12 bästa inläggen och bilderna från 2016

Dog in sunset | Hungry Heart

Gott nytt 2017! Hoppas ni hade en riktigt fin nyårsafton.

Jag älskar tanken på att ha ett helt färskt år framför sig. Men innan ni får höra om spännande framtidsplaner, så skulle jag vilja summera det gångna året. Jag lånar Atilios idé att sammanfatta bloggåret 2016 månad för månad i form av en favoritbild och ett inlägg som engagerade er läsare extra mycket.

Black Currant Panna Cotta | Hungry Heart

JANUARI

Jag tog upp sommarens svarta vinbär från frysen och gjorde pannacotta.

Min berättelse om kritiska lärare som sade att jag inte skulle kunna bli kreativ hur hårt jag än försökte väckte många reaktioner. Jag beskrev vilken roll den här bloggen och Monthly Makers haft i min resa mot att våga skapa, dela det med andra och hitta glädjen i det: Hur man dödar kreativiteten och hur man återupplivar den.

Snowy dog nose | Hungry Heart

FEBRUARI

Tycker min hund Isbjörnen är så bedårande med snöflingor på nosen

I februari gillade ni att få lära känna mig bättre. Ni fick bl a reda på vad jag har för konstiga egenheter, hur spretig min musiksmak egentligen är och vad jag har för underlig talang.

DIY Patronvas | HungryHeart.se

MARS

Min favoritbild är vasen jag gjorde av återbrukade patronhylsor.

Ni engagerades av inlägget som handlade om när jag en dag sonika bestämde mig för att skita i skönhetsidealen och slutade gömma min kropp: Jag vägrar dra in magen!

Sugar-Free & Vegan Strawberry & Mint Ice Cream Popsicles Recipe | HungryHeart.se

APRIL

Sockerfri & vegansk jordgubbsglass som hann smälta innan jag fotograferat den…

Jag gjorde en stor guide till hur man städar badrummet miljövänligt med husmorsknep. Där fanns tips på allt från vardagsrengöring till hur man får bort avlagringar, hård smuts, mögel och stopp i avloppet.

Spruce Tips | Hungry Heart

MAJ

I maj skapade jag många recept med vilda växter, bl a granskott, hägg, nässlor och murklor.

Mitt tveklöst mest populära inlägg någonsin är pappersdiamanter med gratis mall. En av bilderna från inlägget har delats nästan 90 000 gånger på Pinterest!! Helt galet!

Lilac Flower Popsicles | Hungry Heart

JUNI

Jag fortsatte att skapa naturnära recept och just i juni använde jag mig mycket av blommor i matlagningen, t ex gräslöksblom och humleblomster. Här syns min syrénglass.

Hungry Heart firade sin ettårsdag och jag berättade att jag kämpar mot en sjukdom.

Bumblebees and Cornflower | HungryHeart.se

JULI

Jag fotograferade vad som växte i min trädgård och det dånade av humlesurr.

Ni fick veta att min dröm gått i kras och att vi blivit tvungna att sälja vårt hus. Det blev en känslosam och väldigt intensiv period. På bara en dryg månads tid behövde vi sälja hälften av vad vi ägde, packa ihop resten och flytta ifrån vårt hem.

Rowing Boat | HungryHeart.se

AUGUSTI

I augusti fanns det inte så mycket tid för bloggande, men Kärleken och jag åkte iväg på en picknick mellan packandet av flyttlådor.

Cat watching the sunset | HungryHeart.se

SEPTEMBER

Vi flyttade till en liten röd stuga på svärföräldrarnas tomt och jag blev kompis med en katt som gillade att se på solnedgången tillsammans med mig.

Bäst gillade ni mitt recept på nutellaglass utan glassmaskin.

Sunset | HungryHeart.se

OKTOBER

Jag klättrade upp på taket för att se en magisk solnedgång bättre och hälsade på nya grannar i bara strumplästen.

De enkla papperslöven i höstfärger verkade gå hem hos er.

Dusk | Hungry Heart

NOVEMBER

Skymning över sjön var min favorit…

…och ni gillade den betongskål med mönstrad insida i guld som jag gjorde till månadens Monthly Makers-utmaning.

Winter Landscape | Hungry Heart

DECEMBER

Det var en ovanligt varm december, men en morgon hade vi en vackert frostig utsikt från stugan.

Ni fick receptet på hemmagjord lufttorkande lera som t ex kan användas till att göra julprydnader. Så otroligt roligt att få se allt fint ni skapat av leran!

Sparkler | Hungry Heart

Det var var Hungry Heart 2016 i några korta glimtar. Var det något inlägg du gillade särskilt mycket? Har du några önskemål kring vad du vill läsa mer om? Jag tar jättegärna emot feedback och idéer.

Tyvärr har lanseringen av den nya bloggkostymen blivit en aning försenad, men alldeles, alldeles snart kommer ni att få se ”nya” Hungry Heart! Förutom ett nytt utseende, så kommer bloggen även att få ett lite annorlunda innehåll…

Tack fina ni för det här året tillsammans! Jag hoppas att ni vill fortsätta att följa Hungry Heart även under 2017!

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’InstagramFacebook och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

22 december, 2016
5 januari, 2017

RELATED POSTS

28 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  1 januari, 2017

  Blev bara så glad av det här inlägget! KRAM <3 <3 <3 <3

  • Svara

   Hungry Heart

   4 januari, 2017

   Vad kul att höra! Kram kram! <3

 2. Svara

  Alicia

  1 januari, 2017

  Du är bäst! Så fin sammanställning av ett grymt bloggår och jag ser verkligen fram emot det stundande :)

  • Svara

   Hungry Heart

   4 januari, 2017

   Tack, och detsamma! <3

 3. Svara

  Annika

  1 januari, 2017

  Hej och gott nytt år! Fin årssummering! Jag har ganska nyligen börjat följa din blogg så det var flera inlägg här jag inte läst. Valde några på måfå och och tyckte verkligen du gör ett bra jobb med många fina inlägg och bra tankar! Ska bli kul att följa ordentligt i 2017!

  • Svara

   Hungry Heart

   4 januari, 2017

   Hej Annika! Gott nytt år och god fortsättning till dig också!
   Vad glad jag blir att höra att du gillar Hungry Heart. <3 Och vilken spännande blogg du har! Borneo liksom!!
   Hoppas du får ett alldeles strålande fint 2017!

 4. Svara

  Finurliga fröken

  2 januari, 2017

  Så rolig sammanfattning. Jag kände igen alla inlägg. Trodde inte att jag hade hängt här så länge. Men tydligen. Älskar ju din blogg!

  Ska bli spännande att se nylanseringen när det är dags.

  Gott nytt år!

  • Svara

   Hungry Heart

   4 januari, 2017

   Åh Ida, jag är så glad att vi varit Internetkompisar ett tag nu. Du är en så himla fin och kärleksfull person!
   Önskar dig det bästa tänkbara 2017. Kram!

 5. Svara

  Nyster

  2 januari, 2017

  SÅ otroligt vackra bilder, roligt att få se dem igen! Du är verkligen en fantastisk fotograf och har ett sådant öga för färg och kompositioner. Vill bli som du! <3 Har varit jättekul att hitta till din blogg och instagram och följa dig under året. Är så nyfiken på hur bloggen blir!! Och vadå inte kunna bli kreativ?! Det var det dummaste jag hört! Häpnar verkligen. Kram till dig, du drottningen av kreativitet!

  • Svara

   Hungry Heart

   4 januari, 2017

   Åh men alltså du!! <3<3<3<3<3 Hur fin får man vara egentligen! <3
   Jag är också så himla, himla glad att jag hittat till dig på nätet och är helt förbluffad av all fullkomlig garnmagi du skapar gång på gång. Vill kunna sticka som du!! <3
   Kram på dig garndrottningen och hoppas att ditt 2017 blir underbart kreativt!

   • Svara

    Nyster

    5 januari, 2017

    Tack snälla, fina!! <3 <3 <3

 6. Svara

  Anki

  2 januari, 2017

  Du tar så fina naturbilder och bilder på dina saker du gör! Alltid lika fint och härligt att se. Jag började nog läsa din blogg i mars-april för det är därifrån jag börjar känna igen mig i bilderna och texterna :) Tack för årets inlägg och bilder, din blogg är så bra!

  Och wow grattis till DIY-diamantinlägget med så mycket delningar på pinterest, kul! :)

  • Svara

   Hungry Heart

   4 januari, 2017

   Tack snälla du! <3 Det blir jag så väldigt glad att höra. Och tack själv för alla underbara virkningar du bjuder på och som får mig att utbrista åååååååååh varenda gång du uppdaterar!! Är SÅ spänd på att se allt fint du kommer skapa under 2017!

