Syrenglass

Passa på att göra vacker syrenglass, nu när syrenen blommar på många ställen i landet! Glasspinnarna är enkla att göra, men blir väldigt effektfulla med riktiga blommor i isglassen.

Glassarna är perfekta som avslutning på en sommarmiddag eller kanske som svalka när solen värmer som bäst. Eller varför inte till skolavslutningen?

Här hittar du…

DIY Berså ägg – Vackra påskägg utan att måla

Fixa påskägg med stil utan att behöva vara en mästermålare! Med hjälp av decoupage kan du också göra Berså ägg med Stig Lindbergs klassiska mönster. Visst passar bladmönstret extra bra så här på vårkanten även om designen i sig är tidlös?

Antingen kan du dekorera kokta ägg med Bersåmönstret eller så kan du fästa bladen på urblåsta…

Pärlplattor med påskmotiv – GRATIS mönster

Nu blir det påskpyssel med pärlor! I år har jag satsat på ett riktigt charmigt påskris med pärlade kaniner, kycklingar, ägg och tulpaner. De gulliga figurerna kan man även sätta på påskpaket, göra en girlang av eller använda vid påskdukning.

Som vanligt bjuder jag på gratis mönster. Läs mer efter bilden!

Allt du behöver göra för…

DIY Diamantlampa med GRATIS mall

Jag älskar stilrena, geometriska former och har länge gått och funderat på att göra en lampskärm som ser ut som en diamant. Nu när temat i Monthly Makers är geometri, var det äntligen läge att göra en diamantlampa!

Diamantlampan kan man t ex göra minimalistiskt vitt, dramatiskt svart eller kanske färgsprakande gult. Antingen kan man kombinera…

5 enkla och roliga påskpyssel

Nu börjar det bli dags att påskpyssla! Här är mina favoriter från förra året. Fem enkla och roliga påskpyssel som passar både för vuxna och barn.

Bilden ovanför: Kul påskägg som ser ut som kakor! Måla ägg som chokladboll, dammsugare, Ballerinakex och Singoallakex. Tyvärr är de nyttigare än de verkar. ;-)

Det…