”När du ser ett hav av lupiner, så svänger du in till vårt hus”

Lupines | HungryHeart.se

En av alla de fina sakerna med platsen där jag bor, är att det växer mängder av lupiner. De är så pass många att jag om sommaren alltid avslutar vägbeskrivningen hem till mig med: ”när du ser ett hav av lupiner, så svänger du in till vårt hus…”

Pink Lupine | HungryHeart.se

Jag brukar säga att bo på landet är som att bo mitt i en gratis blomsteraffär… Om försommaren passar jag på att ta in ett stort fång av lupiner och göra en enkel men maffig bukett. Den står sig inte så många dagar, men jag njuter desto mer av allt det vackra så länge det varar.

Lupines | HungryHeart.se

Hoppas du får en underbar midsommar! <3

Lupines | HungryHeart.se

FLER INLÄGG OM BLOMMOR: Äppelblom och fjärilar, LiljekonvaljdungenVår i min trädgård

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

22 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  23 juni, 2016

  Lupiner är så sjukt vackra! Det är inte lika många av dem i Uppsala, men det är nog tyvärr bara bra eftersom det är en invasiv art som förändrar näringsinnehållet i jorden och konkurrerar ut viktiga ängsväxter. Men de är så sjukt fina! Finaste invasiva arten! Du kan iaf plocka dem med jättegott samvete :)

  • Svara

   Hungry Heart

   25 juni, 2016

   Det hade jag ingen aning om! Men med tanke på hur många lupiner jag plockar hos mig, så skall det nog bli plats för andra ängsväxter! =D

 2. Svara

  Katarina

  23 juni, 2016

  Den där vägbeskrivningen tar jag som en inbjudan ;-) :-)

  • Svara

   Hungry Heart

   23 juni, 2016

   Ha ha, du är välkommen! =D Det är bara att svänga in när du ser ett hav av lupiner! ;-)

 3. Svara

  Cecilia

  24 juni, 2016

  Åh, lupiner är så fina. Min morfar hade också ett hav av dem på sin tomt, omringade av syrener. Underbart

  • Svara

   Hungry Heart

   25 juni, 2016

   Åh, lupiner och syréner tillsammans. Så otroligt vackert och somrigt…

 4. Svara

  Christin

  25 juni, 2016

  Onekligen sjukt fin beskrivning. Vår är en aning mindre romantiskt ”när du ser ett stort grått lager, svänger du in”. Sorgen att det en gång var äppelodling där. Men nu på sommaren är vår tomt så frodig att man knappt ser den. Men lupiner saknar vi, också till min besvikelse.

  • Svara

   Hungry Heart

   28 juni, 2016

   Åh vad tråkigt att höra att äppelodlingen blivit till ett grått lager. Men lummig växtlighet döljer ju det mesta som tur är. Annars kanske det är läge att börja med mossgraffiti? =)

 5. Svara

  Wilda

  25 juni, 2016

  Åh wow! Så vackert skrivet och vilket sätt att beskriva sitt hem. Häpnadsväckande vackra bilder och ljuset är ju i sig något extra! Så otroligt bra fångat! Jag har sett så mycket lupiner i år och önskat att jag kunnat plocka in en bukett men tyvärr har jag inte det så nära att jag hann med det. Men det här lindrade den besvikelsen rejält. Tack för allt vackert du ger i dina inlägg.

  • Svara

   Hungry Heart

   28 juni, 2016

   TACK fina! <3<3<3

 6. Svara

  Charlotte Uleskog

  26 juni, 2016

  Underbart att kunna ge den vägbeskrivningen. Gillar verkligen stora vida buketter, så fint!

  • Svara

   Hungry Heart

   28 juni, 2016

   Ja, det känns så fint att bo där mitt bland alla dessa lupiner. =) Dessutom blir det ju så lätt stora, maffiga buketter av dem. Älskar för övrigt midsommardukningen du gjorde med ormbunkar och hundkex och stilrena strån. <3

 7. Svara

  Nyster

  26 juni, 2016

  Underbart! Vilken lyx! <3

  • Svara

   Hungry Heart

   28 juni, 2016

   Ja, ren och skär lyx är vad det är! Jag är så tacksam för det.

 8. Svara

  Lovisa

  26 juni, 2016

  Vilken underbar vägbeskrivning!

  • Svara

   Hungry Heart

   28 juni, 2016

   Ja men eller hur! =) Och det bästa är att den fungerar…

 9. Svara

  Lund Johanna

  27 juni, 2016

  Har växt upp med lupiner runt husknuten och inte uppskattat dem det minsta. Men nu, när jag bara ser dem längst E4:an typ älskar jag dem. Varför gör man så?!

  • Svara

   Hungry Heart

   28 juni, 2016

   Supply and demand och inte sakna kon förrän båset är tomt, antar jag ha ha… ;-) Men vilken tur att lupinerna växer längs E4:an, så att motorvägen blir lite vackrare. =)

 10. Svara

  Karin Fitness & Hälsa

  2 juli, 2016

  Älskar lupiner! Vi har också många hos oss och jag kan inte få nog!

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Ja visst är de så otroligt vackra! Särskilt den lila varianten är en favorit hos mig. Härligt att ni också har många lupiner omkring er!

LEAVE A COMMENT