6 roliga DIY:s från första halvåret med Monthly Makers

6 DIY:s by Hungry Heart | HungryHeart.se

Medan jag packar och packar och packar, så tänkte jag att vi kunde blicka tillbaka på några av mina tidigare DIY-projekt. Det är närmare bestämt dem som jag gjort till Monthly Makers teman under den första halvan av det här året. Jag hade riktigt roligt när jag skapade dem och om du blir sugen på att testa dem själv, så finns det steg-för-steg-beskrivningar för nästan alla av dem. DIY Paw Print Wire Ring Tutorial | HungryHeart.se

Vi börjar i januari då jag precis hade blivit en av de tolv värdarna för Monthly Makers. Jag var superpirrig och lite nervös för att lämna mitt bidrag. Temat var avtryck och som den djurälskare jag är kunde jag inte låta bli att göra något med tassavtryck, nämligen en wire ring. (Steg-för-steg-beskrivningen hittar du här).

DIY Copper Jewelry Tree Tutorial | HungryHeart.se

På februaris tema trä funderade jag först på att snickra en möbel. Sedan sänkte jag ambitionen och samlade in sand och en gren från naturen i min närhet. Tillsammans med sprayfärg och en gammal vas skapade jag ett enkelt, kopparfärgat smyckesträd. (Instruktionerna finns här).

DIY Clay Donut Accessories Tutorial | HungryHeart.se

På tema miniatyr i mars lekte jag loss och vältrade mig i pasteller. Det blev söta halsband, nyckelringar och hårklämmor med små donuts och mini-mini-strössel i lera. (Steg-för-steg-beskrivning här).

DIY Concrete Cloud Mobile with Origami Flowers | HungryHeart.se

I april var jag månadens värd för Monthly Makers och fick en idé som det egentligen inte fanns tillräckligt med tid för. Men mitt hjärta klappade verkligen för just det projektet och jag var bara tvungen att genomföra det. Temat var våren och jag skapade en mobil med betongmoln och pappersblommor efter devisen ”April showers bring May flowers.” Eftersom det tog en herrans tid att göra mobilen, så blev det ingen tutorial för den i sin helhet. Däremot finns fler bilder och berättelsen om skapandeprocessen här.

DIY Origami Flower Step-by-Step Tutorial | HungryHeart.se

Själva origamiblommorna i molnmobilen gjorde jag en steg-för-steg-beskrivning för i alla fall. (Den finns här). Pappersblommorna är enkla att göra och kan även limmas fast på grenar och bli till en bukett som aldrig slokar.

DIY Paper Diamonds Tutorial with FREE Template | HungryHeart.se

Färg var temat i maj och jag tolkade det genom att utgå från två färger som passade i mitt finrum (det behövde nämligen pyntas). Slutresultatet blev stilrena pappersdiamanter i svart och guld. (Steg-för-steg-beskrivning och gratis mall hittar du här).

DIY Paper Flower Crown Tutorial | HungryHeart.se

I juni var temat växter och jag gjorde mig redo för midsommar med en blomsterkrans av papper. Eller tja, inte sånt papper som man vanligtvis använder. Jag är ett stort fan av att skapa med det man redan har och använder gärna lite oväntade material. Den här gången var det bullformar som fick ersätta pappret och tillsammans med steksnöre och servetter blev det till en krans! (Steg-för-steg-beskrivning finns här).

Det var mina skapelser för årets första halva med Monthly Makers. Häng gärna på och skapa med oss om du inte redan gör det! Nästa tema släpps den 10:e augusti.

 

FÖLJ HUNGRY HEART FINNS PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

4 augusti, 2016

RELATED POSTS

18 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  8 augusti, 2016

  Vad är det för fel på bloglovin?! Får inte upp dina två senaste inlägg? :( men hur som helst, superfina saker du gjort verkligen, är så glad att du är en av värdarna <3

  • Svara

   Hungry Heart

   8 augusti, 2016

   What?? Vad konstigt. Jag får upp inläggen i Bloglovin’ precis som vanligt. Men jag har hört av mig till dem för att se om det är något vajsing som kan fixas till.
   Tack för de fina orden! Jag är glad att vara en av er. <3

 2. Svara

  Grahnslöjd

  8 augusti, 2016

  Du är verkligen proffsig och gör så fina saker!! Allra mest gillar jag nog mobilen om jag ska välja någon favorit bland dessa:)

  • Svara

   Hungry Heart

   9 augusti, 2016

   Åh tack, Elin! Vad gullig du är! <3

 3. Svara

  Helga

  9 augusti, 2016

  Vårtemat var min favorit. Eller papperdiamanterna. Om jag nu skulle välja ;P Hoppas det går bra med packandet! Det är ju inte den roligaste sysslan direkt men jag tycker iaf att det underlättar rensande (eftersom det alltid verkar behövas hos mig..)

