED JORDGUBBAR OCH LAVENDEL RECEPT
ca 6 st
Ingredienser:
300 g färska eller tinade jordgubbar
0,5 tsk torkad lavendel
0,5 dl strösocker
Gör så här:
- Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt småsjuda någon enstaka minut under omrörning tills sockret löst sig.
- Låt blandningen svalna lite och mixa den sedan noggrant så att inga hela lavendelblommor finns kvar.
- Häll upp smeten i glassformar och ställ in dem i frysen.
FLER GLASSRECEPT: Syrénglass, Sockerfria och nyttiga glasspinnar med jordgubb och mynta, Jordgubbsglasspinnar
FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’, Facebook, Instagram och Pinterest
Stina - Stinas tillvaro
Mums, vilken härlig röd färg de fick! Älskar förresten den djupt svarta bakgrunden du använder till dina foton, är det en bakplåt eller något annat?
Hungry Heart
Tack! Ja, det är en ugnsplåt jag använder. För att få den riktigt svart kan man smörja in den med lite spissvärta också har jag kommit på. =)
Katarina
Jag är också nyfiken på fotobakgrunden. Och även om det inte är en plåt som du har använd, så som Stina funderar på, så ska jag ta och testa det. Tack för tipset Stina :-)
Nu är det väl en stort regelverk runt gårdsförsäljning men har du lekt med tanken på att, tills du får igång det där med böcker och sånt, starta gårdsförsäljning av glass och andra godsaker?
Hungry Heart
Stina gissade rätt – det är en ugnsplåt jag använder som bakgrund. För att få den riktigt svart smörjer jag den med spissvärta (men då skall man inte lägga maten direkt på den).
Jojomän, visst har jag funderat på gårdsförsäljning. Men jag tycker det är så urbota tråkigt att göra samma sak flera gånger och det är ett visst hinder… Dessutom har jag inga problem med att äta upp allt jag lagar, ha ha! =P
Mikaela
Så fina! Hur smakar lavendel egentligen? Har lite på balkongen som snart blommat färdigt, kanske borde plocka dem innan de blommat ut och göra något av :)
Hungry Heart
Tack! Ja du, lavendel smakar faktiskt som det luktar. Klart du skall plocka in om du ändå har det på din egen balkong! Det går att göra mycket roligt av. =)