Nutellaglass utan glassmaskin recept

This post is also available in: English

No Churn Nutella Ice Cream Recipe | HungryHeart.se

Vad sägs om hemmagjord och vansinnesgod nutellaglass som inte kräver glassmaskin? Eh, JA tack! Det här recpetet ger en riktigt len och krämig glass som är enkel att göra. Dessutom går det att skopa fina kulor av den trots att man inte använder glassmaskin. Och nämnde jag NUTELLA?

(Recept längre ned i inlägget).

No Churn Nutella Ice Cream Recipe | HungryHeart.se

Egengjord glass och 20 grader ute får sommarkänslan att hålla i sig trots att det redan är september. Fast vem sjutton behöver sommar som alibi för att äta nutellaglass egentligen…

No Churn Nutella Ice Cream Recipe | HungryHeart.se

ENKEL NUTELLAGLASS UTAN GLASSMASKIN RECEPT

(ger ca 1,3 liter glass)

Ingredienser:

2 dl nutella
1 burk sötad, kondenserad mjölk (397 g)
3,5 dl vispgrädde
2 msk kallt, starkt kaffe (bryggt)

Gör så här:

  1. Blanda nutella och kondenserad mjölk i en bunke. Tillsätt det kalla kaffet och blanda riktigt noggrant.
  2. Vispa grädden i en annan bunke.
  3. Vänd försiktigt ned grädden i nutellablandningen. Rör så lite som möjligt för att behålla luften som du vispat in i grädden, för då blir den färdiga glassen fluffig och fin. (Se dock till att allt blandat sig, för annars kan det bli små isiga kulor av grädde i den färdiga glassen).
  4. Klä en brödform eller ett tråg som rymmer runt 1,5 liter med bakplåtspapper. Häll glassblandningen i formen och ställ in den i frysen tills den är genomfryst.
  5. Skopa upp glassen på en gång efter att du tagit ut den ur frysen. Toppa den gärna med rostade, hackade hasselnötter och ett rån. Ät glassen omedelbart, men något annat är väl inte att tänka på! ;-)

No Churn Nutella Ice Cream Recipe | HungryHeart.se

No Churn Nutella Ice Cream Recipe | HungryHeart.se

FLER RECEPT MED NUTELLA: Choklad- och nutellatårta, Muggkaka med nutella

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

17 Comments

  1. Svara

    kolonilotta

    2 september, 2016

    Hej gumman! Nu var det jätte länge sen jag tittade in här! Hoppas allt är bra! ❤
    Nutella och glass i samma mening räcker för att få igång mig denna tidiga morgon.
    Så tack för det! ?

    • Svara

      Hungry Heart

      8 september, 2016

      Hej Susanne! Mmm, Nutella och glass i kombo är inte så dumt inte! ;-)
      Jodå, nu börjar det lugna sig lite här. Vi blev tvungna att sälja huset och flytta till svärföräldrarna, men det är oerhört fint här och vi börjar redan trivas.
      Kram! <3

  2. Svara

    sandra

    2 september, 2016

    Så grymt gott det låter! Den basen för glass (med kondenserad mjölk och grädde) är min standard – det blir liksom aldrig dåligt med den!

    • Svara

      Hungry Heart

      8 september, 2016

      Nej men precis! Bara man hittar precis rätt proportioner så att glassen lätt kan skopas. Så himla skönt att inte behöva dra fram glassmaskinen alla gånger också. =)

  3. Svara

    Finurliga fröken

    2 september, 2016

    Åh!! Just idag får min laktosintolerans mig att gråta! Låter helt fantastiskt gott. Kram

    • Svara

      Hungry Heart

      8 september, 2016

      Åh stackare! =( Du kanske kan göra nutellaglass från grunden med laktosfri grädde istället? Men det är ju lite mer omständligt i och för sig. Kram

  4. Svara

    Jess

    2 september, 2016

    Nutellaglass <3 Smart att ha i kaffe också för att förstärka smaken, måste prova någon gång. Älskar för övrigt det glassreceptet där man använder grädde och kondenserad mjölk som bas, använder alltid det när jag gör glass och det blir ta mig tusan alltid bra.

    • Svara

      Hungry Heart

      8 september, 2016

      Ja men alltså HUR gott är det inte med Nutellaglass! =P Kaffet blir pricken över i i glassen, för den både förstärker smaken och ser till att glassen inte blir för söt.
      Håller fullständigt med dig om förträffligheten med kondenserad mjölk och grädde i ”fuskglass”. Sjukt smidigt och väldigt bra resultat!

  5. Svara

    Pernilla

    2 september, 2016

    Holy sweet lord vad gott det där ser ut!! Måste prova! Hoppas det hat gått bra med flytten också :)

    • Svara

      Hungry Heart

      8 september, 2016

      Mhmm, totalt himmelskt god! =P Nutella kan vara det godaste på jorden alltså. =D

  6. Svara

    Grahnslöjd

    3 september, 2016

    Detta bara måste jag prova, verkar ju hur gott som helst!!!!!

    • Svara

      Hungry Heart

      8 september, 2016

      Åh ja men gör det, det är så vansinnigt gott!! =D

  7. Svara

    Borgmästaren

    20 september, 2016

    Men gud så gott det ser ut! Gjorde tidigare idag liknande glass (blåbär istället för nutella) och har ännu inte hunnit provsmaka den annat än att slicka skålen. Nutella verkar ju grymt gott, att jag inte tänkte på det. Nåja, det kommer fler tillfällen att prova. Kanske skulle man våga sig på saffran också? Lejonet och Björnen hade (har?) en väldigt god glass med just saffran.

    • Svara

      Hungry Heart

      30 september, 2016

      Ååååh, saffran! Mums! =P Vet precis vilken glass du pratar om. Du får ta och svänga ihop den till jul (eller typ nu…) =D

  8. Svara

    Johannanstans

    31 december, 2016

    Hej- noterar att du rekommenderar bakplåtspapper i formen men inte har sånt på bilderna. Varför? Jag tänkte göra glassen till ikväll, gillar konceptet sötad kondenserad mjölk, grädde och nåt :)

    • Svara

      Hungry Heart

      31 december, 2016

      Hej! Vad roligt att du tänker göra nutellaglassen! Anledningen till att jag rekommenderar bakplåtspapper i formen är att den typen av formar ofta är belagda med teflon eller annan non-stick-beläggning och den blir repad om man använder redskap av metall. (Glasskopor är ju i princip alltid av metall).
      Sedan tyckte jag att det blev finare foton utan bakplåtspapper och det är därför det inte syns på bilderna. Lite konstnärlig frihet så där. ?
      Hoppas du får ett riktigt gott nytt år och att du gillar nyårsdesserten!

      • Svara

        johannanstans

        31 december, 2016

        Tack för snabbt svar. Gissade det hade med teflonet att göra. Men estetiken fick styra här också ?. Gott nytt år 2017

LEAVE A COMMENT