 7. Svara

  Beata

  3 januari, 2017

  blir så sommarsuktad av alla härliga sommarbilder…

  • Svara

   Hungry Heart

   4 januari, 2017

   Åh sommaren känns nästan som en exotisk företeelse nu när termometern går ned till minus tretton och världen är vit. Men snart så!

 8. Svara

  Borgmästaren

  3 januari, 2017

  Så roligt att se ditt år i vackra bilder. Det har varit ett händelserikt år för dig med flytt m.m. Önskar att 2017 blir fint och enbart positiva händelser (tänk om det kunde vara så utopiskt bra att det blir det!!!!)

  Imponerande att diamanterna delats över 90 000 gånger! Så roligt och helt fantastiskt hur saker kan sprida sig över världen!!

  Ska bli kul att se din nya design på bloggen.

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2017

   Ja, 2016 hände det lite väl mycket här. Sambon och jag pratar om hur vi önskar att 2017 skall bli ”tråkigt” i jämförelse! =D Vi får väl hoppas att det blir så!
   Jag hade så gärna velat lämna en rad hos dig också, men ibland lyckas jag inte kommentera alls på hos blogspot-bloggar (och nu händer det igen). Blev i alla fall så imponerad över din dotters vackra tenntrådsarmband och tycker att du gjort så otroligt mycket fint och varierat under året som gått. Det verkar som om du lyckas så otroligt bra oavsett vilket material du ger dig på! Ser så mycket fram emot att se vad du skapar under 2017.

 9. Svara

  Katarina

  4 januari, 2017

  Vacker summering av det gågna året. Nyfiken på det nya, både blogginnehåll och livsinnehåll. Massor med bra saker önskar jag oss alla.

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2017

   Det kommer bli mer av livsinnehåll här framöver. Och det känns lite som om jag dragit ut på att lansera det nya utseendet och innehållet sååååå himla länge nu, men innan nästa inlägg så ska det baske mig vara i ordning! =)
   Önskar dig också ett riktigt kreativt och fint 2017. Kram!

 10. Svara

  Jess

  4 januari, 2017

  Vilken fin sammanfattning! Blir akut sugen på syrénglass och tänker tillbaka på de lärare som tryckt ner istället för att lyfta upp. Ser fram emot 2017 här inne :)

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2017

   Tack, Jess! Ser så mycket emot att få följa dig under 2017 och din nystart! <3

 11. Svara

  Wilda

  4 januari, 2017

  Vilket fantastiskt fint inlägg! Och jäklar vilket år du har haft. Du är fantastisk på DIY:s och framför allt de där extra små detaljerna. <3 Och mest tänker jag nog på vilken underbar människa du är och att jag önskar att du delar med dig mer av det här. Så att fler får se det och dig. <3 Jag ser så fram emot att se nya sidan (och jag arbetar på feedbacken) :*

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2017

   Du är så himla himla fin, kärleks-bombar-Wilda!!! <3 Och jag lovar att jag kommer att dela med mig mer av mig själv på bloggen under det kommande året. =)

 12. Svara

  Ann Rumbleinthearctic

  7 januari, 2017

  Hej Ruth! Nu var det längesedan jag kommenterade på din blogg! Vad fint du fått här på bloggen. Hoppas allt är bra med dig. Så fina bilder du lagt upp också. På tal om granskotten så tänkte jag höra om du har hört talas om boke ”the boreal herbal”, http://borealherbal.com/ ? Jag har den och tänkte att du kanske skulle uppskatta den också, men du kanske har någon annan liknande bok :)
  kram!

  • Svara

   Ruth

   9 januari, 2017

   Hej Ann! Vad roligt att du gillar bloggens nya look! Jag håller fortfarande på och jobbar intensivt med både utseende och funktion och än är det en bit kvar. Men snart så hoppas jag att Hungry Heart 2.0 skall vara igång! =)
   Tack så mycket för boktipset som helt klart var exakt i min smak. Jag har faktiskt varken den eller någon annan bok om vilda, ätliga växter, så jag skriver upp den på min önskelista! Kram!

 13. Svara

  Jeanette

  31 januari, 2017

  Första gången jag svängde förbi här, så mycket fint att upptäcka och läsa :)

  • Svara

   Ruth

   31 januari, 2017

   Åh vad roligt att höra, Jeanette! Du är så välkommen tillbaka. <3

 14. Svara

  Matsdotter

  20 februari, 2017

  Decemberbilden är helt magisk… Katten i september var ju också himla fin :)

LEAVE A COMMENT