Kantareller

Kantareller | HungryHeart.se

Sambon kom tillbaka från hundpromenaden barbröstad, huttrandes och bärandes på ett stort bylte. Jag fattade på en gång vad det var frågan om: spontant svampfynd i skogen! Hur många gånger har det inte hänt att man bara skall ta sig en liten runda i skogen, men så råkar man på en rejäl svampgömma och så bara måste man bara plocka lite trots att man inte har någon korg med sig. När byxfickorna är fulla börjar man vika upp tröjan en bit och lägga kantarellerna i vecket. Slutligen har man ena näven full av svamp också och den enda lediga handen går åt till att hålla hunden i kopplet. Jag är tämligen övertygad om att jag bjudit de mer erfarna landsbygdsborna på några rejäla skratt när jag kommer gåendes längs vägen i mycket konstig gångstil för att försöka hålla alla kantarellerna på plats…

Denna gången var det dock sambon som fick se lustig ut. Han hade helt enkelt krängt av sig tröjan, lastat den full med svamp och fått frysa på hemvägen. Det tackar jag för, för nu vankas det smörstekta kantareller på toast till kvällsmat. Mums!

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT