Min trädgård i juni

Bumblebees and Cornflower | HungryHeart.se

Jag tänkte att ni skulle få se några glimtar från den gångna månaden i vår trädgård. Det känns som om det har blommat i varenda vrå här hos oss och att humlornas egen autobahn passerar genom vår tomt.

Rose | HungryHeart.se

Jag vet inte namnet på alla blommor vi har och ibland vet jag inte ens att vi har dem. Fortfarande händer det att vi upptäcker nya växter som dolts av en djungel av grönska som inte tuktats på ett decennium eller mer. I fjol hittade vi tre krusbärsbuskar och härom året en ros som gömde sig bland syrénerna.

Currants | HungryHeart.se

Vinbären går däremot inte att missa, för de står precis utanför vår köksdörr. De behöver någon vecka till på sig för att mogna, men sedan kommer jag att sticka fötterna i träskorna på morgonen och gå ut och plocka färska bär till frukost.

Chive blossom | HungryHeart.se

I kryddträdgården är det också full fart. För två år sedan var det bara gräs där, men nu växer det gräslök, oregano, timjan, krusbladig persilja, slätbladig persilja och mynta.

Rosehip Flower | HungryHeart.se

Nyponen blommar…

Cornflower | HungryHeart.se

… och likaså humlefavoriterna blåklint.

Apples | HungryHeart.se

Det finns massor av äppelkart och det verkar som om det kommer att bli en rekordskörd av äpplen i år.

Pink Flower | HungryHeart.se

Dessa blommor som jag inte vet namnet på (edit: krollilja – tack Sandra!) har vi många av både i rosa och…

White flowers | HungryHeart.se

… i vitt. Fingerborgsblomman finns i samma färger.

Det här var bara en bråkdel av vad som blommat i min trädgård i juni, men lite måste man också få njuta av utan en kamera i högsta hugg…. Nu ser jag fram emot att se schersminen slå ut och att alla bär snart kommer att vara mogna!

Apples | HungryHeart.se

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

20 Comments

 1. Svara

  kolonilotta

  3 juli, 2016

  Mycket vackert att njuta av!
  Förstår att du stormtrivs med att vara där.
  Stor kram vännen.

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Växter är underbart att ha omkring sig om det så är i en trädgård eller kolonilott. =) Hoppas dina blommor får vara ifred för rådjuren framöver! =D Kramar

 2. Svara

  Sandra

  3 juli, 2016

  Så härligt ni har det i er trädgård just nu! Förra sommaren lärde jag mig att den rosa blomman heter krollilja :)

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Tack, Sandra! Nu har jag lärt mig ett nytt växtnamn!

 3. Svara

  Mikaela

  3 juli, 2016

  Åh så fint!!! Önskar mig verkligen en riktig trädgård! En vacker dag när jag har en lön och inte CSN längre ska jag köpa mig ett hus!

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Ja, klart att du skall skaffa hus och trädgård i framtiden! Du kommer bergis fixa en fullkomligt fantastisk trädgård fullproppad med olika sorters växter!

 4. Svara

  Christin

  3 juli, 2016

  Åh vad roligt att få se. Vi är ju helt nya i trädgårdssfären och förundras varje gång vi åker ut till sommarhuset. Trädgården är ganska vild, så det dyker upp rosor i någon random buske, fläder i kaprifolen och så även där. Lite fint ändå. Läste en gång ett reportage om korliljan där hen kallade den ”marilyn monroe”-blomman eftersom den påminde hen om hennes klänning som blåste upp. Så nu sitter den anekdoten fast i mitt huvud och jag tänker alltid på marilyn monroe :)

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Vad roligt att ni har så fina växter vid ert sommarhus! Då kanske vi är i lite liknande sits, för när vi flyttade hit var trädgården en igenvuxen djungel. Då blir det väl så att man helt plötsligt upptäcker en massa nya växter som tidigare varit gömda i all grönska! =)
   Älskar för övrigt liknelsen till Marilyn Monroe! Plötsligt ser min trädgård ut att vimla av filmstjärnor mitt ute på landet. ;-)

 5. Svara

  Grahnslöjd

  3 juli, 2016

  Oj, vad mycket fin växtlighet!! Ja, visst är det härligt när man kan gå ut och plocka in färska bär:)

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Ja men visst! Och mina vinbär börjar allt att klara att plocka strax. Jag hann knappt publicera inlägget där jag skrev att de behövde någon vecka till för att mogna, förrän de började få rejält med färg! =D

 6. Svara

  Jenny

  3 juli, 2016

  Åh vad härligt! Älskar att kunna drömma mig bort såhär, är uppväxt i ett litet torp mitt ute i ingenstans och bor nu i lägenhet, och just den här tiden på året saknar man den vardagen lite extra. Eller okej, jag saknar jämt den vardagen – men det är ändå något speciellt med den blomstrande trädgården, bär som börjar mogna och att tassa ut barfota och hämta in kryddor och grönsaker till maten :)

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Åh jag förstår att du längtar ut till naturen – särskilt om du är uppvuxen ute på landet. Men en dag kanske du återvänder dit? Jag håller tummarna för det. =)

 7. Svara

  Sofia

  3 juli, 2016

  Åh, jag vill komma och bo hos er <3 Så många fina blommor och vilken lyx med alla bär och frukter. Njut i massor och njut gärna lite extra åt mig också ;) Kram <3

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Åh vad go du är! <3 Ja, det känns otroligt lyxigt med alla dessa blommor, bär och frukter i min närhet. Lovar att tänka på dig när jag går på smultronjakt idag! =) Kram

 8. Svara

  Katarina

  4 juli, 2016

  Härligt. Det var ju Öppen trädgård igår så jag var inne i en hel massa och bara njöt. Att jag inte känner till ens hälften av blommorna har ju ingen betydelse.

  • Svara

   Hungry Heart

   6 juli, 2016

   Ah, det låter spännande med Öppen trädgård! Alltid härligt att kunna se nya växter och slippa ogräsrensandet, ha ha! ;-) =D

 9. Svara

  Lovisa

  6 juli, 2016

  Vilket mysigt inlägg! Är lite avis på din trädgård, själv får jag göra mitt bästa på mina fönsterkarmar istället…

  • Svara

   Hungry Heart

   7 juli, 2016

   Kul att du gillar det! Som tur är går det ju att göra det supermysigt och lummigt på fönsterbrädet också. Det blir ju klart mindre ogräsrensning i alla fall! ;-)

 10. Svara

  Alicia

  19 juli, 2016

  Blir så rofylld och trygg av att få följa med dig ut i det gröna såhär. Älskar när du pekar och visar på detaljer, berättar och lär mig namnen på växterna. Jag myser så mycket i det! Och dina bilder, dina bilder!! <3

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   <3<3<3

LEAVE A COMMENT