DIY Juldoftande Pynt

DIY Julgranspynt med kryddor | HungryHeart.se

Att göra julfint innebär inte bara att ögat skall ha det vackert, utan även doftsinnet. Granris, nejlikeapelsin och pepparkaksbak är klassiker som får det att dofta jul, men man kan även göra eget pynt av julkryddor.

Det blir både en vacker utsmyckning och ett sätt att få fram juldoften i hemmet med naturliga ingredienser. De små kryddskapelserna kan man hänga i fönstret eller i myshörnan, pynta adventsljusen med eller ha som julgransdekoration. Enkelt och snabbt är det också!

 

DIY NATURLIGT DOFTANDE JULPYNT

Material du behöver:

Tjusigt snöre, sax, lim och julkryddor (jag använde kanelstänger, hela nejlikor och stjärnanis, men kardemumma går bra att ha också).

Gör så här:

 1. Gör små fantasifulla skapelser efter eget tycke med kryddorna, men utgå gärna från kanelstängerna. Limma och / eller knyt fast kryddorna i varandra.
 2. Fäst ett snöre i toppen så att det blir en upphängningsögla. Klart!

DIY Krydd-dekoration | HungryHeart.se

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

30 november, 2015

RELATED POSTS

16 Comments

 1. Svara

  Pernilla

  1 december, 2015

  Saker som både är fina och doftar gott är ju det bästa pyntet! Särskilt stjärnanis är ju väldigt vackert att titta på. Får kanske knåpa ihop några egna till mina julgrupper jag planterade tidigare.

  • Svara

   Hungry Heart

   1 december, 2015

   Ja, alla sinnen skall ju ha sitt! Och jag är lite allergisk (i dubbel bemärkelse) mot konstgjorda juldofter, men riktiga julkryddor är ju underbara.
   Roligt att du gjort egna julgrupper! Jag tror det skulle passa utmärkt med kryddpynt till.

 2. Svara

  Katarina

  1 december, 2015

  Stjärnanis är ju en prydnad i sig själv, så häftigt utseende. Tycker den framhävs fint av striktheten i de två kanelstängerna och så guldbanden då. Det kanske får bli en sådan här hos mig också.

  • Svara

   Hungry Heart

   1 december, 2015

   Tack! Ja, stjärnanis kan lätt vara den vackraste kryddan och god är den dessutom. Det vore jättekul om dina krukväxtgranar eller mumintroll fick sig ett kryddpynt! =)

 3. Svara

  Mikaela

  1 december, 2015

  Vad fina!! Doftar säkert underbart också!

  • Svara

   Hungry Heart

   1 december, 2015

   Tack! Och ja, de luktar underbart! Sambon köpte mer material (läs kryddor) idag, så jag kommer att göra ännu mer kryddpynt :-)

 4. Svara

  Susanne

  1 december, 2015

  Just kanelstänger är ju så vackra att dekorera med.
  Och doften av apelsin med nejlikor är underbar….
  Kram fina du! :)

  • Svara

   Hungry Heart

   2 december, 2015

   Jag höll nästan på att skriva att julen är näsans högtid, men lite så är det faktiskt! =D Många kramar till dig

 5. Svara

  Helena

  1 december, 2015

  Vilket fint julpynt. Jag kan riktigt känna dofterna genom skärmen. Julkänsla. Minnen. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   2 december, 2015

   Tack, Helena! Ja, just dofter väcker känslominnen som inget annat. Juldoft kan vara skillnaden mellan att det ser juligt ut och att det känns som jul (om vi pratar mer ytliga ting. Att få fira med sina nära och kära, är ju såklart det som verkligen är jul). Kram!

 6. Svara

  Borgmästaren

  1 december, 2015

  Så himla fint det blev! Jag gillar också de gamla julgransprydnaderna i förra inlägget. Fick en hel låda av min svärfar, av varierande kvalitet.

  • Svara

   Hungry Heart

   2 december, 2015

   Tack, snälla! Och vilken underbar present att få en hel låda med gamla julgransprydnader! Mitt loppishjärta börjar rusa lite bara av tanken! =) En del pynt kan ju vara fint även om det är lite stött. Fågeln jag visade saknar ju t ex sina stjärtfjädrar, men den är min favorit ändå. =)

 7. Svara

  Patrik at Brass&Gold | Hannas Room

  4 december, 2015

  Jättesnyggt verkligen! Bra tips :D

  • Svara

   Hungry Heart

   4 december, 2015

   Tack! Vad snäll du är!

 8. Svara

  Emilia

  16 december, 2015

  Ah så smart att hänga doftande pynt i kranen (eller annan stans). Ser himla fint ut! Tänker spontant att man kan göra sådana doftpåsar och hänga upp men sy påsarna i form av en stjärna eller liknande juligt.

  • Svara

   Hungry Heart

   16 december, 2015

   Ja, men vilken lysande idé! Som lavendelpåsar fast i julversion! =)

LEAVE A COMMENT