En blodig drink till Halloween

Enkel Halloweendrink | HungryHeart.se

Om tre dagar är det Halloween! Jag trodde att jag skulle hålla mig borta från spök-och-zombie-delarna av högtiden och nöja mig med att ha gjort tre olika pyssel med pumpor. Men så började en ny idé snurra runt i mitt huvud: en blodig drink med spetsade godishjärnor! (Ehm, ja min egen hjärna tar rätt skumma utflykter ibland…) Jag var bara tvungen att göra det!

Dekorationen till den här Halloweendrinken tar ungefär två sekunder att göra och är stört omöjlig att misslyckas med. Man spetsar helt enkelt godishjärnor på tandpetare och hänger över drinkglaset. Billigt, enkelt och en himla rolig detalj för Halloweenfesten.

Halloweendrink | HungryHeart.se

Själva drycken skall helst vara något som är blodfärgat, t ex rödvin eller drinkar/likörer innehållande svarta vinbär, blåbär eller björnbär. För alkoholfritt alternativ kan man använda blåbärssoppa, druvjuice eller stark svartvinbärssaft.

Halloweendekor | HungryHeart.se

Man kan passa på att stoppa ned några godishjärnor i små flaskor också och hälla på lite koncentrerad svartvinbärssaft. Vips, så har man en läskig och enkel Halloweendekoration!

Hur kommer ni att fira Halloween?

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

26 oktober, 2015
30 oktober, 2015

RELATED POSTS

21 Comments

 1. Svara

  Katarina

  28 oktober, 2015

  Rolig idé både det här och pumpabröden. Visst borde det gå att baka bröd med pumpakött i? Har för mig jag har sett det någonstans. Fast det kanske blir lika ljust som med morötterna. Gott och gulligt ser de ut i a f dina små pumpor.

  Såg din fråga hos Fröken Foto och eftersom jag har varit med sedan start så tar jag mig friheten att svara, så hinner du börja spåna på fredagens bidrag. I början på varje månad läggs månades tema upp och sedan tolkar vi det i bilder. På fredagen lägger Malin (Fröken Foto) upp sitt bidrag och under 24 timmar kan vi lägga upp våra bidrag. Det är bara att hoppa på och man är med när man kan och vill. Så börja fota kärlek nu så är du med på fredag. Ses då.

  • Svara

   Hungry Heart

   28 oktober, 2015

   TACK snälla du för de fina orden och för att du tagit dig tid att skriva en lång kommentar.
   Vilken bra idé att köra ned pumpakött i pumpabullarna! Väldigt meta! ;-)
   Jag upptäckte fotoutmaningen via din blogg och det låter himla roligt. Skall försöka hinna få till något till på fredag. Måste det vara fotat den senaste veckan/månaden?

   • Svara

    Katarina

    28 oktober, 2015

    Tanken är att man ska komma igång med sitt fotande men ibland så får man inte till det och då är det helt ok att leta upp någon annan bild ur arkivet. Det ska vara roligt, det är det viktigaste. Och så peppar och inspirerar vi varandra och lär oss mer allt eftersom.

    • Svara

     Hungry Heart

     28 oktober, 2015

     Roligt, kravlöst och peppande – det låter ju alldeles strålande, det! =) Jag skall göra mitt bästa för att bidra med en bild. Tack för att du förklarar!

 2. Svara

  Stina - Tillvaron.se

  28 oktober, 2015

  Men så finurligt! Riktigt snygga bilder också alltså, så himla fint med den mörka bakgrunden!

  • Svara

   Hungry Heart

   28 oktober, 2015

   Tack, fina! <3 Och det är väl klart att det skall vara svaaaaaart och läääääskig bakgrund till Halloween! =D

 3. Svara

  Catrin Sandberg

  29 oktober, 2015

  Åh vad häftigt det såg ut! skulle vilja testa lite halloween pyssel själv faktiskt!

  • Svara

   Hungry Heart

   29 oktober, 2015

   Tack! Enklare än så här kan det inte bli, så om du skall börja Halloweenpyssla är det inte så dumt att börja med det här :-)

 4. Svara

  Julia

  29 oktober, 2015

  Håller med kommentaren över mig. Så fina bilder! Det känns som att det svarta mörka är det nya ljusa fräscha ;)

  • Svara

   Hungry Heart

   29 oktober, 2015

   Tack så mycket, Julia! Ja, vid den här årstiden är det liksom mörkt och svart för det mesta, så då är det tur att det är på modet! ;-) Dessutom tycker jag att det känns mycket mer ombonat med mörka färger.
   Vilken himla fin blog du har, förresten!

 5. Svara

  ISA

  29 oktober, 2015

  haha är det inte sjukt egentligen att det finns godishjärnor? vem kom på idéen ens? så morbida människor :P

  SVAR: haha ja, men frågan är hur mitt tålamod hanterar det där tempot efter ett tag!? kan bli där fallet sker.. haha. Men annars är det en fin plan, och väldigt bra idé där med att nästla sig in och *get the feeling* via nått helgjobb innan.

  • Svara

   Hungry Heart

   29 oktober, 2015

   Hahaha, men eller hur? :-) De där godishjärnorna säljs ju året runt dessutom och inte bara så här till Halloween. Men jag vet egentligen inte vilken godisvariant som känns med morbid att äta: hjärnor, grodor, råttor eller harpluttar! :-D

   Jag jobbade extra inom hemtjänsten i flera år medan jag pluggade och gillade verkligen arbetet. Tycker det är så fint att få umgås med äldre människor, men så är jag själv också en gammal tant förpackad i en (relativt) ung kropp. ;-)

 6. Svara

  Fröken Foto

  29 oktober, 2015

  Nä men du, hur cool som helst! Läskigt!

  Kul att du hittade min blogg så jag hittade hit!
  Utmaningen är enkel. Varje fredag följer vi ett tema, imorgon ärdet ”kärlek” . Tolka hur du vill, det är fritt och ska bara vara när man hinner, orkar och har lust! Varje månad drar jag en vinnare som vinner ett par vykort av mig. Det hade varit jättekul om du vill vara med.

  Kram kram Malin

  • Svara

   Hungry Heart

   30 oktober, 2015

   Tackar tackar! =)
   Det låter ju jätteroligt med fotoutmaningen! Jag skall allt ta och skicka in ett bidrag idag. Kram tillbaka!

 7. Svara

  Pysselbolaget

  30 oktober, 2015

  Jag dör – finns det godishjärnor?! Så himla rolig idé att ha dem till drinken. Älskart och pinnar på Pinterest för att inte glömma bort det här tills nästa år.

  • Svara

   Hungry Heart

   30 oktober, 2015

   Jajamän, det finns godishjärnor i lösvikt som standardsortiment året runt hos bl a Hemköp! Man känner sig nästan som Indiana Jones när man tuggar i sig dem! ;-)

   Jätteroligt att du gillade idén och ville lägga upp den på Pinterest! Tack! <3

 8. Svara

  johanna

  31 oktober, 2015

  tack du! och detta sen då, ännu bättre ide! ball!

  • Svara

   Hungry Heart

   31 oktober, 2015

   Man tackar och bockar! =)

 9. Svara

  Emilia

  1 november, 2015

  Sån himla rolig och lagom ”enkel” idé! Känner ofta att många högtidsdekorationer är av sådan karaktär att man helt enkelt inte hinner eller har råd att ordna. Men att fixa sådär med godis är ju både effektfullt, roligt och gott ;) Hoppas du haft en riktigt fin helg!

  • Svara

   Hungry Heart

   1 november, 2015

   Åh, TACK! Jag blev så himla, himla glad av din kommentar! <3

   Jag strävar efter att många av mina pyssel och recept skall vara relativt billiga, miljösnälla och enkla. Det skall vara lätt, roligt och kravlöst att skapa och har man bara lite kreativitet kan man klara sig utmärkt på en tight budget!

LEAVE A COMMENT