DIY Candy Crush Saga Badbomb (Monthly Makers tema saga)

DIY Candy Crush Saga Bath Bomb Tutorial | HungryHeart.se

Monthly Makers tema SAGA tycker jag var det knepigaste att tolka hittills. Eftersom jag inte var så sugen på tomtar och troll, så tänkte jag lite utanför boxen och associerade till Candy Crush Saga! Och vad gillar man bäst med Candy Crush? Jo, när man lyckas para ihop fem godisbitar så att man får en färgbomb så klart. Varför inte göra en badbomb som ser ut som en färgbomb och som luktar choklad, tänkte jag. Eller förlåt, badbomben doftar så klart delicious, tasty och divine!

Det här är inte det vackraste DIY jag gjort, men det är åtminstone originellt och kul. Dessutom gillar väl de flesta tanken på att bada i choklad? =) Så här gör du badbomber steg-för-steg:

DIY Candy Crush Saga Bath Bomb Tutorial | HungryHeart.se

DIY CANDY CRUSH SAGA BADBOMB

Material:

Skål, sked, sprayflaska/blomspruta, kulform (t ex delbar julgranskula i plast eller plastkula från leksaksautomat), pensel, bakplåtspapper, handduk och gärna en bredare form, t ex ugnsform eller långpanna.

Ingredienser till 4 st badbomber:

1 dl kakao (0,4 US cups), 1 dl citronsyra (0,4 US cups), 2 dl bikarbonat (0,8 US cups), 4-5 tsk matolja eller annan olja, färgade strösselkulor, glukossirap för att klistra fast strösslet.

Gör så här:

 1. Blanda kakao, citronsyra och bikarbonat i en skål.
 2. Rör om noggrant och se till att det inte finns några klumpar.
 3. Sprid gärna ut blandningen i en bredare form.
 4. Fyll en sprayflaska med oljan. Spruta ett ”pump” med olja jämnt över all kakaomix och blanda så att oljan fördelas. Upprepa med ett pump i taget tills du kan forma en sammanhängande klump när du pressar ihop blandningen hårt. Du behöver mycket mindre olja än du tror! Överskrid inte oljemängden, för då kan bomberna få fula bubblor på ytan och mista mycket av sin kraft.
 5. Plocka fram din kulform (min kom från en leksaksautomat).
 6. Packa badbombsmassan riktigt hårt i botten av båda kulhalvorna. Lägg lösare massa ovanpå tills det bildas en topp som sticker upp ovanför kanten.
 7. Pressa ihop halvorna och håll kvar dem någon sekund.
 8. Öppna plastkulan försiktigt men vrid inte. Tag ut badbomben. Om du inte får ut den hel kan du istället göra två hårt packade halva kulor och sätta ihop dem när de torkat. Lägg bakplåtspapper ovanpå handduken och placera badbomberna överst. (Den mjuka handduken gör så att bomberna inte blir platta på undersidan). Låt bomberna stå varmt och torrt och torka i 1-2 dagar.
 9. Pensla på tunt med glukossirap utanpå badbomberna, häll strössel ovanpå och låt torka. Sedan är det bara att tappa upp ett varmt bad, krypa ned i badkaret och släppa ned en badbomb!

Obs: Eftersom badbomberna innehåller kakao kommer badvattnet att färgas brunt. Det är inte konstigare än att bada i rosa vatten, men bara så att ni vet.

DIY Candy Crush Saga Bath Bomb Tutorial | HungryHeart.se

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juni är temat SAGA och Jessica är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28:e juni för att vara med.

Vi som håller i Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

FLER DIY SOM SER UT SOM GODSAKER: DIY Donut-halsband, DIY Marshmallowsmagneter, DIY Påskägg målade som kakor

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

26 Comments

 1. Svara

  Stina | Stinas tillvaro

  21 juli, 2016

  WOW! Så sjukt otippat och så himla roligt bidrag – älskar det!

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Tack, Stina! Ibland (eller okej då, rätt ofta) får fantasin gå bananas helt enkelt! =D

 2. Svara

  Pernilla

  21 juli, 2016

  Ååh vilken rolig idé!! Väldigt originellt och kreativt :D

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Tack, Pernilla! Roligt att du gillar det! =)

 3. Svara

  Mikaela

  21 juli, 2016

  Vilken härligt kreativ och rolig idé! Hoppas de dofta lika gott som de är fina och det blev ett härligt bad :D Blev inte lite sugen på att spela candy crush heller, haha.

