DIY Diamantlampa med GRATIS mall

DIY Diamond Pendant Light w FREE Template | Hungry Heart

Jag älskar stilrena, geometriska former och har länge gått och funderat på att göra en lampskärm som ser ut som en diamant. Nu när temat i Monthly Makers är geometri, var det äntligen läge att göra en diamantlampa! Diamantlampan kan man t ex göra minimalistiskt vitt, dramatiskt svart eller kanske färgsprakande gult. Antingen kan man kombinera lampskärmen med en sladd i en…

5 enkla och roliga påskpyssel

Nu börjar det bli dags att påskpyssla! Här är mina favoriter från förra året. Fem enkla och roliga påskpyssel som passar både för vuxna och barn.

Bilden ovanför: Kul påskägg som ser ut som kakor! Måla ägg som chokladboll, dammsugare, Ballerinakex och Singoallakex. Tyvärr är de nyttigare än de verkar. ;-)

Det…

5 Vårpyssel – Nu motar vi bort vintern!

Nä, nu är jag så trött på vinter, snö och täckbyxor att jag tänker fixa vår på egen hand här hemma! I väntan på knoppar, värmande sol och glassätande på parkbänk, så kan man ju faktiskt skapa egna blommor och blad och göra vårfint omkring sig.

Här är fem vårpyssel som motar…

Mini Semmeldonuts Recept – Pyttesmå, gulliga och annorlunda semlor!

THIS RECIPE IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH

Hur söta är inte dessa pyttesmå mini semmeldonuts? De är bara några centimeter stora, försvinnande goda och lagom att äta i en enda tugga. De behöver varken jäsa eller friteras, utan du bakar dem snabbt och enkelt i en minidonutform i ugnen.

Mini semmeldonutsen består av ugnsbakade kardemummadonuts…

Återbruk DIY – Mina 10 bästa tips + massor av inspiration

Att skapa med återbrukat material kan ju vara ett av de smartaste påhitten som finns. Inte är det ”bara” miljövänligt och resurssparande, utan också bra för plånboken och för att sätta igång kreativiteten lite extra.

Jag använder mig ofta av återbruk i mina DIY:s och denna månaden är dessutom det aktuella temat i Monthly Makers loppis. Då passar det…

DIY Girlang med hjärtan – Alla hjärtans dag pyssel i sista minuten

En girlang med hjärtan av papper hinner du snabbt svänga ihop innan alla hjärtans dag i morgon. Till hjärtgirlangen viker man lätta origami-hjärtan och jag har använt återbrukade presentpåsar som material. Men det går det såklart bra med vanligt papper också!

(Beskrivning längre ned i inlägget).

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH

Är du…

Virkade grytlappar med våffelmönster och hängare i läder – mönster och beskrivning

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH

Jag berättade ju för er att det skulle bli mycket mer DIY här på Hungry Heart framöver. Det känns så roligt att äntligen kunna sätta igång med det!

Först ut är dessa virkade grytlappar med våffelmönster som ”står ut” i 3D. Till hängare använder man återbrukat läder eller fuskläder…