Mini-Midsommartårta Recept

Minitårta med Jordgubbar Recept | HungryHeart.se

För mycket tårta kan oooomöjligtvis kan vara ett problem. Däremot är minitårtor rackarns söta! Den här midsommartårtan är alldeles lagom för två (måttliga) personer och består av vaniljbottnar, citronfrosting och såklart färska jordgubbar.

Liten Jordgubbstårta Recept | HungryHeart.se

MINI-MIDSOMMARTÅRTA RECEPT

lagom för 2 pers
Receptet till själva bottnen utgår härifrån

Tårtbotten:

1 st form, ca 20-22cm i diameter
50 g äggvitor (knappt två ägg)
0,75 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
100 g mjöl
100 g strösocker
1,25 tsk bakpulver
60 g smör, rumstempererat

Frosting:

2,5 dl florsocker
25 g osaltat smör, rumstempererat
25 g Philadelphiaost
1 msk citronsaft

Dekoration:

Färska jordgubbar

Gör så här:

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på springformen och smörj kanterna med smör. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman ägg, mjölk och vaniljsocker i en bunke och ställ den sedan åt sidan. Häll mjöl, strösocker samt bakpulver i en annan skål och blanda noggrant. Blanda därefter ner det rumstempererade smöret i mjölet. Häll i 1/3 av ägg- och mjölkblandningen och rör om till en slät och fast smet. Addera ytterligare 1/3 och rör om tills det blandat ut sig helt. Tillsätt slutligen den sista tredjedelen och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda den mitt i ugnen i ca 25 minuter. (Kontrollera med sticka att kakan är torr). Låt bottnen svalna på galler.
  4. Lägg smör och florsocker i en bunke och vispa med elvisp på låg hastighet tills det inte finns några smörklumpar kvar. Tillsätt Philadelphiaost samt citronsaft och vispa på hög hastighet till blandningen är luftig.
  5. Stick ut tre cirklar i olika storlekar ur kakan och täck dem med frosting. Lägg cirklarna ovanpå varandra med skivade jordgubbar emellan. Dekorera med jordgubbar samt frosting spritsat i ett fint mönster.
Glad midsommar! | HungryHeart.se

Mums!

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

15 juni, 2015

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT