3 recept för överblivna färska örter och kryddor

Mint Sugar Recipe | HungryHeart.se

Så här i slutet av sommarsäsongen brukar det finnas en hel del kryddor över i trädgården. Särskilt örter som sprider sig snabbt, som mynta och oregano, är det knixigt att använda allt av. Här kommer därför tips på tre enkla och goda recept för att ta tillvara på överblivna färska kryddor. De är dessutom perfekta som lite annorlunda gå-bort-presenter!

Hemmagjort vitlöks- och örtsalt

2+3 Myntasocker och myntaextrakt

Du missade väl inte heller receptet på citronlemonad med mynta?

3 Recipes for Leftover Herbs | HungryHeart.se

FLER RECEPT MED KRYDDOR: Äppelmos med chaikryddor, GräslöksblomsvinägerHemmagjord pepparkakskrydda

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

6 Comments

  1. Svara

    Christine's Stories

    19 augusti, 2016

    Åh vad fint att göra egna örtblandningar och lägga dem i burkar. Blir ju så mycket finare att ha framme i köket :)

    • Svara

      Hungry Heart

      23 augusti, 2016

      Ja men visst! Och när örterna dessutom bara behövt färdas från trädgård/balkong till burkarna i köket, så är det ännu bättre! =)

  2. Svara

    Fanny

    20 augusti, 2016

    Vad trevligt att göra egna kryddblandningar och ge bort! :D

    • Svara

      Hungry Heart

      23 augusti, 2016

      Roligt att du också tycker det, Fanny! <3

  3. Svara

    Finurliga fröken

    20 augusti, 2016

    Tack snälla för dessa tips. Myntasocker låter väldigt spännande. Kram

    • Svara

      Hungry Heart

      23 augusti, 2016

      Jag älskar att dela med mig av mina tips. =) Tusen tack för din kommentar! Kram

LEAVE A COMMENT