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   De doftar klart bättre än de ser ut! =P Lite så att man vill provsmaka badvattnet, ha ha! =D

 4. Svara

  Alicia

  21 juli, 2016

  Hahahaa åh, Ruth! Det här är en så bra tolkning! Jag älskar ditt rebelliska drag, som är så himla konstruktivt och skarpt. Kan riktigt se hur du stirrar sagotemat i ögonen och säger att ”Nädu, nu har jag allt överlistat dig! Det blir inte alls som du hade tänkt och därmed basta!” och sagotemat ba ”What, va, vad har du nu gjort????” och du ba ”MOAHAHAHAAHA” och så kastar du badbomber på det – eller vad man nu gör med Candy Crush-godisbitarna (jag har som du hör, aldrig spelat). Det finns mycket humor, självmedvetenhet men också jävlar anamma i ditt bidrag, och jag tycker om att du tolkar detta traditionellt tomtiga tema som något modernt. Bravo!

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Ha ha, ja lite så gick det till. Saga var inte direkt mitt favorittema, men det går alltid att hitta sin egen vinkling. =)
   Tack snälla du för dina fina, personliga och genomtänkta kommentarer. De gör mig alltid så glad. <3

 5. Svara

  Jessica

  21 juli, 2016

  Hahahhaa men alltså helt underbart ju!!! Och älskar hur det utspelar sig i Alicias kommentar, så tänker jag mig det också <3

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   He he, ja där fick allt sagotemat sig! ;-)

 6. Svara

  Katarina

  21 juli, 2016

  Som en fd candy chrushspelare blev jag ju rejält nostalgisk och bara väntar på de andra bonuskaramellerna. Och så kan jag liksom se och höra hur det är i badrummet når du aktiverar en sådan här strösselkula, blixter och dunder och så rasar allt några snäpp :-) Härlig tolkning av temat. Ha det så skönt i spat! Men akta dig så inget fodismonster kommer och äter upp dig när du doftar choklad :-)

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Ha ha, åh gud vad skraj jag skulle bli om badkaret skulle rasa ned ett snäpp till källaren! För att inte tala om godismonstret dyker upp! Jag skulle ligga riktigt risigt till då, kan jag lova. =D

 7. Svara

  Sandra

  21 juli, 2016

  Haha jag ÄLSKAR den här tolkningen alltså :D Så finurlig + att badbomberna ju blev hur häftiga som helst!

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Tack, Sandra! <3

 8. Svara

  Grahnslöjd

  21 juli, 2016

  Synd att jag inte har ett badkar för detta skulle jag verkligen vilja prova!! Älskar hår- och hudvård o. dyl. man kan göra själv:) Snygga blev de också, nästan så man vill smaka;)

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Ja visst är det roligt att göra egna ”spaprodukter”! Dessutom vet man precis vad de innehåller och kostnaden blir en bråkdel mot dem man köper i affären. Fast dessa badbomber luktar garanterat godare än de smakar… ;-) =D

 9. Svara

  Finurliga fröken

  21 juli, 2016

  Men lägg av! Så himla fiffig du är! Vilken idé! Jag är helt stum. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Åh men tack! Vad snäll du är, Ida! Kram

 10. Svara

  Charlotte Uleskog

  22 juli, 2016

  Gillar din originella idé :) Perfekt med hemgjord badbomb så vet man att det bara bra grejer i och att man inte badar i konstiga kemikalier och dyligt.

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Tack, Charlotte! Jag håller med dig helt om att det är bra med hemmagjort, så att man vet att det inte är några knepiga ämnen man stoppar i badet. Och kakao är väl rena hälsokuren på alla sätt och vis väl? ;-) ;-)

 11. Svara

  Beata

  22 juli, 2016

  hahah jag dör så bra!

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Tack, Beata! <3

 12. Svara

  Wilda

  26 juli, 2016

  Så kreativt och oväntat härligt! Så fantastiskt originellt! Du är så jäkla klurig, Ruth! Fint!

  • Svara

   Hungry Heart

   2 augusti, 2016

   Tack, Wilda! <3

 13. Svara

  Helga

  30 juli, 2016

  ”Obs: Eftersom badbomberna innehåller kakao kommer badvattnet att färgas brunt. Det är inte konstigare än att bada i rosa vatten, men bara så att ni vet.” Detta var en av de bästa kommentarerna jag läst på länge.

  • Svara

   Hungry Heart

   2 augusti, 2016

   Ha ha, lika bra att varna känsliga personer. ;-)

LEAVE A COMMENT