  • Svara

   Hungry Heart

   9 augusti, 2016

   Hi hi, tack! =) Jo då, det går bra med packandet och mycket blir bortrensat medan det blir tommare och tommare här i huset.

 4. Svara

  Jessica

  9 augusti, 2016

  Smyckesträdet tyckte jag var helt bedårande. Så fint att använda sig av naturen! Tyckte donutsgrejerna var väldigt fina också (allt här var fint!) Skulle inte ha nåt emot att ha ett halsband eller liknande med donuts :) Du är himla duktigt måste jag säga!

  • Svara

   Hungry Heart

   10 augusti, 2016

   Åh tack, Jessica! <3 Vad glad jag blir att höra det!

 5. Svara

  Charlotte Uleskog

  9 augusti, 2016

  Va mycket fint du har gjort! Gillar verkligen mobilen med blommor och betongmoln :)

  • Svara

   Hungry Heart

   10 augusti, 2016

   Tack snälla du! <3

 6. Svara

  Celine

  9 augusti, 2016

  Jag verkligen älskar mobilen! Otroligt vacker var den!

  • Svara

   Hungry Heart

   10 augusti, 2016

   Men gud vad snäll du är, Celine! Tack! <3

 7. Svara

  Jessica

  9 augusti, 2016

  Åh vad mkt fina grejer, tassringen hade passat mig som är besatt av hundar. Får kanske försöka skapa en sådan någon dag:) Jag har inte pysslat på kanske 10 år sedan dottern var liten, men nu har jag precis beställt massa grejer från panduro då jag tänkt att pimpa min Filofax. Ska bli så kul! Tack för all inspiration <3

  • Svara

   Hungry Heart

   10 augusti, 2016

   Tack, Jessica! <3 Och vad roligt att du skall sätta igång och skapa igen! Det blir säkert superfint med en personligt pimpad Filofax. =)

 8. Svara

  Christine's Stories

  10 augusti, 2016

  Vilka fina grejer! Jag blir så imponerad av pyssliga personer som nästan verkar födas med kreativa fingrar. Själv kan jag nätt och jämt sy på en knapp ;)

  Jag måste verkligen tipsa min kusin om denna sidan. Hon är lika pysslig och duktig som du så hon kommer älska detta!

  • Svara

   Hungry Heart

   10 augusti, 2016

   Men åh vad go du är som tar dig tiden att lämna en så fin kommentar! Tack snälla! <3

   Knappar kan ju helt klart vara lite trilskande, men du gör en jättefin och inspirerande blogg med vackra bilder, text och variation. Hur kreativt är inte det!!

   Vet du, när jag växte upp sade mina lärare till mig att jag var dålig i alla skapande ämnen och att jag inte kunde bli kreativ hur hårt jag än ansträngde mig, eftersom det inte låg i min natur. Det är först de senaste åren som jag vågat ge mig på skapandet igen och låta någon annan se vad jag gjort. Jag tror verkligen på att alla människor är kreativa men att det kanske skiljer i intresse, övning och uppmuntran. Tycker man att det verkar roligt att skapa, så tycker jag att man skall köra så att det ryker och strunta i vad andra (och ens inre kritiker) tycker om det! =D

   • Svara

    Christine's Stories

    10 augusti, 2016

    Tack för den peppande komplimangen! Det gör mig verkligen glad att höra :) Och detsamma till dig. Är så glad att hitta inspirerande bloggar att bokmärka.

    Och du har rätt i det du skriver. Bra att du inte lyssnade på den där läraren! Man ska tro på sig själv och skita i vad alla andra tycker som inte förstår.

    Ha en riktigt fin eftermiddag och kväll! Kramar

    • Svara

     Hungry Heart

     11 augusti, 2016

     Tack, Christine! Så fint att höra. ?
     Ja, det kan ju inte vara upp till andra att bestämma vad man skall göra! Den där magkänslan som säger en vad man verkligen gillar – det är ju den man skall lyssna på!
     Ha det riktigt gott nu! Kram

LEAVE A COMMENT