DIY Återbrukad bricka med geometriskt mönster (Ferm Living rip off)

This post is also available in: English

DIY Bricka | HungryHeart.se

Jag tycker att Ferm Living Spear Tray bricka i ljust trä och pastellfärgat geometriskt mönster är så himla fin. Det finns däremot inte på kartan att jag skulle köpa en bricka för 750 kr. Vilken tur då att man kan pyssla fram något liknande själv för en riktigt billig peng! Mindre än 35 kr kostade det mig att göra denna Ferm Living rip off.

Jag utgick från en vederstygglig gammal brun tupp-bricka som jag hittade på en loppis för en tia. Den fick sig en makeover som heter duga om jag får säga det själv…

DIY Bricka | HungryHeart.se

DIY GEOMETRISK BRICKA

Material som behövs:

En gammal bricka, sandpapper, limstift, pensel, matt hobbylack och mönstrat papper. (Jag har använt ett papper från Lagom Design och det kostade ca 20 kr. Det finns att köpa på diverse museishoppar men man kan även beställa det härifrån).

Gör så här:

1. Leta på vind, förråd eller loppis efter en gammal bricka.

2. Sandpappra kanterna så att man får bort gammal färg och så att ytan blir mjuk och fin.

3. Tag bort gammalt lack eller plast så att man får en slät yta att fästa sitt nya motiv på.

4. Klipp till mönstrat papper så att det passar till brickans mått.

5. Bred klister över brickan. Det fungerar bäst med limstift eftersom det inte är så blött, men det går även med skollim eller Mod Podge.

6. Placera det tillklippta pappret på brickan och stryk försiktigt ut bubblor. Låt torka.

DIY Bricka | HungryHeart.se

7. När limmet torkat ordentligt är det dags att lacka ytan med ett matt lack, så blir brickan mer tålig. Två lager lack är lagom och eventuellt kan man lägga ett lager lack på träet också.

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

22 augusti, 2015

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT