Äppelskörd

Äpplen | HungryHeart.se

Så här år års när äpplena är mogna, flockas skogens djur till vår trädgård. Gräsmattan blir en samlingsplats dit älgar, rådjur, rävar (!) och fåglar kommer för att mumsa i sig av vår frukt. Älgarna spankulerar sävligt omkring och äter i godan ro, medan räven är rädd för kråkorna och bara kvickt vågar nappa åt sig ett äpple, innan han försvinner ut på fältet igen med en arg fågel efter sig.

Häromdagen ringde en telefonförsäljare mig och ville sälja in ”ett fett kanalpaket” med bland annat Nature Channel. Varför i all världen skulle jag vilja lägga pengar på det när jag kan se på livesänd Mitt i naturen genom mitt köksfönster dygnet runt?

Hund vaktar äpplen | HungryHeart.se

Djuren får gärna äta av vår frukt, men eftersom äppelskörden inte blev så stor i år, passade jag på att plocka en korg full innan allt var länsat. I vanlig ordning fick jag hjälp av min plockningsassistent Isbjörnen. Hon förstår dock inte riktigt tjusningen med äpplen om de inte kastas och används som bollar. (Äppel-bollar som ligger still på marken och som dessutom har usel studsförmåga är tydligen fruktansvärt tråkiga).

Gammal äppelstege | HungryHeart.se

Våra äpplen ger ett fantastiskt vackert rosa äppelmos. Självklart lägger jag upp receptet här på bloggen inom kort. Det blir både ett recept på ”vanligt” äppelmos och ett med chaikryddor i.

Hund och äppelkorg | HungryHeart.se

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

4 oktober, 2015

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT