Odla enkelt och snabbt: Chia- och senapsskott

Odla enkelt och snabbt: Chia- och senapsskott | Hungry Heart

Längtar du också efter att få se skira vårblad – helst igår? Bästa quick-fixen är att odla snabba skott i fönstret. På bara ett par dagar har du fräscha och näringsrika skott att ha t ex på mackan, i salladen eller strö över en soppa. Dessutom är det något av det absolut lättaste du kan odla.

I fjol satte jag chiafrön och senapsfrön och båda gav krispiga och jättegoda skott. Chia blir till skott med mild smak medan senapsskotten är starkare och lite mer åt ruccolahållet.

Så här gör du:

Så odlar du chiaskott

Så odlar du senapsskott

Odla senapsskott | Hungry Heart

P.S. Missa inte den härliga sammanställningen av alla bidrag till Monthly Makers tema loppis hos Stina!

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’InstagramFacebook och Pinterest

Ruth

Jag heter Ruth och bor i en liten röd stuga på landet tillsammans med Kärleken och min hund Isbjörnen. Jag älskar kaffe, har alltid någon ny idé på gång och trivs som bäst när jag får skapa eller vara ute i naturen. På Hungry Heart delar jag med mig av DIY och pyssel med steg-för-steg-beskrivningar. Jag försöker använda mig av återbruk så mycket som möjligt och skapa med hållbarhet. Du kommer även att få recept plus enkla och smarta tips för att leva ett lite mer miljövänligt liv. Jag hoppas att du ska trivas och inspireras här!

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Svara

    Ellen

    9 mars, 2017

    Åh. Det här hade ju verkligen kickat igång vårkänslan i kroppen, nu när det ligger ett snötäcke utanför mitt fönster.

LEAVE A COMMENT