DIY Bajspåsehållare som ser ut som en fluga / rosett – Monthly Makers tema djur

This post is also available in: English

DIY bajspåsehållare | Hungry Heart

Upp med handen alla hundägare som någon gång glömt bajspåsarna hemma! Ja, det är så lätt hänt och det är väl därför vi knyter fast dem på kopplet eller skaffar plastiga bajspåsehållare trots att de dinglar och är i vägen. Men hållare till hundbajspåsar behöver varken vara opraktiska eller fula.

Med hjälp av det här fiffiga spännet, som jag visar hur du gör, kan du knäppa fast påsarna på hundens halsband så att de liknar en tjusig fluga eller rosett. Istället för att gömma påsarna (eller glömma dem), så blir de alltså till en prydnad. Det är inget otympligt som stör hunden plus att din pälskling ser extra stilig ut i sin fluga/rosett.

DIY Hållare till bajspåsar | Hungry Heart

Om du föredrar en ännu mer diskret variant, så kan du göra en liten rulle av påsen istället och knäppa fast den i halsbandet. Då ser det ut så här (klick).

Denna hållare till hundpåsar är mitt bidrag till Monthly Makers tema djur. Till den här månadens tema påbörjade jag och skrotade inte mindre än fyra olika projekt som inte alls blev som jag tänkt mig. Men sedan kom jag på den här idén och det måste jag säga att jag känner mig nöjd med. =) Skicka in ditt eget bidrag senast den 28/4 för att också vara med (mer info längre ned i inlägget).

Hållare till hundbajspåsar | Hungry Heart

Som du ser förresten så har vi snö igen här. Det damp ned 1,5 decimeter över en natt i påskas, men det passar ju å andra sidan rätt bra när man ska ha fotosession med en hund som heter Isbjörnen… Modell-lönen betalades för övrigt i korv och var mycket uppskattad.

Så här gör du en egen bajspåsehållare till din hund:

DIY Bajspåsehållare | Hungry Heart

DIY BAJSPÅSEHÅLLARE SOM SER UT SOM EN FLUGA / ROSETT

Du behöver:

Ett gammalt skärp eller en bit återbrukat läder/fuskläder, sax/kniv, håltång, set med tryckknappar, hammare, hundbajspåse och eventuellt färg om du vill måla knappen.

Gör så här:

 1. Klipp eller skär till en bit av skärpet. Bredden väljer du efter egen smak och längden…
 2. …längden ska vara lite drygt tre gånger så långt som hundhalsbandet är brett (se bild).
 3. Markera var du vill sätta knappens två delar och gör sedan hål där med håltången.
 4. Sätt fast tryckknapparna enligt instruktion på förpackningen. Måla knapparna om du känner för det.
 5. Vik en eller flera hundbajspåsar till en rektangel.
 6. Knip åt påsarna på mitten så att de ser ut som en fjäril. Knäpp fast dem i halsbandet med den smarta bajspåsehållare som du precis gjort.

Det hade varit så roligt att se hur DIN bajspåsehållare blev! Tagga @hungryheart.se eller länka till det här inlägget så att jag hittar dig. =) 

DIY Bajspåsehållare | Hungry Heart

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat DJUR och Mikaela är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/4 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

DIY Hållare till hundbajspåsar | Hungry Heart

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’InstagramFacebook och Pinterest

Ruth

Jag heter Ruth och bor i en liten röd stuga på landet tillsammans med Kärleken och min hund Isbjörnen. Jag älskar kaffe, har alltid någon ny idé på gång och trivs som bäst när jag får skapa eller vara ute i naturen. På Hungry Heart delar jag med mig av DIY, återbruk och pyssel med steg-för-steg-beskrivningar som är lätta att följa. Det blir även ett och annat recept och smart ekotips. Jag hoppas att du ska trivas och inspireras här!

RELATED POSTS

12 Comments

 1. Svara

  Julia

  21 april, 2017

  För det första, så underbart söt Isbjörnen är <3 För det andra, det här var nog den finaste bajspåshållaren jag någonsin sett!

  • Svara

   Ruth

   21 april, 2017

   Tack Julia! <3 Jag är ju lite partisk men visst är min Isbjörn sötare än sötast. ;-)

 2. Svara

  Emilia

  21 april, 2017

  Alltså!!! Så sött när han håller sin egen påse, svimmar!!! Jag har en hel rulle i varje Jacka haha, annars har jag tyvärr en tendens att glömma🙃

  • Svara

   Ruth

   21 april, 2017

   Åh tack! <3 Ja alltså, visst är det lätt att glömma påsar! Och så försöker man fixa bortforslandet med någon slags nödlösning med pinnar, ha ha. =D

 3. Svara

  Anki

  21 april, 2017

  Haha sån fin ide! Blir ju jättestiligt så där :)

  • Svara

   Ruth

   21 april, 2017

   Tack! Vem kunde tro att hundpåsar kunde bli stiliga liksom. ;-)

 4. Svara

  Katarin

  21 april, 2017

  Saknar ord! Vill bara borra in huvudet hos Isbjörnen och gosa med den här stiliga typen. Så häftigt ! Gissar att det här kommer finnas i affärerna snart och slå stort.

  • Svara

   Ruth

   21 april, 2017

   Tack, Katarina! <3 Ja visst är hon gosig, min lilla Isbjörn. =)
   Jag får kanske ta och börja sälja de där bajspåsehållarna då...

 5. Svara

  Johanna

  22 april, 2017

  näe vad smart! Älskar såna här lösningar som är enkla men ändå både estetiskt tilltalande och underlättande. Supersmart! + fantastiskt söt modell <3

 6. Svara

  Borgmästaren

  23 april, 2017

  Herregud det är ju genialiskt!!!! De där borde du börja sälja bums!!! Hur många gånger har man inte sett fula plastpåsar knutna på snöre. Köp påsar i olika färger, styla Isbjörnen och kör ut på Etsy direkt!!!

 7. Svara

  Linnéa

  23 april, 2017

  Vilken smart och söt lösning :D

 8. Svara

  Jessica

  23 april, 2017

  Alltså detta är SÅ underbart!!!!!!!! Och fantastiskt fiiiiiiiiiiiiiiiiin

LEAVE A COMMENT