DIY Äggkopp av koppartråd – Påskpyssel på 3 minuter!

This post is also available in: English

DIY Äggkopp av koppartråd | Hungry Heart

På bara en dag så har det mesta av snön smält bort här och för första gången i år kunde jag gå utan jacka och täckbyxor! Så härligt att slippa pulsa fram på hundpromenaderna och istället höra smältvattnet porla.

Våren får avspegla sig i skapandet också och de här moderna och annorlunda äggkopparna tycker jag ser ut som små fågelbon i metall. Du snor ihop dem på några få minuter av vanlig koppartråd och det är hur enkelt som helst.

(Steg-för-steg-beskrivning efter bilden).

DIY Äggkopp av koppartråd | Hungry Heart

DIY Äggkopp av koppartråd | Hungry Heart

DIY ÄGGKOPP AV KOPPARTRÅD

Du behöver:

Tjock koppartråd (min var 1,15 mm), avbitartång, ägg.

Gör så här:

 1. Ta fram ditt material.
 2. Gör en första ring av koppartråden. Den ska vara något större än äggets omkrets.
 3. Fortsätt att vira tråden i cirklar och gör ordentligt med krokar och böjar. Nästla in koppartråden mellan de olika varven, så att de binds ihop.
 4. Klipp av koppartråden med en avbitartång när du tycker att äggkoppen är lagom stor. Forma till äggkoppen så att ägget sitter stadigt.

Har du provat att göra den här äggkoppen av koppartråd? Det hade varit så roligt att se hur din blev! Tagga @hungryheart.se eller länka till det här inlägget så att jag hittar dig. =)

DIY Äggkopp av koppartråd | Hungry Heart

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’InstagramFacebook och Pinterest

Ruth

Jag heter Ruth och bor i en liten röd stuga på landet tillsammans med Kärleken och min hund Isbjörnen. Jag älskar kaffe, har alltid någon ny idé på gång och trivs som bäst när jag får skapa eller vara ute i naturen. På Hungry Heart delar jag med mig av DIY, återbruk och pyssel med steg-för-steg-beskrivningar som är lätta att följa. Det blir även ett och annat recept och smart ekotips. Jag hoppas att du ska trivas och inspireras här!

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  16 mars, 2017

  Det ser verkligen ut som små fågelbon, vad söta!

 2. Svara

  Katarina

  17 mars, 2017

  Designtorget nästa? Vackra året runt.

 3. Svara

  Wilda

  22 mars, 2017

  Så smart! Otroligt vackert Ruth!

 4. Svara

  Ellen

  2 april, 2017

  Åh! Dessa gillar jag riktigt mycket, så himla fint med kombinationen ett ömtåligt skal och metall.

LEAVE A COMMENT